aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης - Δόξα 1-0: Ιωσηφίδης, το… αντίδοτο στην Όμικρον (vid)

Άρης – Δόξα 1-0: Ιωσηφίδης, το… αντίδοτο στην Όμικρον (vid)

Δεύτερη σερί νίκη για τον Άρη, πάλι με στενό σκορ, πάλι χωρίς να εντυπωσιάσει όπως μάς συνήθισε πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Έστω και έτσι, όμως, επικράτησε της Δόξας 1-0 χάρις στο πρώτο γκολ του νεαρού Ιωσηφίδη με τη φανέλα του, ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει σε περίπου δύο ώρες να τελειώσει το ΠΑΕΕΚ-ΑΕΚ για να δει εάν θα παραμείνει εκεί.

Είναι σημαντικός που οι πράσινοι της Λεμεσού «καθαρίζουν» τα παιχνίδια κατά τα οποία παρουσιάζονται επηρεασμένοι από τα χτυπήματα της μετάλλαξης Όμικρον. Διότι παραμένουν – έστω και χωρίς τα «συστατικά» που μας συνήθισαν – στα ψηλά δώματα, δείχνοντας πως διατηρούν το μέταλλο του νικητή, μη επιτρέποντας να γκρεμιστεί ό,τι με κόπο έχτισαν προηγουμένως.

Όσο για τους πράσινους της Κατωκοπιάς, σίγουρα θα ήθελαν να είχαν διαθέσιμο τον Μπεράτ Σαντίκ. Ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά υστέρησαν στο αντίπαλο «κουτί», εκεί δηλαδή που βρίσκεται η δύναμη πυρός του Φινλανδού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Το ματς

Σε πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις, η Δόξα ήταν καλύτερη αλλά δυσκολευόταν να «πατήσει» στην αντίπαλη περιοχή. Στη σπουδαιότερη και μοναδική στιγμή της, ο Οικονομίδης με κοντινή κεφαλιά υποχρέωσε τον Βάνα Άλβες σε εντυπωσιακή απόκρουση στο 18’. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν προϋποθέσεις που σταματούσαν στα καρέ των γηπεδούχων.

Ο Άρης, όμως, στη μοναδική φάση του και αυτή από εκτέλεση φάουλ του Ελευθερίου, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ιωσηφίδη στο 27’. Στη συνέχεια κράτησε μακριά από την περιοχή του την αντίπαλό του, με τους αμυντικούς του να καθαρίζουν κάθε απειλή έως το τέλους του 45λέπτου.

Με καλούς οιωνούς άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, αφού δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη του ματς ο Σασί έχασε ευκαιρία με κεφαλιά. Ωστόσο για περίπου 15 λεπτά στη συνέχεια δεν υπήρχαν φάσεις, με τις ομάδες να παρουσιάζονται ισοδύναμες.

Η Δόξα προσπάθησε να βάλει πίεση στη συνέχεια και έδειξε πως υπάρχει σφυγμός με δύο σουτ των Ντίας (64’), Εμπραλίντζε (65’) και μια κεφαλιά του Σασί (65’). Η απάντηση ήρθε στο 66’ από τον Άρη, με σουτ του Σπόλιαριτς έπειτα από λάθος του Σισκόσκι, ωστόσο ο τελευταίος «διόρθωσε» προλαβαίνοντας να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και σε χρόνο καθυστέρησης πίεσαν, έφτιαξαν προϋποθέσεις, είχαν δύο κόρνερ και έχασαν την ευκαιρία με κεφαλιά του Κοβάσεβιτς δευτερόλεπτα προτού λήξει το ματς.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βανά, Σίλντεφελντ, Ελευθερίου (62′ Καζού), Ραντούτ, Φράγκου, Σιμιόν, Κβάσιουκ, Πατσέκο (51′ Σπόλιαριτς), Ματθαίου (62′ Σικόρσκι), Μπαμπίκα (90′ Πάνγκοφ), Ιωσηφίδης (62′ Πακέ).

Δόξα (Ηλίας Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Αντενόν, Καραμανώλης (69′ Ολιβέιρα), Κοβάσεβιτς, Οικονομίδης (56′ Εμπραλίντζε), Ασαμόα, Ντίας (69′ Ντρόλε), Αντάμοβιτς, Μέσκα, Σασί (80′ Φασουλιώτης).

Σκόρερ: Ιωσηφίδης 27′ / –

Κίτρινες: Μπαμπίκα, Ματθαίου / Αντενόν, Αντάμοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

7′ Χωρίς κάτι αξιόλογο προς το παρόν.

10′ Ο Ντίας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, έδιωξε με κεφαλιά ο Σίλντενφελντ.

15′ Η Δόξα είναι κάπως καλύτερα τα τελευταία λεπτά, αλλά δίχως να γίνει απειλητική.

18′ Σπουδαία απόκρουση από τον Βάνα. Ο Κοβάσεβιτς σέντραρε από αριστερά, ο Οικονομίδης έκανε κεφαλιά από κοντά και ο κίπερ του Άρη έδιωξε σε κόρνερ. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού.

25′ Η ομάδα της Κατωκοπιάς εξακολουθεί να είναι καλύτερη.

27′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Ιωσηφίδης ανοίγει το σκορ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελευθερίου.

39′ Ο Ντίας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία.

45′ Δύο λεπτά χρόνος καθυστέρησης.

45’+3 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Σέντρα του Μέσκα, ο Σασί δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και χάνει μεγάλη ευκαιρία.

51′ Πολύ κακό σουτ του Πατσέκο εκτός περιοχής.

60′ Χωρίς σπουδαίες φάσεις και το δεύτερο ημίχρονο, με τις ομάδες να είναι ισοδύναμες.

64′ Καλό μακρινό σουτ του Ντίας, ο Βάνα διώχνει σε κόρνερ.

65′ Σουτ του Εμπραλίντζε, η μπάλα σε σώματα. Στην εξέλιξη ο Στυλιανού σέντραρε και ο Σασί έχασε νέα ευκαιρία με κεφαλιά.

66′ Ο Σισκόσκι έδιωξε λανθασμένα, Σπόλιαριτς δοκίμασε με απευθείας σουτ, αλλά ο Σκοπιανός τερματοφύλακας πρόλαβε και μπλόκαρε.

70′ Ο Αντάμοβιτς έκλεψε καθαρά και η Δόξα είχε προϋπόθεση, ωστόσο ο διαιτητής λανθασμένα σφυρίζει φάουλ.

90′ Τέσσερα λεπτά χρόνος καυστέρησης.

90’+3 Ο Μέσκα πήρε πάσα στην περιοχή, γύρισε και πρόλαβε η άμυνα να διώξει.

90+4 Ο Ντρόλε με καλές ντρίπλες, κερδίζει κόρνερ.

90’+4 Κεφαλιά του Κοβάσεβιτς, η μπάλα άουτ.

90’+5 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ