aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΆρης – ΑΕΚ 4-0: Σκόρπισε τρόμο και μπήκε στο κόλπο! (vid)

Άρης – ΑΕΚ 4-0: Σκόρπισε τρόμο και μπήκε στο κόλπο! (vid)

Ο Άρης σκόρπισε τρόμο στο «Αλφαμέγα» κόντρα στην ΑΕΚ, την οποία «φιλοδώρησε» με τέσσερα τέρματα, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 4-0, για τη 2η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Μετά από δύο ήττες στη σεζόν από τους κιτρινοπράσινους, η ομάδα της Λεμεσού πανηγύρισε τρίποντο και έβαλε «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε στο -4 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (61 β.), μπαίνοντας στο κόλπο διεκδίκησης του τίτλου, ενώ παράλληλα «έπιασε» τους Λαρνακείς στη 2η θέση με 57 βαθμούς (η ΑΕΚ υπερτερεί στην ισοβαθμία).

Κακόριν (10’), Γκομίς (58’), Μπαμπίκα (74’) και Μαγιαμπέλα (89’) οι σκόρερ των γηπεδούχων, που είδαν και γκολ του Γκαμπονέζου επιθετικού να ακυρώνεται μέσω VAR ως οφσάιντ (37’).

Έβδομη στα τελευταία εννέα ματς για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία επιβεβαίωσε ξανά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική περίοδο φόρμας. Έχοντας μάλιστα σκοράρει συνολικά 52 γκολ είναι πλέον η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (50 έχει η Πάφος FC). Από την άλλη, η ΑΕΚ δέχτηκε την τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος και τρίτη σε ισάριθμες επισκέψεις στο «Αλφαμέγα» (προηγήθηκαν οι ήττες από Απόλλωνα και ΑΕΛ).

Για την 3η αγωνιστική της β’ φάσης, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Άρης φιλοξενείται από τον Απόλλωνα.

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης, ο οποίος στο 6’ «προειδοποίησε» με τον Μπαμπίκα, πριν ο Κακόριν ανοίξει το σκορ, τέσσερα λεπτά αργότερα (10’), μετά από κάθετη πάσα του Γκαμπονέζου. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και μετά το γκολ, χάνοντας μάλιστα τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν στο 15’ ο Μπαμπίκα βρέθηκε απέναντι από τον Πίριτς, όμως αστόχησε.

Η ΑΕΚ που στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια, σταδιακά ισορρόπησε και πήρε μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση. Από την άλλη, ο ξέφρενος ρυθμός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» κόπασε, με τους παίκτες του Αλεξέι Σπιλέφσκι να οπισθοχωρούν ελαφρώς και να προσπαθούν να χτυπήσουν μέσω αντεπιθέσεων. Από μια τέτοια ο Άρης «άγγιξε» το 2-0 στο 37’, με τον Μπαμπίκα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από πάσα του Γκομίς, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ στον Γκαμπονέζο.

Ορεξάτη μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λάρνακας, θέλοντας να βάλει πίεση στον Άρη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση άμυνας. Ο Τρισκόφσκι απείλησε στο 54ο λεπτό, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα (58’), μετά από ένα λάθος του Σκοπιανού στον χώρο του κέντρου ο Άρης διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Στρούσκι κέρδισε την μπάλα από τον αρχηγό των φιλοξενουμένων και έδωσε δίπλα στον Κακόριν, αυτός βρήκε με όμορφη πάσα τον Γκομίς, που τελείωσε υποδειγματικά για το 2-0.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, αν και είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Λόπες (71’) ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι. «Παραδόθηκε» στις ορέξεις των γηπεδούχων, που έμοιαζαν ασταμάτητοι πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ με τους Μπαμπίκα (74’) και Μαγιαμπέλα (89’).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Γιαγκό, Μουσούντα, Πηλέας, Μπένγκτσον (65′ Μαγιαμπέλα), Στρούσκι (76′ Μπράουν), Σόκε, Μπαμπίκα (76′ Στεπίνσκι), Κακόριν (83′ Γιαμπλόνσκι), Γκομίς (65′ Μπρόρσον).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Γκονθάλεθ (72′ Γιάκολις), Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία (76′ Κάσας), Φαράζ (83′ Γκρόμοφ), Σανχούρχο, Πονς (83′ Μάμας), Άλτμαν (72′ Νίκολιτς), Τρισκόφσκι, Λόπες.

Σκόρερ: Κακόριν 10′, Γκομίς 58′, Μπαμπίκα 74′, Μαγιαμπέλα 89′ / –

Κίτρινες: Σόκε, Μαγιαμπέλα / Άλτμαν, Πονς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Διαιτητής: Μπέμπεκ Ιβάν (Κροατία).

Α’ Βοηθός: Σάριτς Κρούνο (Κροατία).

Β’ Βοηθός: Γιάνιτς Ιβάν (Κροατία).

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Μπελ Ντάριο (Ισπανία).

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ