aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Ολυμπιακός 1-0: Πακέ-το τριάδας! (vid)

Άρης – Ολυμπιακός 1-0: Πακέ-το τριάδας! (vid)

Χάρις στο πρώτο γκολ, του πολύπειρου Κέβιν Μονέ-Πακέ με τη φανέλα του Άρη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο Τσίρειο για τη δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι λεμεσιανοί εδραιώθηκαν στην πρώτη τριάδα, αύξησαν τη διαφορά από τον σημερινό τους αντίπαλο και την τέταρτη θέση στους οκτώ βαθμούς, ενώ μείωσαν ταυτόχρονα τη διαφορά από την κορυφή στο -2 (με αγώνα περισσότερο).

Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα ο Άρης, μετά την ήττα από την Ομόνοια και την ισοπαλία κόντρα στην Πάφος FC. Με την έβδομο τρίποντο του στο φετινό πρωτάθλημα ανέβηκε στους 23 βαθμούς, παραμένοντας στην τρίτη θέση. Επόμενο ματς κόντρα στον Απόλλωνα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ως τυπικά φιλοξενούμενος.

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-0), μετά από αυτή με αντίπαλο τον Εθνικό. Ήταν η πέμπτη του φετινή και τρίτη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, και παραμένει έτσι στους 15 βαθμούς. Επόμενο ματς κόντρα στον ΑΠΟΕΛ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ως τυπικά γηπεδούχος.

Το ματς

Γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση για να επιτεθούν και να ψάχνουν αμφότερες για το γκολ. Δημιούργησαν όμως λίγες καλές στιγμές, με τον Ολυμπιακό να έχει τις κορυφαίες, ο Γουίλσον ήταν όμως άστοχος (10’, 32’). Αντίθετα ο Άρης στην πρώτη του πολύ καλή στιγμή, πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 45λέπτου, ήταν αποτελεσματικός με τον Μονέ-Πακέ να τελειώνει ιδανικά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και να βάζει σε θέση «οδηγού» την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» τον ρυθμό. Δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Τακτακαλά να φανεί ιδιαίτερα απειλητική, περάν ελάχιστων περιπτώσεων και διατήρησαν με σχετική άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο 79’ ο Κβασιούκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, το γκολ του όμως ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του Βασίλη Δημητρίου στο on field review, για φάουλ τον Μανρίκε.

Τεράστια τριπλή χαμένη ευκαιρία έχασαν οι μαυροπράσινοι στο 90+7’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουστάβο με τον Βανά να λέει «όχι» και να διατηρεί το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του. Το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 40’ έμεινε μέχρι τέλους…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Λιάσους Λουκά): Βάνα, Γιαγκό, Σίλντεφελντ, Ντελμίρο, Καζού, Μ. Γκαρσία (90+3′ Ράντουτ), Σιμιόν (56′ Σπόλιαριτς), Μπαμπίκα (73′ Κβάσιουκ), Μονέ-Πακέ (73′ Λόπες), Πατσέκο (56′ Φράγκος), Στεπίνσκι.

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Μουκτάρης, Ντιανέ (46′ Μανρίκε), Μποβέδα, Κυριάκου, Νάνι (82′ Γκουστάβο), Κονφέ, Σαρφό (82′ Ευτυχίδης), Κα, Πεχλιβάνης (58′ Σάλι), Γουίλσον (76′ Μάντζης).

Σκόρερ: Μονέ-Πακέ 40′ / –

Κίτρινες: Κβάσιουκ / Ντιανέ (τρίτη).

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

-Πρόβλημα προέκυψε με τον Χαραλάμπους στο ζέσταμα. Ο νεαρός Κύπριος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ήταν στο αρχικό σχήμα του Πετράκη, αλλά έμεινε τελικά εκτός. Στη θέση του ο Μουκτάρης.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς. Έκανε το σουτ ο Σίλντεφελντ, μετά από σέντρα του Πατσέκου, έφυγε πολύ έξω.

5′ Κίτρινη στον Ντιανέ, συμπληρώνει τρεις και χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς (ΑΠΟΕΛ ή ΑΕΛ).

10′ Προσπάθησε να κρεμάσει τον Βανά ο Γουίλσον, μετά από πάσα στην πλάτη της άμυνας του Κα. Πάνω από τα δοκάρια.

28′ Δυνατό φάουλ του Ντιανέ, που έχει ήδη κίτρινη κάρτα. Δεν του δείχνει δεύτερη ο Δημητρίου, φωνάζουν οι γηπεδούχοι.

32′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από γύρισμα του Πεχλιβάνη, ο Γουίλσον νίκησε τον Σίλντεφελντ, από κοντά όμως δεν μπόρεσε να νικήσει και τον Βανά, που έδιωξε σε κόρνερ.

35′ Καλή στιγμή και για τον Άρη, μετά από πάσα του Μ. Γκαρσία από δύσκολη θέση προσπάθησε ο Στεπίνσκι, έφυγε έξω η μπάλα.

40′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Άρης με τον Μονέ-Πακέ. Ευνοήθηκε από τις κόντρες ο παίκτης των γηπεδούχων, βρέθηκε απέναντι από τον Μολ, λίγο πλάγια θέση, και από εκεί ήταν εύστοχος.

42′ Νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ξανά με τον Γουίλσον που δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ που θα τον έβγαζε σε τετ α τετ με τον Βανά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Μανρίκε αντί του Ντιανέ.

50′ Σουτ με φάλτσο από τον Στεπίνσκι από καλή θέση στην περιοχή, απομάκρυνε ο Μολ.

53′ Αντεπίθεση του Ολυμπιακό, από πλάγια θέση ο Πεχλιβάνης έκανε το σουτ, έυγε έξω.

56′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Σπόλιαριτς και Φράγκος αντί των Σιμιόν και Πατσέκο αντίστοιχα.

58′ Σάλι αντί Πεχλιβάνη.

59′ Κεφαλιά του Μπαμπίκα, άουτ.

63′ Σουτ του Κα, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

66′ Σουτ του Κυριακού, με το σώμα απομάκρυνε ο Σίλντεφελντ.

– Πιέζει ο Ολυμπιακός.

73′ Κβάσιουκ στη θέση του Μπαμπίκα και Λόπες σε αυτή του Μονέ-Πακέ.

76′ Μάντζης εντός, Γουίλσον εκτός.

79′ Διπλασιάζει τα τέρματα του ο Άρης με τον Κβάσιουκ, αλλά το γκολ ακυρώνεται. Έκλεψε από τον Μανρίκε και έφυγε απέναντι από τον Μολ ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων πλασάροντας εύστοχα τον Μολ. Ελέγχθηκε η φάση από το VAR, πήγε και ο ίδιος ο Βασίλης Δημτρίου στο on field review και τελικά δόθηκε φάουλ του Κβασιούκ στον Μανρίκε, και κίτρινη κάρτα. Το γκολ δεν μέτρησε.

81′ Εκτός περιοχής σουτ του Σάλι, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

82′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Γκουστάβο αντί Νάνι και Ευτυχίδης αντί Σαρφό.

– Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+3′ Ράντουτ στη θέση του Μ. Γκαρσία.

90+7′ Τεράστια τριπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουστάβο, οι Σάλι και Μάντζης δεν μπόρεσαν από κοντά να νικήσουν τον Βανά, ενώ στη συνέχεια ο Μουκτάρης ήταν άστοχος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ