aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποτελέσματα γκάλοπ: Ποια ομάδα ενισχύθηκε περισσότερο

Αποτελέσματα γκάλοπ: Ποια ομάδα ενισχύθηκε περισσότερο

Τον ΑΠΟΕΛ με ποσοστό 35% ανέδειξαν ως ομάδα με τη μεγαλύτερη ενίσχυση στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού οι αναγνώστες του Goal.com.cy. Οι ηχηρές προσθήκες με ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε διέπρεψαν τη περσινή σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα άλλων ομάδων (σ.σ. Κβιλιτάια, Οκριασβίλι, Ντανίλο) είτε έδειξαν διαπιστευτήρια της αξίας τους στο παρελθόν (Μάγκλιτσα, Σόουζα) ήταν ικανές για να χαρίσουν στους γαλαζοκίτρινους τον τίτλο του «πρωταθλητή» στις μετεγγραφές.

Βέβαια, κανένας τίτλος μα και κανένας αγώνας δεν κερδίζεται με τα ονόματα ή με τις φανέλες. Τρανό παράδειγμα η σφαλιάρα που δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στην Πάφο και έφερε τριγμούς στον «Αρχάγγελο» και οδήγησε τη διοίκηση στην απομάκρυνση του Σάββα Πουρσαϊτίδη και τη πρόσληψη του Σωφρόνη Αυγουστή.

Στη δεύτερη θέση του γκάλοπ για την ομάδα που ενισχύθηκε περισσότερο έρχεται η Ομόνοια, με ποσοστό 24%. Οι πράσινοι κινήθηκαν με… μέτρο στο παζάρι, προσθέτοντας στο «οπλοστάσιο» τους εφτά μετεγγραφές, με τον Φράνσις Ουζόχο να μπαίνει σε κερασάκι στην τούρτα στο παρά πέντε της μετεγγραφικής περιόδου.

Στο βάθρο των ομάδων με τη σημαντικότερη ενίσχυση ανέβηκε και η Ανόρθωση με ποσοστό 17%. Η «Κυρία» έκανε μετεγραφικό ντεμαράζ μετά την πρόκρισή της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ με τους Αμρ Ουάρντα και Νίκα Νινούα να αυξάνουν τον αριθμό των μετεγγραφών στις 10. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο στο ρόστερ των κυπελλούχων εντάχθηκαν παίκτες που εδώ και καιρό ήταν στο στόχαστρο του Τιμούρ Κετσπάγια, όπως οι Ντένις Πόποβιτς και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο Άρης έκανε εντυπωσιακές, βάσει βιογραφικού, μετεγγραφές και μάλλον το γεγονός πως κατέλαβε την τέταρτη θέση με ποσοστό 8% οφείλεται στη χαμηλή δημοτικότητα του συλλόγου.

Αναλυτικά τα ποσοστά

ΑΠΟΕΛ 35%
Ομόνοια 24%
Ανόρθωση 17%
Άρης 8%
Πάφος FC 6%
ΑΕΛ 3%
Απόλλων 3%
ΑΕΚ 3%
Ολυμπιακός 1%

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ