aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπολογισμός VAR: Έλεγχος σε 79 φάσεις, διορθώθηκαν 11 λάθη διαιτητών, μία λανθασμένη παρέμβαση

Απολογισμός VAR: Έλεγχος σε 79 φάσεις, διορθώθηκαν 11 λάθη διαιτητών, μία λανθασμένη παρέμβαση

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR για την 1η και 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 79 συνολικά φάσεις.

Οι 11 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 26 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 42 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 79 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 11 και σε 5 από αυτές, έγινε χρήση του on field review.

Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν τρία πέναλτι για χέρι, μια κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι και την ακύρωση μιας κόκκινης κάρτας αφού δεν υπήρξε στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε την ακύρωση τριών τερμάτων για offside, την ακύρωση ενός πέναλτι αφού προηγήθηκε offside, την επάναληψη ενός πέναλτι για είσοδο ποδοσφαιριστών στη μεγάλη περιοχή και την ακύρωση ενός πέναλτι αφού η παράβαση έγινε εκτός μεγάλης περιοχής.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των πιο πάνω φάσεων ήταν 65 δευτερόλεπτα.

Στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, σε 11 περιπτώσεις, λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών διορθώθηκαν από το VAR.

Σε μια περίπτωση, στον αγώνα Ανόρθωση – Δόξα, το VAR δεν έπρεπε να κάνει παρέμβαση για να επαναληφθεί το πέναλτι ενώ στον αγώνα Ακρίτας – ΕΝΠ, λανθασμένα ο διαιτητής, μετά από On Field Review στο 21ο λεπτό δεν άλλαξε την απόφαση του.

Από τους 14 αγώνες, στους 7 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 7 αγώνες ήταν ξένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ