aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΆρης – Απόλλων 3-1: Αφεντικό της πόλης! (vid)

Άρης – Απόλλων 3-1: Αφεντικό της πόλης! (vid)

Το αφεντικό της Λεμεσού είναι ο Άρης! Οι πράσινοι επικράτησαν για δεύτερη φορά στη σεζόν του Απόλλωνα, ενώ και κόντρα στην ΑΕΛ κατέγραψαν μια νίκη και μια ισοπαλία. Απόψε, για την 20η αγωνιστική στο «Αλφαμέγα» νίκησε με 3-1 χάρις σε γκολ των Κακόριν (29’, 82’ πεν.) και Στεπίνσκι (45’) στο «Αλφαμέγα». Με αυτογκόλ του Μπρόρσον (71’) μείωσαν οι κυανόλευκοι.

Επιστροφή στις νίκες μετά από 1,5 περίπου μήνα (4/12) και έξι ανεπιτυχή αποτελέσματα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Οι πράσινοι έφτασαν τις 10 φετινές νίκες στο πρωτάθλημα, ανέβηκαν στους 37 βαθμούς και την 3η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας την Ομόνοια (34 β.).

Ήττα πισωγύρισμα για τον Απόλλωνα, στη μάχη για μια θέση στα ψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στο 2023 και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα. Με 32 βαθμούς παρέμειναν στην 6η θέση, με τη ψαλίδα από την 4η υπό προϋποθέσεις προνομιούχα θέση να ανοίγει στους πέντε βαθμούς.

Για την 21η αγωνιστική, ο Απόλλων υποδέχεται τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Παρασκευή (27/1), ενώ ο Άρης φιλοξενείται από το Παραλίμνι τη Δευτέρα (30/1).

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στην αναμέτρηση ο Απόλλων. Πριν τη συμπλήρωση των έξι πρώτων λεπτών οι κυανόλευκοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις την εστία του Βανά (Ουάρντα 3’, 6’, Πίττας 4’), με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Αιγύπτιου στο 6ο λεπτό που πήγε στο δοκάρι. Σταδιακά ο Άρης ισορρόπησε ανεβάζοντας ρυθμό και παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Στο 19’ «προειδοποίησε» με τον Γκομίς να σκοράρει, όμως το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR. Ακολούθησε μια καλή χαμένη ευκαιρία του Στεπίνκσι (24’), πριν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο 29’, μετά την ασυνεννοησία Πεϊμπέρν-Γιοβάνοβιτς, κλέψιμο του Κακόριν και πλασέ σε κενή εστία.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έψαξαν την άμεση αντίδραση και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με Χέντι (33’) και Σαχάρ (44’), όμως ξανά, οι πράσινοι ήταν αυτοί που μπόρεσαν να σκοράρουν, έχοντας την τύχη με το μέρους τους και διπλή κόντρα σε Β. Γιοβάνοβιτς και Πεϊμπέρν. Η μπάλα έφτασε στον Στεπίνσκι που πλάσαρε εύστοχα, διπλασιάζοντας τα γκολ του Άρη.

Στην επανάληψη ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα και έψαξε για διαδρόμους προς την περιοχή του Βανά. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από την πλευρά της έκλεισε σωστά τους χώρους, έκανε διαχείριση του υπέρ της σκορ και έψαξε μέσω αντεπιθέσεων το γκολ που θα «τελείωνε» το ματς, αγγίζοντας το σε δύο περιπτώσεις, με τον Μαγιαμπέλα αρχικά (62’) και τον Κακόριν στη συνέχεια (65’).

Οι κυανόλευκοι «εκμεταλλεύτηκαν» την αστοχία των παικτών του Σπιλέφσκι, και κατάφεραν χάρις στο αυτογκόλ του Μπρόρσον (71’), μετά από την ατομική ενέργεια και γύρισμα του Ζράντι να μειώσουν στο σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (75’) ξανά ο Κακόριν βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ξανά ο Γιοβάνοβιτς τον νίκησε. Κάτι που δεν μπόρεσε όμως να κάνει στην εκτέλεση πέναλτι του Ρώσου (82’), ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μπρόρσον, Μουσούντα, Πηλέας (62′ Μποάκι), Σόκε, Στρούσκι (57′ Μπράουν), Μπένγκτσον (85′ Ντελμίρο), Κακόριν, Γκομίς (57′ Μαγιαμπέλα), Στεπίνσκι (57′ Μπαμπίκα).

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Β. Γιοβάνοβιτς (65′ Αρτυματάς), Πεϊμπέρν (83′ Γιόστεν), Χαμάς, Βα (65′ Ζράντι), Σπόλιαριτς, Σαχάρ, Ουάρντα (83′ Ίλιεφ), Πίττας (76′ Ντιγκινί), Χέντι.

Σκόρερ: Κακόριν 29′, 82′ (πεν.), Στεπίνσκι 45′ / Μπρόρσον 71′ (αυτ.)

Κίτρινες: Σόκε (3η), Ντελμίρο / Σπόλιαριτς, Ίλιεφ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Μιγκέλ Χιούγκο (Πορτογαλία).

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ