aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-ΠΑΕΕΚ 3-1: Καθάρισε και περιμένει τα νέα από την «Αρένα»

Απόλλων-ΠΑΕΕΚ 3-1: Καθάρισε και περιμένει τα νέα από την «Αρένα»

Ο Απόλλων επιβεβαίωσε την ετικέτα του φαβορί απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί νίκη του με 3-1 και παραμένοντας στην κορυφή με 24 βαθμούς. Αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΚ στους τέσσερις βαθμούς και θα περιμένει περίπου δύο ώρες να τελειώσει το παιχνίδι της με τον ΑΠΟΕΛ, για να δει αν θα αλλάξει κάτι.

Έτσι, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού θα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την άλλη Δευτέρα (28/11), για να αντιμετωπίσουν την Ανόρθωση. Δυστυχώς γι’ αυτούς, όμως, για ακόμα μία φορά είδαν ποδοσφαιριστή τους να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Ο Μαυρίας αντιμετώπισε μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησε στο 20’. Επίσης, ο Κατελάρης συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα χάσει ένα από τα παιχνίδια με τη «Μεγάλη Κυρία» και τον Εθνικό.

Όσο για την ομάδα της Κερύνειας, έμεινε στους οκτώ βαθμούς και παρέμεινε στην προτελευταία (11η) θέση. Προσπάθησε, αλλά υπέκυψε απέναντι στον ανώτερο αντίπαλό της και έμεινε δίχως νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική (δύο ήττες, μία ισοπαλία).

Το ματς
Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Απόλλωνα, αφού στο 50ό δευτερόλεπτο προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Στορ, έπειτα από πάσα του Νταμπό. Ο τελευταίος διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων στο 14’ με πλασέ από κοντά μετά από κόρνερ, φάση διαρκείας και κόντρες.

Όλα συνηγορούσαν ότι ακολουθούσε ήσυχο βράδυ, αλλά η αποχώρηση του Μαυρία (20’) και η μείωση του σκορ από πέναλτι του Μπάμπιτς στο 27’ (το κέρδισε στο 25’ ο Χαραλάμπους σε ανατροπή του από τον Χαμάς) δημιούργησαν νέα δεδομένα.

Ακολούθως, ανέβηκε η ομάδα της Λεμεσού, πίεσε για ακόμα ένα γκολ, αλλά το μόνο που κατάφερε έως την ανάπαυλα ήταν δύο ευκαιρίες με τους Στορ στο 35’ και Νταμπό στο 36’.

Όσο πλούσιο ήταν όμως το πρώτο ημίχρονο σε φάσεις, γκολ και συγκινήσεις, τόσο βαρετό ήταν το δεύτερο. Ο Απόλλων είχε τον έλεγχο του ματς, η ΠΑΕΕΚ αμυνόταν, αλλά οι ευκαιρίες σπάνιζαν. Κορυφαία εκείνη του 56′, όταν ο Πρόσκε είπε «όχι» σε διαγώνιο σουτ του Νταμπό. Τελικά, ο Ψύχας σφράγισε τη νίκη των κυανόλευκων με πλασέ στο 80’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (21′ Παναγιώτου), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (84′ Σπόλιαριτς), Ζράντι, Ντζουμ (75′ Ίλιεφ), Κολ, Αλμπάνης (75′ Ψύχας), Στορ (84′ Αλεσάμι), Νταμπό.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Μασέδο, Τσόσιτς (46′ Αριστοτέλους), Έσελινγκ, Κούρος, Ντίας (80′ Τίμερμανς), Σουμαόρο, Α. Νεφούτου, Νάντο (71′ Ενόχ), Χαραλάμπους (62′ Γιάνσεν), Μπάμπιτς (80′ Καπαρτής).

Σκόρερ: Στορ 1′, Νταμπό 14′, Ψύχας 80′ / Μπάμπιτς 27′ (πεν.)

Κίτρινες: Χαμάς, Τζουμ, Κατελάρης (3η) / Νεοφύτου, Νάντο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος.

4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

1′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Στορ άνοιξε το σκορ στο 50ό δευτερόλεπτο. Βγήκε μακρινή μπαλιά, ο Τσόσιτς κατέβασε την μπάλα, αλλά ο Νταμπό παρενέβη, την έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Σλοβένο, ο οποίος έκανε κοντινό σουτ και χρίστηκε σκόρερ (Δείτε το γκολ).

10′ Ο Απόλλων έχει την πρωτοβουλία έως τώρα, δίχως όμως να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία μετά το προβάδισμα.

12′ O Ντίας προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακριά, δίχως όμως επιτυχία.

14′ ΓΚΟΛ 2-0! Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Νταμπό σκόραρε από κοντά με πλασέ (Δείτε το γκολ).

18′ Πρόβλημα με τον Μαυρία, ίσως γίνει αλλαγή. Προς το παρόν με δέκα ο Απόλλων.

19′ Πέρασε στο γήπεδο και έμεινε κάτω ο Μαυρίας. Στη θέση του θα μπει ο Παναγιώτου (Φιλιώτης).

23′ Πρώτη τελική της ΠΑΕΕΚ με άστοχο σουτ του Τσόσιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ.

25′ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ μετά από ανατροπή του Χαραλάμπους από τον Χαμάς. Μετά από συνεννόηση με το VAR δεν αλλάζει η απόφαση του Αναστάση.

27′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Μπάμπιτς εκτελεί και μειώνει (Δείτε τη φάση της ανατροπής και την εκτέλεση του σκόρερ).

35′ Πολύ καλός συνδυασμός των παικτών του Απόλλωνα, ο Στορ βρέθηκε μόνος στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Πρόσεκ απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ.

36′ Μετά από νέα καλή συνεργασία, ο Νταμπό έκανε σέντρα-σουτ και έχασε καλή ευκαιρία.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

52′ Ο Απόλλων έχει την κατοχή και προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της ΠΑΕΕΚ, αλλά δίχως να δημιουργήσει ακόμα ευκαιρία.

56′ Ο Νταμπό υποδέχτηκε την μπάλα μετά από μακρινή μπαλιά του Τζουμ, κατέβασε και έκανε το σουτ, αλλά ο Πρόσεκ απέκρουσε με το πόδι και πάλι.

60’«Κοκορομαχίες» μεταξύ παικτών μετά από κάποια δυνατά φάουλ. Την πληρώνουν με κίτρινη οι Κατελάρης και Νάντο.

62′ Άρχισε ξανά το ματς με εκτέλεση φάουλ του Ζράντι, η μπάλα άουτ.

66′ Ο Παναγιώτου επιλέγει να σουτάρει από πλάγια αντί να σεντράρει, αλλά ο Πρόσεκ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

70′ Νέα διακοπή στο παιχνίδι, αυτή τη φορά για τραυματισμό του Στορ. Συχνό φαινόμενο στο δεύτερο ημίχρονο οι διακοπές στο δεύτερο μέρος.

72′ Άρχισε ξανά το παιχνίδι.

73′ Αντεπίθεση με τον Νταμπόρ, αυτός προσπάθησε να βρει τον Στορ, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Πρόσεκ την μπλόκαρε προτού πάει κόρνερ.

80′ ΓΚΟΛ 3-1! Ο Ψύχας πήρε την πάσα από τον Ίλιεφ και πλάσαρε στα δίχτυα.

90’+4 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ