aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Πάφος FC 1-1: «Χ»έρι-χέρι στην κορυφή! (vid)

Απόλλων – Πάφος FC 1-1: «Χ»έρι-χέρι στην κορυφή! (vid)

Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, Απόλλωνας και Πάφος FC έμειναν στην ισοπαλία 1-1 στο Τσίρειο και συνεχίζουν χέρι-χέρι να διατηρούν την κορυφή. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο… συνήθης ύποπτος, Ζάιρο (38’), ενώ το ματς στα ίσα έφερε ο Βα (65’) σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του. Οι δύο ομάδες βέβαια, «κινδυνεύουν», αν αύριο ο Άρης νικήσει τον Ακρίτα να πέσουν από την πρώτη θέση.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, η παφιακή ομάδα ήταν πιο επιθετική και το μετουσίωσε την ελαφριά υπεροχή της σε γκολ με τον Βραζιλιάνο πρώτο σκόρερ της. Ο ίδιος είχε μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού ήταν κυρίαρχοι, αν και οι παίκτες του Μπεργκ έχασαν ευκαιρίες, βρήκαν σχετικά νωρίς την ισοφάριση (65’) και στη συνέχεια έψαξαν… μανιωδώς το δεύτερο γκολ. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά «πλήρωσαν» την αστοχία τους.

Για την 6η αγωνιστική ο Απόλλων φιλοξενείται από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ενώ η Πάφος FC υποδέχεται το Παραλίμνι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Το ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ χαμηλό ρυθμό, ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε με περισσότερη διάθεση για να επιτεθεί. Η Πάφος FC ήταν πιο… μαζεμένη και προσπάθησε να «χτυπήσει» μέσω αντεπιθέσεων. Σταδιακά ανέβασε ρυθμό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε την εστία του Δημητρίου. Στο 38’ μετά από όμορφη μπαλιά του Βαλακάρι, ο Ζάιρο κατέβασε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα και εξαργυρώνοντας την υπεροχή για την ομάδα του. Τρία λεπτά μετά (41’) ο Βραζιλιάνος έχασε τεράστια ευκαιρία να γράψει το 2-0, καθυστέρησε όμως και ανακόπηκε.

Στην επανάληψη ο Απόλλων ήταν καλύτερος, πιο επιθετικός, αν και ξανά, η Πάφος FC ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και είχε καλές ευκαιρίες για το 2-0. Στο 65ο λεπτό όμως, ο Βα εκματελλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Παφιτών, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κολ, και έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-1. Έψαξαν στη συνέχεια το δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι, έφτασαν κοντά, ήταν όμως… σπάταλοι και έτσι το σκορ έμεινε ως είχε.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά): Δημητρίου, Μαυρίας (66′ Καμπράλ), Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ρέθιο (59′ Σαχάρ), Βα (90′ Χ. Κυριάκου), Πινακάς (46′ Χέντι), Γιόστεν (59′ Ζράντι), Πίττας.

Πάφος FC (Χένινγκ Μπεργκ): Αντός, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ (85′ Χότσκο), Βαλακάρι (89′ Ναμ), Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Ζαϊρο.

Σκόρερ: Βα 65′ / Ζάιρο 38′

Κίτρινες: Βα, Πίττας, Κολ, Χέντι / Κβίντα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Πάμπλο Φουέρτες.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Αλεσάντρο Προντέρα.

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Χωρίς κάποια τελική προσπάθεια στο ξεκίνημα του ματς.

– Έχει περισσότερη διάθεση να επιτεθεί ο Απόλλων, πιο… μαζεμένη η Πάφος FC.

12′ Πολύ καλή αντεπίθεση από την Πάφος FC. O Τάνκοβιτς έδωσε κάθετα στον Σεμέδο, που μπήκε στην περιοχή και είχε απέναντι του τον Μαυρία. Ο Πάμπλο Φουέρτες σταμάτησε το παιχνίδι για επιθετικό φάουλ του Ζάιρο στον Χαμάς μακριά από την μπάλα.

21′ Όμορφη ομαδική ενέργεια της Πάφος FC, ο Σεμέδο έπεσε στην περιοχή. Διαμαρτυρήθηκαν οι γαλάζιοι, ωστόσο ο Ισπανός διαιτητής έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR. Σωστή η απόφαση τους, σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή.

– Πολύ κλειστό το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, αφού οι πρόκειται για τις δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Ένα μόνο γκολ παθητικό έχει η Πάφος FC, δύο ο Απόλλων (όσα και ο ΑΠΟΕΛ).

31′ Εξετάστηκε ένα μαρκάρισμα στον Μαυρία στην περιοχή, από τον Ζουνίνιο. Καμία παράβαση.

32′ Πολύ καλή χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Βαλακάρι στην περιοχή να ψάχνει χώρο για να σουτάρει και να μην βρίσκει. Απομάκρυνε την τελευταία στιγμή η άμυνα του Απόλλωνα.

33′ Εκτός περιοχής σουτ του Γιόστεν, πάνω από τα δοκάρια.

38′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Πάφος FC, με τον Ζάιρο. Μετά από μακρινή μπαλιά του Βαλακάρι, ο Βραζιλιάνος κατέβασε και πλάσαρε εύστοχα. Τέταρτο φετινό γκολ για τον επιθετικό της παφιακής ομάδας.

– Ελέγχθηκε από το VAR το ενδεχόμενο οφσάιντ στον Ζάιρο. Ήταν σε κανονική θέση, μέτρησε κανονικά το γκολ.

41′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Ζάιρο να φεύγει απέναντι από τον Δημητρίου. Καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κολ να βγάλει την άμυνα.

43′ Κίτρινη κάρτα στον Βα, για φάουλ στον Ζουνίνιο.

44′ Κίτρινη και στον Κβίντα.

– Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Χέντι αντί Πινακά, πρώτη αλλαγή για τον Απόλλων.

47′ Πλασέ του Μαυρία μετά από λάθος απομάκρυνση της άμυνας της Πάφος FC, άστοχο.

50′ Κίτρινη στον Κολ.

52′ Συρτό δυνατό σουτ του Πίττα εντός περιοχής, μετά από όμορφη ενέργεια του Βα, έξω η μπάλα.

55′ Κεφαλιά του Πίττα, εκτός εστίας.

59′ Ζράντι αντί Γιόστεν.

– Πολύ πιο επιθετικός ο Απόλλων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

64′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC, με τον Σεμέδο να βρίσκεται απέναντι από τον Δημητρίου αλλά να αστοχεί.

65′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει ο Απόλλων, με τον Βα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ, αδράνησε η άμυνα της Πάφος FC. Ο Ανγκολέζος επωφελήθηκε και πάνω στην γραμμή έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

66′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Καμπράλ και Σαχάρ αντί των Μαυρία και Ρέθιο αντίστοιχα.

– Γρήγορος ο ρυθμός μετά το γκολ του Πίττα.

75′ Σουτ του Ντράγκομιρ από καλή θέση, κόντραρε η μπάλα.

80′ Κεφαλιά του Πίττα, έξω.

85′ Χότσκο αντί Ντράγκομιρ. Πρώτη αλλαγή για την Πάφος FC.

88′ Διπλή καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Σαχάρ έκανε το σουτ στα σώματα, στη συνέχεια ο Πίττας ήταν άστοχος, πάνω από τα δοκάρια το σουτ του.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ