aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΆρης – Απόλλων 2-0: Με σπασμένα τα φρένα για τον τίτλο! (vid)

Άρης – Απόλλων 2-0: Με σπασμένα τα φρένα για τον τίτλο! (vid)

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Άρης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με σπασμένα τα φρένα στα πρώτα λεπτά, σκόραρε δις με Μαγιαμπέλα (5’) και Μπαμπίκα (8’), επικρατώντας με σχετική άνεση του Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα», για την 8η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Η αποψινή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη του Άρη επί του Απόλλωνα κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχοντας μάλιστα συντελεστή τερμάτων 9-1!

Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι, πανηγυρίζοντας την 20η νίκη της στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στο +3 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, που νίκησε (2-1) την ΑΕΚ. Ήττα πισωγύρισμα για τους κυανόλευκους, στη μάχη που δίνουν για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Παραμένουν ωστόσο ζωντανοί, μετά την ήττα των Λαρνακεών που βρίσκονται στο +3.

Ενδέκατη νίκη των πρασίνων στις 15 τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος, στις οποίες παραμένουν και αήττητοι, έχοντας μείνει τέσσερις φορές στην ισοπαλία. Για τους κυανόλευκους ήταν η τρίτη ήττα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές και πρώτη μετά από δύο διαδοχικά τρίποντα.

Για την 9η αγωνιστική, ο Απόλλων φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ την Κυριακή (21/5), ενώ ο Άρης υποδέχεται την Ομόνοια μία ημέρα νωρίτερα (Σάββατο, 20/5).

Το ματς

Παράσταση για έναν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Άρης μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι από το ξεκίνημα και κατάφερε μέχρι το 8ο λεπτό να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Αρχικά, στο 5’ ο Μαγιαμπέλα άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπαμπίκα διπλασίασε τα τέρματα της τυπικά γηπεδούχου ομάδας. Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να φτάνει κοντά και σε τρίτο γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Στο 14’ ο Ρομπέρζ έβαλε την κόντρα στο σουτ του Γκομίς, ενώ στο 16’ και στο 45’ ο Γιοβάνοβιτς νίκησε τους Μπένγκτσον και Μαγιαμπέλα. Οι κυανόλευκοι από την άλλη, δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, έφταναν με δυσκολία στην περιοχή του Βανά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν τον ανησύχησαν.

Στην επανάληψη ο Άρης έριξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τον Απόλλωνα να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει τον γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Οι πράσινοι προσπάθησαν να χτυπήσουν μέσω αντεπιθέσεων, είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Γκομίς (62’), ενώ είδαν και γκολ τους (Μπένγκτσον 64’) να ακυρώνεται για φάουλ του Μπρόρσον στον Ουάρντα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Αντόνε έγιναν πιο πιεστικοί και πιο επιθετικοί. Οι δύο μοναδικές καλές τους ευκαιρίες όμως ήρθαν στο 90’+4 και στο 90’+5, με τον Βανά να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Γιόστεν και τον Ρομπέρζ να «σημαδεύει» δοκάρι αντίστοιχα. Το 2-0 που διαμορφώθηκε στο 8’ έμεινε μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι):  Βανά Άλβες, Μποακί, Μπρόρσον, Μουσούντα, Καζού, Μπράουν (60′ Στρούσκι), Γιαμπλόνσκι, Μαγιαμπέλα, Μπέγκτσον (81′ Ντελμίρο), Μπαμπίκα, Γκομίς (81′ Σπόλιαριτς).

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτου (85′ Ίλιεφ), Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Εκπολό (46′ Μαυρίας), Χ. Κυριάκου, Κολ (85′ Νταμπό), Σπόλιαριτς (46′ Χουσαϊν), Ντόνιο (46′ Γιόστεν), Ουάρντα, Πίττας.

Σκόρερ: Μαγιαμπέλα 5′, Μπαμπίκα 8′ / –

Κίτρινες: Μπένγκτσον / Ουάρντα, Χουσαίν, Γιόστεν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Βερίσιμο Φάμπιο.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Μέλο Φάμπιο.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ