aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΆρης – Απόλλων 0-1: Ο Γιάνγκα σκόραρε, οι κυανόλευκοι άντεξαν! (vid)

Άρης – Απόλλων 0-1: Ο Γιάνγκα σκόραρε, οι κυανόλευκοι άντεξαν! (vid)

Με το γκολ του Ραντζέλο Γιάνγκα στο 39’ ο Απόλλων επικράτησε με 1-0 του Άρη, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ως τυπικά φιλοξενούμενος στο «Τσίρειο».

Οι κυανόλευκοι παρά το ότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 29’ λόγω της σωστής αποβολής του Χάμπου Κυριάκου, κατάφεραν δέκα λεπτά αργότερα να προηγηθούν στο σκορ και να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι τέλους, παρά την πίεση των γηπεδούχων. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ άντεξηε στην πίεση των γηπεδούχων, και κατάφερε με αρκετό άγχος να κάνει το δύο στα δύο και να ανέβει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άρης προσπάθησε, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο δεύτερο μέρος, όμως δεν… μπόρεσε, ενώ μπορεί να τα έχει και με την τύχη του. Οι πράσινοι της Λεμεσού είχαν δύο (45+2′, 90+3′) μεγάλες ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσα, η μπάλα όμως δεν τους έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο δοκάρι σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Γνώρισαν έτσι «μοιραία» την πρώτη του ήττα στη σεζόν, και έμειναν στους τρεις βαθμούς.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να απειλήσουν, χωρίς να τα καταφέρνουν με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι δύο ομάδες είχαν θέματα στην ανάπτυξη και έκαναν αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου.

Το σκληρό φάουλ του Χάμπου Κυριάκου στο 29’ και η απευθείας κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής Κυριάκος Χριστοδούλου, έδωσαν την εντύπωση ότι η πλάστιγγα θα έγερνε προς την πλευρά των γηπεδούχων. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ο Απόλλων δεν επηρεάστηκε και μάλιστα στο 38’ απείλησε με την κεφαλιά του Ρομπέρζ.

Ένα λεπτό αργότερα (39’) η ωραία ανάπτυξη των κυανολεύκων από αριστερά έφερε αποτέλεσμα. Ο Ίλιεφ βρήκε τον Χαμάς, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε την μπάλα στον Γιάνγκα. Ο επιθετικός από το Κουρασάο νίκησε τον Σίλντεφελντ, πήρε καλύτερη θέση και από κοντά με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 45+2’ ο Άρης είχε τη μοναδική πολύ καλή στιγμή του, όταν το εκτός περιοχής σουτ του Στεπίνσκι στην κίνηση, χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Οι κυανόλευκοι κλείστηκαν στο δικό τους μισό, ελέω και της αποβολής, και προσπάθησαν με… νύχια και με δόντια να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με ευκολία στην περιοχή του Δημητρίου και κατά συνέπεια να φανούν απειλητικοί, αφού η άμυνα του Απόλλωνα λειτούργησε αποτελεσματικά.

Οι πράσινοι της Λεμεσού μπορούν να τα… έχουν και με την τύχη τους, αφού μετά το δοκάρι στην εκπνοή του δευτέρου μέρους η μοίρα τους έπαιξε ξανά άσχημο παιχνίδι, στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν στο 90+3’ το εκτός περιοχής σουτ του Ρονγκάλια χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα και κατέληξε άουτ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βάνα, Γιάγκο, Σίλντεφελντ, Ρονγκάλια, Καζού, Μπογκντάν, Ραντούτ (46′ Γκαρσία), Φράγκος (46′ Σλόγκαρ), Μπαμπίτσκα (19′ Πατσέκο – 78′ Σπόλιαριτς), Σικόρσκι (78′ Ανδρέου), Στεπίνσκι.

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης (88′ Μαυρίας), Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς (72′ Στορ), Χ. Κυριάκου, Κολ, Ζράντι, Ίλιεφ (60′ Ουέλινγκτον), Πίττας, Γιάνγκα (72′ Αλεσάμι).

Σκόρερ: – / Γιάνγκα 39′

Κίτρινες: Στεπίνσκι, Γιάγκο, Ρονγκάλια, Σλόγκαρ / –

Αποβολές: – / 29′ Χ. Κυριάκου

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

VAR: Λούκας Σωτηρίου.

AVAR: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10′ Δυνατό μακρινό σουτ του Μπογκντάν, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Δημητρίου.

15′ Στο έδαφος ο Μπαμπίτσκα, δεν μπορεί να συνεχίσει.

17′ Κεφαλιά του Γιάνγκα μετά από κεφαλιά – πάσα του Κατελάρη, έξω η μπάλα.

19′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, εκτός ο τραυματίας Μπαμπίτσκα, στη θέση του ο Πατσέκο.

29′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χάμπο Κυριάκου, για φάουλ στον Στεπίνσκι. Πολύ σκληρό φάουλ του παίκτη του Απόλλωνα, πήγε με τις τάπες στο πόδι του Πολωνού. Οι επαναληπτικές προβολές της φάσης δικαιώνουν τον διαιτητή Κυριάκο Χριστοδούλου.

35′ Κίτρινη κάρτα και στον Στεπίνσκι, για φάουλ στον Ρομπέρζ.

38′ Έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Ζράντι, απομάκρυνε με δυσκολία ο Βάνα την κεφαλιά που έγινε.

39′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Απόλλων, με δυνατή καρφωτή κεφαλιά του Γιάνγκα μετά από σέντρα του Χαμάς. Ο επιθετικός από το Κουρασάο νίκησε τον Σίλντεφελντ, πήρε καλύτερη θέση και από κοντά… εκτέλεσε με το κεφάλι τον Βάνα.

45′ Νέα καλή σέντρα του Χαμάς, πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καζού πριν η μπάλα καταλήξει στον Πίττα.

45+2′ Εκτός περιοχής σουτ στην κίνηση του Στεπίνσκι, χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα και έφυγε άουτ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη, Μάνου Γκαρσία αντί Ράντουτ και Σλόγκαρ αντί Φράγκου.

51′ Επικίνδυνο γύρισμα του Πατσέκο, μάζεψε ο Δημητρίου.

60′ Πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα, Ίλιεφ εκτός, Ουέλινγκτον εντός.

61′ Κίτρινη στον Γιάγκο.

68′ Εκτός περιοχής σουτ του Καζού, δίπλα από το δοκάρι του Δημητρίου πέρασε η μπάλα.

72′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Στορ στη θέση του τραυματία Χαμάς και ο Αλεσάμι σε αυτή του Γιάνγκα.

73′ Σουτ του Στεπίνσκι εντός περιοχής, μαζεύει εύκολα ο Δημητρίου.

78′ Διπλή αλλαγή και για τον Άρη, Σπόλιαριτς και Ανδρέου αντί των Πατσέκο και Σικόρσκι.

79′ Κεφαλιά του Σίλντεφελντ μετά από εκτέλεση φάουλ του Καζού, έφυγε άουτ η μπάλα.

80′ Κίτρινη κάρτα στον Ρονγκάλια, για φάουλ στον Στορ.

82′ Έξυπνη εκτέλεση του Ζράντι, ο Σίλντεφελντ έκανε την πισινή κεφαλιά, με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ ο Βάνα.

85′ Επιθετικό φάουλ του Σλόγκαρ στον Ουέλινγκτον, και αυτός τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

88′ Μαυρίας στη θέση του Φιλιώτη.

90+3′ Δυνατό σουτ του Ρονγκάλια εκτός περιοχής, άτυχος ξανά ο Άρης. Στο δοκάρι η μπάλα και έξω.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ