aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΆρης-ΑΕΚ 2-0: Την αποτέλειωσε και τρέχει ευρωπαϊκά (vid)

Άρης-ΑΕΚ 2-0: Την αποτέλειωσε και τρέχει ευρωπαϊκά (vid)

Ο Άρης πέτυχε δεύτερη σερί νίκη, αυτή τη φορά με 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ. Σπουδαία επιτυχία που τον φέρνει τρίτο εναν βαθμό από τον ΑΠΟΕΛ και έξι πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Όσο για την ηττημένη, είναι πλέον τέταρτη εφτά πόντους μακριά από την κορυφή, ενώ αισθάνεται την ανάσα της Ανόρθωσης που είναι στο –2 από αυτήν.

Πρωταγωνιστές δύο ποδοσφαιριστές που μπήκαν αλλαγή. Ο Σπόλιαριτς άνοιξε το σκορ στο 62’ και ο Τζιαβέ στο 84’ σφράγισε το τρίποντο των γηπεδούχων. Αξιοσημείωτο στο παιχνίδι το διάστημα 84′-86′, όταν μπήκαν από ένα τέρμα για κάθε ομάδα, αλλά το ένα ακυρώθηκε οφσάιντ και το άλλο μέτρησε με την παρέμβαση του VAR.

Το ματς
Στο πρώτο μισάωρο ήταν «σφικτό» το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν. Η ΑΕΚ είχε ελαφρώς την κατοχή υπέρ της, δημιουργούσε προϋποθέσεις, ωστόσο ήταν ο Άρης που βρήκε την πρώτη μεγάλη φάση. Στο 17’ ο Μπράουν μπήκε στην περιοχή και σούταρε, ωστόσο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Λεάλ.

Μετά το 30’ ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι, πίεσαν πολύ τους γηπεδούχους για περίπου ένα δεκάλεπτο και στο 35’ έφτασαν πολύ κοντά στο προβάδισμα. Ο Φαράζ σούταρε στην κίνηση και έδωσε στην μπάλα με δύναμη πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Άλβες έκανε σπουδαία επέμβαση.

Πολύ καλύτερος, όμως, ήταν ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι μόνο πέτυχε δύο γκολ με σουτ των αλλαγών του, Σπόλιαριτς (62’) και Τζιαβέ στο 84’, είχε την υπεροχή, δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες, την ώρα που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να γράψει ευκαιρία έως το 90’+6.

Εξαίρεση το ακυρωθέν γκολ του Παραδέρο στο 85’ σε ένα δίλεπτο που έγινε του… VAR! Ο Τζιαβέ σούταρε στο 84’, ο Μιλίτσεβιτς έδιωξε και ο Άρης ζήτησε γκολ. Η φάση συνεχίστηκε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός σούταρε και σκόραρε για τους Λαρνακείς, αλλά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ. Όταν σταμάτησε το παιχνίδι, εξετάστηκε η προηγουμένη φάση και στο 86’ αποφασίστηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή και οι πράσινοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το κράτησαν έως το τέλος και πανηγύρισαν δίκαιη νίκη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Γιαγκό, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Καζού (69′ Κβάσιουκ), Μπαμπίκα, Γιαπλόνσκι, Ντελμίρο, Μπογκνάρ (46′ Σπόλιαριτς), Μπράουν, Στεπίνσκι (76′ Ντζιαβέ).

ΑΕK (Νταβίδ Καταλά): Λεάλ, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία (75′ Παραδέρο), Φαράζ (75′ Ντάρμπισαϊρ), Λέντες, Εσπινόσα, Άλτμαν (82′ Γκιούρτσο), Τρισκόφσκι, Ρόμο.

Σκόρερ: Σπόλιαριτς 62′, Τζιαβέ 84′ / –

Κίτρινες: Μπράουν, Ντε Μίρο, Γιαγκό / Φαράζ, Ροσάλες, Τόμοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

4′ Όχι του Άλβες σε εντος περιοχής σουτ του Τρισκόφσκι.

7′ Κακό εκτός περιοχής σου του Στεπίνσκι.

14′ Εκτέλεση φάουλ του Λέντες, με όφελος ένα κόρνερ για την ΑΕΚ. Γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενη παράβαση με χέρι στην περιοχή. Τελικά ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

15′ Αναξιοποίητο το κόρνερ για τους Λαρνακείς.

17′ Νικητής ο Λεάλ σε τετ α τετ με τον Μπράουν. Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

25′ Πολλά λάθη ένθεν και ένθεν τα τελευταία λεπτά.

34′ Σέντρα στην περιοχή, ο Τρισκόφσκι μπήκε στην πορεία και έδωσε στην μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Άλβες δεν ανησύχησε.

35′ Πιέζει η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά.

35′ Ο Φαράζ έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και ο Άλβες έκανε σπουδαία απόκρουση.

42′ Καλή κυκλοφορία των παικτών του Άρη, ο Καζού σέντραρε από αριστερά και ο Λεάλ μπλόκαρε προλαβαίνοντας τον Στεπίνσκι.

45′ Δύο λεπτά καθυστέρηση.

45’+3 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

49′ Σέντρα-σουτ του Γιαγκό, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία.

50′ Ο Μπρόνσον σέντραρε, ο Μπαμπίκα μπήκε στη φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Σπόλιαρις, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ και έχασε ευκαιρία.

61′ Ο Λεάλ βγήκε και πρόλαβε να διώξει προ του Στεπίνσκι, μετά από μπαλιά του Μπράουν, μη επιτρέποντάς του να γίνει επικίνδυνος.

62′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Σπόλιαριτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Γιαγκό σέντραρε και ο νεοεισελθών μέσος έστειλε την μπάλα με το κεφάλι να σκάσει κάτω, να χτυπήσει στο δεκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα.

66′ Ο Γκαρσία σέντραρε συρτά και ο Φαράζ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

68′ Ο Σπόλιαριτς σούταρε και η μπάλα σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.

76′ Οι αλλαγές των Γκαρσία και Στεπίνσκι ήταν αναγκαστικές.

82′ Ο Λέντες εκτέλεσε φάουλ, ο Μπρόρσον έδιωξε σε κόρνερ.

83′ Πέρασε αναξιοποίητο.

84′ Ο Τζιαβέ πήρε εξαιρετική μπαλιά του Μπαμπικά, προχώρησε, πέρασε τον Λεάλ, σούταρε και ο Μιλίτσεβιτς έδιωξε.

85′ Σκόραρε ο Παραδέρο, αλλά ακυρώνεται για οφσάιντ.

85′ Ελέγχεται η προηγούμενη φάση εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά το σουτ του Τζιαβέ.

86′ ΓΚΟΛ 2-0! Η μπάλα πέρασε τη γραμμή σύμφωνα με το VAR και μετρά το τέρμα του Άρη, που σημειώθηκε στο 84′.

90′ + 6 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ