aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆρης – ΑΠΟΕΛ: Τα 5 σενάρια για την κατάκτηση του τίτλου

Άρης – ΑΠΟΕΛ: Τα 5 σενάρια για την κατάκτηση του τίτλου

Τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης έφθασε. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και το αργότερο μέχρι το μεθεπόμενο Σάββατο (27 Μαΐου) θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή. Τα σκήπτρα αλλάζουν χέρια, αφού ο περσινός πρωταθλητής Απόλλωνας τέθηκε εδώ και καιρό εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Άρης και ΑΠΟΕΛ μονομαχούν για το στέμμα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει το πάνω χέρι. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι έχει προβάδισμα τριών βαθμών από τους γαλαζοκίτρινους, ενώ υπερτερεί για την ώρα και στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Για να στεφθεί πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ στην ισοβαθμία με τον Άρη θα πρέπει να επικρατήσει της λεμεσιανής ομάδας στην τελευταία αγωνιστική με διαφορά δύο τερμάτων και πάνω.

Ενόψει της 9ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος που βρίσκεται προ των πυλών, υπάρχουν πέντε σενάρια. Στα δύο εξ αυτών ο Άρης κατακτά και μαθηματικά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Σε διαφορετική περίπτωση, ο αγώνας του μεθεπόμενου Σαββάτου (27/5) στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Άρη θα έχει τον χαρακτήρα του «τελικού πρωταθλήματος».

Η βαθμολογία στον α’ όμιλο

A’ ΟΜΙΛΟΣ

1. Άρης 34 20-11-3 61-24 71
2. ΑΠΟΕΛ 34 19-11-4 46-20 68
3. ΑΕΚ 34 19-5-10 52-34 62
4. Πάφος FC 34 16-11-7 57-28 59
5. Απόλλων 34 18-5-10 43-33 59
6. Ομόνοια 34 15-4-15 43-39 49

Τα σενάρια για τη μάχη του τίτλου στην 9η αγωνιστική των πλέι οφ

Nίκη Άρη – Νίκη ΑΠΟΕΛ = +3 ο Άρης στην τελευταία αγωνιστική

Νίκη Άρη – Ισοπαλία ΑΠΟΕΛ = Πρωταθλητής ο Άρης

Νίκη Άρη – Ήττα ΑΠΟΕΛ = Πρωταθλητής ο Άρης

Νίκη ΑΠΟΕΛ – Ήττα Άρη = Ισόβαθμοι στην τελευταία αγωνιστική με τον Άρη να υπερτερεί

Νίκη ΑΠΟΕΛ – Ισοπαλία Άρη = +1 ο Άρης στην τελευταία αγωνιστική

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,

> Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Μέχρι στιγμής ο Άρης έχει κερδίσει 5 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ 2).

> Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Ο Άρης πέτυχε δύο γκολ και ο ΑΠΟΕΛ ένα).

> Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Άρης και ΑΠΟΕΛ πέτυχαν από ένα γκολ στην έδρα του αντιπάλου)

> Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Μέχρι στιγμής ο συντελεστής τερμάτων του Άρη είναι +37 και του ΑΠΟΕΛ +26).

> Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος (Μέχρι στιγμής ο Άρης πέτυχε 61 γκολ και ο ΑΠΟΕΛ 46).

Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Το πρόγραμμα του Άρη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές

Άρης – Ομόνοια (20/05, 19:00)

ΑΠΟΕΛ – Άρης (27/05, 19:00)

Το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ (21/05, 19:00)

ΑΠΟΕΛ – Άρης (27/05, 19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ