aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης - Ολυμπιακός: Ο Πακέ δεν συγχωρεί...

Άρης – Ολυμπιακός: Ο Πακέ δεν συγχωρεί…

Σπουδαία νίκη από κάθε άποψη πέτυχε χθες βράδυ ο Άρης απέναντι στον Ολυμπιακό με 1-0. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και 273 ολόκληρα χωρίς γκολ, η ομάδα του Λιάσου Λουκά φώναξε δυναμικά «παρών», πανηγύρισε το έβδομο τρίποντο στο τρέχον πρωτάθλημα, μειώνοντας αυτομάτως τη διαφορά που τον χωρίζει από την ΑΕΚ (-1) και τον Απόλλωνα (-2).

Χρυσός σκόρερ για τους πράσινους της Λεμεσού ήταν ο Πακέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με ψύχραιμο πλασέ από διαγώνια θέση, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Τεράστια συμβολή είχε και ο τερματοφύλακας Βάνα, ο οποίος στο 90’+7 είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Σάλι, αποδεικνύοντας άλλη μία φορά την αξία του!

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν δέχθηκε δεύτερη διαδοχική ήττα και… συμπτωματικά με το ίδιο σκορ. Παρά το γεγονός πως εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό (0-1), πλήρωσε πολύ ακριβά την αδυναμία του στην τελική ενέργεια.

Οι καλές φάσεις για τους μαυροπράσινους στο πρώτο μέρος «έσκασαν» στον Γουίλσον, ο οποίος… πιάστηκε απροετοίμαστος (10΄, 32΄). Παρά τις αλλαγές του Πετράκη, οι Τακτακαλίτες δεν κατάφεραν στο δεύτερο μισό του 90λέπτου να κυριαρχήσουν, χάνοντας ωστόσο στο φινάλε σημαντική ευκαιρία για να αντλήσουν έναν βαθμό.

Με αυτά και με αυτά, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του ή για να ακριβολογούμε κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, ο Άρης βρήκε το μονοπάτι προς τη νίκη. Εκτός από το γκολ, απείλησε άλλες τέσσερις φορές (Μπαμπίκα 14΄, 59΄, Στεπίνσκι 36΄, 50΄) για να καθαρίσει πιο νωρίς το ματς.

Ο Ντιαγκνέ που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει σε έναν από τους αγώνες με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ. Ο στόπερ του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να αποβληθεί στο 27ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπαμπίκα. Σωστή η απόφαση να ακυρωθεί γκολ του Αρη στο 79ο λεπτό αφού ο (σκόρερ) Κβάσιουκ υπέπεσε σε φάουλ στον Μανρίκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ