aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-Πάφος 2-0: Διπλή επιστροφή και περιμένει (vid & pics)

Απόλλων-Πάφος 2-0: Διπλή επιστροφή και περιμένει (vid & pics)

Ο Απόλλων επέστρεψε στις νίκες μετά από τις δύο σερί ήττες (ΑΕΚ 1-4, Ομόνοια 0-1), επικρατώντας 2-0 της Πάφος FC για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έτσι, προσπέρασε την ΑΕΚ και τον Άρη, περιμένοντας τα παιχνίδια τους αντιστοίχως με την Ανόρθωση (Δευτέρα) και τον ΑΠΟΕΛ (Κυριακή) για να μάθει εάν θα παραμείνει στην κορυφή.

Παραλλήλως απομακρύνθηκε τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΛ, που σκόνταψε στο Δασάκι με τον Εθνικό (2-2), καθώς και από τον Ολυμπιακό που ισοβαθμεί μαζί της.

Όσο για τους γαλάζιους, δέχτηκαν τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα, πάλι στο Τσίρειο (0-4 από την ΑΕΛ η προηγούμενη), ενώ έμειναν δίχως νίκη για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Πρωταγωνιστές των νικητών οι σκόρερ Πίττας και Αλμπάνης (πρώτη φορά βασικός και σκόραρε), καθώς και ο τερματοφύλακάς τους Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε πολλή δουλειά απόψε. Υπήρχε και το αρνητικό πρόσωπο, που δεν ήταν άλλο από τον Πάνιτς, ο οποίος άφησε την Πάφο με δέκα ποδοσφαιριστές και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο.

Κορυφαίος ο Γιοβάνοβιτς έως την ανάπαυλα

Ήταν πλούσιο σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, περισσότερη δουλειά είχε ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους με πέντε αποκρούσεις έως την ανάπαυλα, οι τρεις εξ αυτών εντυπωσιακές και δύσκολες (Σεμέδο σουτ 8’, Βαλακάρι σουτ 26’, Ντράγκομιρ εκτέλεση φάουλ 33’).

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με προσπάθειες που κατέληξαν άουτ, με πιο επικίνδυνες εκείνες του Αλμπάνη με κεφαλιά στο 2’ και ωραίο πλασέ στο 39’, καθώς και ένα εκτός περιοχής πλασέ του Χάμπου Κυριάκου στο 5’.

Απερισκεψία και αποβολή του Πάνιτς

Σε ένα διάστημα που η Πάφος FC ήταν πιο επικίνδυνη έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω απερίσκεπτης ενέργειας του Πάνιτς. Ο μέσος των γαλάζιων χτύπησε στον θώρακα με τον αγκώνα τον Νταμπό, ενώ ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα. Αντίκρισε τη δεύτερη και αποβλήθηκε.

Πρώτο μέσα και γκολ

Στο 50’ πήρε προβάδισμα ο Απόλλων με κοντινό σουτ του Πίττα, ο οποίος πήρε την πάσα του Νταμπό. Ήταν η πρώτη προσπάθεια των κυανόλευκων που δεν πήγε άουτ και ευτύχισαν να σκοράρουν.

Το πρώτο του Αλμπάνη

Όταν στο 63’ ήρθε το δεύτερο τέρμα με δυνατό σουτ του Αλμπάνη, ο οποίος είπε «ευχαριστώ» στον Ζράντι για την ενέργεια και την πάσα που του έδωσε. Ήταν το δεύτερο σουτ στον στόχο για την ομάδα της Λεμεσού και δεύτερο τέρμα!

Πέναλτι και… Αντός

Η συνέχεια δεν επιφύλαξε αλλαγή στο σκορ παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Γιοβάνοβιτς πάντως πρόσθεσε άλλη μία δύσκολη απόκρουση στο ενεργητικό του, μετά από δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Φουρ (75’). Όσο για τον Αντός, ο οποίος έκανε ντεμπούτο λόγω τραυματισμού του Ρούντκο, έκανε την πρώτη απόκρουσή του στο 82’ μετά από σουτ του Πίττα.

Ο Αυστριακός κίπερ νίκησε τον Κύπριο επιθετικό και από τα 11 βήματα στο 90’+1, μετά από καταλογισμό πέναλτι για κλωτσιά του Μπαμπαγιάν στο κεφάλι του Ψύχα (ο Σολωμού εξέτασε τη φάση μέσω βίντεο μετά από παρέμβαση του VAR).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (71′ Μαυρίας), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Αλμπάνης (79′ Ίλιεφ), Κολ, Χ. Κυριάκου (84′ Σπόλιαριτς), Πίττας, Ζράντι (85′ Ψύχας), Νταμπό (71′ Γιάνγκα).

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Αντός, Πάγιτς (79′ Αΐλτον), Κβίντα Μπάριτς, Αουρέλιο, Σεμέδο (79′ Μπαμπαγιάν), Πάνιτς, Ντράγκομιρ (72′ Φουρ), Κοβάσεβιτς (44′ Πάντσεον), Βαλακάρι, Ζάιρο.

Σκόρερ: Πίττας 50′, Αλμπάνης 63′ / –

Κίτρινες: Κατελάρης / –

Αποβολές: – / Πάνιτς (2η κίτρινη)

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

2′ Ο Φιλιώτης σέντραρε και ο Αλμπάνης έχασε καλή ευκαιρία με άστοχη κεφαλιά. Πρώτη φάση του παιχνιδιού νωρίς-νωρίς, για να δούμε εάν θα δοθεί και συνέχεια…

5′ Αν έμπαινε θα ήταν γκολάρα! Ο Χάμπος δοκίμασε να σκοράρει με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής, από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

8′ Να και η πρώτη απειλή από πλευρά Πάφος FC. Ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε δυνατό πλασέ με το δεξί, υποχρεώνοντας τον Γιοβάνοβιτς να πέσει και να μπλοκάρει. Καλοί οι οιωνοί έως τώρα για ωραίο ματς. Για να δούμε…

16′ Ο Πίττας χάνει τετ α τετ με τον Αντός. Σηκώνεται τελικά η σημαία και ως μη γενόμενη η φάση.

17′ Ο Ζάιρο προσπάθησε να σκοράρει εντυπωσιακά με ανάποδο σουτ, ωστόσο δεν ανησύχησε ο Γιοβάνοβιτς.

25′ Ο Σεμέδο έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Κοβάσεβιτς, ο οποίος σούταρε αδύναμα με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γιοβάνοβιτς.

26′ Δυνατό σουτ του Βαλακάρι, δύσκολα σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς.

33′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ντράγκομιρ, υποχρεώσει σε δύσκολη απόκρουση του Γιοβάνοβιτς σε κόρνερ.

39′ Πολύ καλή ενέργεια του Αλμπάνη και πλασέ, η μπάλα άουτ. Φάση για τους γηπεδούχους μετά από ώρα.

43′ Αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πάνιτς, ο οποίος χτύπησε με τον αγκώνα τον Νταμπό στον θώρακα.

45’+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

47′ Ο Βαλακάρι κάνει το πρώτο σουτ του δεύτερου ημιχρόνου, μπλοκάρει εύκολα ο Γιοβάνοβιτς.

50′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Πίττας άνοιξε το σκορ. Ο Νταμπό σέρβιρε στον Κύπριο επιθετικό, ο οποίος σκόραρε με κοντινό σουτ. Η φάση εξεταστηκε για χέρι του Ρομπέρζ στην αρχή της, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στον ώμο του και το γκολ μέτρησε.

53′ Ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

55′ Πολύ καλό φαλτσαριστό σουτ του Ζράντι και η μπάλα στα δοκάρι.

63′ ΓΚΟΛ 2-0! Ο Αλμπάνης σκόραρε για τους γηπεδούχους. Μετά από αντεπίθεση με τον Ζράντι και πάσα την κατάλληλη στιγμή, ο Ελλαδίτης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σκόραρε με δυνατό σουτ.

75′ Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Γιοβάνοβιτς μετά από δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Φουρ.

82′ Πρώτη απόκρουση τους Αντός στο παιχνίδι μετά από δυνατό σουτ του Πίττα.

89′ Εξετάζεται φάση για πέναλτι στην περιοχή της Πάφου. Ο διαιτητής πάει να δει το βίντεο. Ο Μπαμπαγιάν σηκώνει το πόδι και χτυπά τον Ψύχα. Το καταλογίζει.

90’+1 Ο Αντός απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Πίττα.

90’+7 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ