aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΆρης - ΑΠΟΕΛ 0-0: Το «Χ»άρηκε η ΑΕΚ και... φωτιά στη μάχη του τίτλου (vid)

Άρης – ΑΠΟΕΛ 0-0: Το «Χ»άρηκε η ΑΕΚ και… φωτιά στη μάχη του τίτλου (vid)

Άρης και ΑΠΟΕΛ έμειναν στην άγονη ισοπαλία στο Στάδιο «Αλφαμέγα», αποτέλεσμα που ευνοεί την ΑΕΚ. Έτσι, ο β’ γύρος των πλέι οφ του τίτλου, που αρχίζει την επόμενη αγωνιστική, αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τρεις ομάδες απέχουν σε κοντινή απόσταση και η μάχη προμηνύεται καυτή.

Πλέον οι πράσινοι έχουν 64 βαθμούς, οι γαλαζοκίτρινοι 63 και οι κιτρινοπράσινοι 61. Όσο για το παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις ευκαιρίες στο πρώτο και τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στο δεύτερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Μπέλετς, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Κακόριν στο 50′ και μάλιστα δύο φορές, αφού μετά το πρώτο διατάχθηκε επανάληψη από το VAR.

Το ματς

Ο Άρης έβαλε πίεση από το πρώτο λεπτό, ανακτώντας διαρκώς την μπάλα και ανανεώνοντας επιθέσεις. Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο 10λεπτο για να προσαρμοστεί ο ΑΠΟΕΛ, ισορροπώντας αρχικά και φέρνοντας σταδιακά το παιχνίδι στα μέτρα του.

Ουσιαστικά είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο που για τους πράσινους ήταν ο ορισμός της ανούσιας κατοχής, αφού ήταν υπέρ τους 58%-42%. Μάλιστα ήταν οι γαλαζοκίτρινοι που είχαν τις φάσεις με 4-1 τελικές. Πιο κραυγαλέες ήταν οι ευκαιρίες των Κβιλιτάια (25’) και Βιγιαφάνιες (33’), οι οποίοι αστόχησαν από κοντά αντιστοίχως με κεφαλιά και σουτ.

Πάλι μπήκε πιο δυνατά ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι η κυριαρχία του έβαλε φάσεις με πιο σπουδαία το πέναλτι που κέρδισε ο Κακόριν σε ανατροπή του από τον Σαρφό. Ο Ρώσος ηττήθηκε δύο φορές από τον Μπέλετς (48’, 50’), μιας και του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία επειδή μπήκε ο Κρέσπο στην περιοχή μετά την πρώτη και ήταν αυτός που έδιωξε στη συνέχεια.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι τέλους, με την εστία του Μπέλετς να περνά δύσκολες στιγμές και τον ίδιο να προσθέτει άλλη μία σπουδαία απόκρουση στο 57’. Ένα λεπτό αργότερα αστόχησε ο Μπένγτσον, με σουτ εντός περιοχής.

Εντούτοις, το γκολ άγγιξε δύο φορές και ο ΑΠΟΕΛ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 73’ ο Κβιλιτάια έκανε ανάποδο ψαλίδι και είδε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 76’ ο Μπεν έχασε κραυγαλέα ευκαιρία από κοντά προσπαθώντας να σκοράρει με τακουνάκι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Μποάκι, Μπρόρσον, Γιαγκό, Πηλέας, Μπένγκτσον (67′ Γκομίς), Στρούσκι (67′ Μαγιαμπέλα), Ζόκε, Mπράουν, Μπαμπίκα (88′ Καζού), Κακόριν (81′ Στεπίνσκι).

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Εντονγκαλά, Κοσταντίνοφ, Σαρφό (86′ Εφραίμ), Βιγιαφάνιες (45′ Μπεν), Ντάλσιο (66′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (86′ Μακέντα).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Μπρόρσον, Στρούτσκι, Μπαμπίκα / Σούσιτς, Σαρφό, Κοσταντίνοφ

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Ντι Μπέλο Μάρκο

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Προντέρα Αλεσάντρο

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ