aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Ομόνοια 2-0: Σούπερ πρωταθλητής τερματίζοντας την κατάρα! (vid)

Απόλλων – Ομόνοια 2-0: Σούπερ πρωταθλητής τερματίζοντας την κατάρα! (vid)

Την περσινή σεζόν ο Απόλλων επέστρεψε στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Η νέα αγωνιστική περίοδος— σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις— αρχίζει με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της. Οι γαλάζιοι στο πρώτο παιχνίδι της μετά Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ εποχής κατέκτησαν το τέταρτο Σούπερ Καπ της ιστορίας τους.

Υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή, Νταβίντ Καταλα επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας στον «Αρένα» και έβαλαν τέλος στην κατάρα 56! Από το 1966 έως σήμερα ο Απόλλων είχε ηττηθεί έξι φορές σε αγώνες Σούπερ Καπ με αντίπαλο την Ομόνοια σε ισάριθμες μονομαχίες.

Νταμπό (12’) και Βα (73’) ήταν οι σκόρερ για την ομάδα της Λεμεσού που είχε ως υπηρεσιακό προπονητή τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Μάλιστα, οι πρωταθλητές έχασαν και πέναλτι με τον Ψύχα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το ματς ο Απόλλων, καθώς αποβλήθηκε στο 79’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φιλιώτης. Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Νταμπό στο 50’ και η συμμετοχή του στα παιχνίδια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς κρίνεται αμφίβολη.

Η Ομόνοια είχε δύο δοκάρια, με τον Μπεζούς (έκανε ντεμπούτο με τους πράσινους) στο 64’ και τον Γιούστε στο 79’. Στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει των αναμετρήσεων με τη Γάνδη το «τριφύλλι» είχε ευκαιρίες για γκολ, όμως έδειξε ξανά αδυναμία στην τελική προσπάθεια.

Το ματς

Καλό ρυθμό, ένταση και αρκετά τρεξίματα— δεδομένης της εποχής— ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου. Οι καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά η διάθεση των παικτών και η ταχύτητα με την οποία ανεβοκατέβαινε η μπάλα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο Απόλλων στο 12’ τιμώρησε το λάθος του Μίλετιτς και πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Σέρβος στόπερ της Ομόνοιας προσπάθησε να πασάρει στον Μπασιρού, αλλά δεν βρήκε τον συμπαίκτη του, οι γαλάζιοι έκλεψαν την μπάλα και ο Νταμπό με δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού απείλησαν δύο φορές με τον Ψύχα στο 41′ και στο 45′ να αστοχεί και στις καθυστερήσεις κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαυρία από τον Φαμπιάνο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ψύχας, όμως ο μετρ του είδους είπε «όχι» στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα.

Πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, αφού και η Ομόνοια έγινε πιο απαιτητική στο παιχνίδι της. Έφτασε με περισσότερες αξιώσεις στην εστία του Δημητρίου και ήταν άτυχη στα δοκάρια τον Μπεζούς και Γιούστε σε δύο στατικές φάσεις.

Στο 73’ ο Απόλλων «σκότωσε» το ματς με το πρώτο γκολ του Βα σε επίσημο αγώνα. Μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ, Μπα και Πίττας συνεργάστηκαν, ο τελευταίος ελευθερώθηκε άψογα στην περιοχή και πάσαρε στον Βα, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Δημητρίου, Φιλιώτης, Π. Αρτυματάς (61′ Πεϊμπέρν), Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ (62′ Μπα), Σαχάρ, Βα (84′ Καμπράλ), Ψύχας (85′ Ρομπέρζ), Νταμπό (50′ Πίττας), Γιάνγκα.

Ομόνοια (Μάριος Νικολάου): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς (73′ Παπουλής), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσγιακς, Χαραλάμπους (72′ Ντίσκερουντ), Μπασιρού, Μπρούνο, Μάταβζ (59′ Μπεζούς), Κακουλλής (73′ Πάρκερ).

Σκόρερ: Νταμπό 12′, Βα 73′ / –

Κίτρινες: Φιλιώτης, Bα / Μάταβζ.

Αποβολές: Φιλιώτης 79′ / –

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Μάριο Καλογήρου.

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

4ος: Μάριος Χριστοφόρου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Kαλός ρυθμός στον αγώνα, αλλά χωρίς κάποια ευκαιρία έως τώρα.

11′ Συρτό σουτ του Νταμπό η μπάλα έξω.

12′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Νταμπό! Λάθος πάσα του Μίλετιτς προς τον Μπασιρού, οι γαλάζιοι έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Ομόνοιας και με συρτό σουτ ο Γάλλος νίκησε τον Φαμπιάνο.

15΄Ατομική ενέργεια του Φελίπε, πήγε να τα κάνει όλα μόνος ο Βραζιλιάνος και ανακόπηκε από τον Βούκασιν Γιοβάνοβιτς.

23′ Εξαιρετική ενέργεια του Μπρούνο από αριστερά, έκανε παράλληλη σέντρα, με τον Μάταβζ να είναι ένα βήμα πίσω.

30′ Ελάχιστες ευκαιρίες στις δύο εστίες, όμως οι δύο ομάδες πιέζουν για την κατοχή της μπάλας και προσπαθούν να γίνουν παραγωγικές.

39′ Καλή ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Χαραλάμπους σούταρε ο Δημητρίου ήταν σε ετοιμότητα.

41′ Απαντά στις ευκαιρίες ο Απόλλων, σουτ του Ψύχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα έξω.

45′ Αγγίζει το 2-0 ο Απόλλων, οι παίκτες των γαλάζιων κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα και ο Ψύχας πλάγια εντός περιοχής για εκατοστά δεν βρήκε στόχο.

45+2′ Πέναλτι για τον Απόλλωνα σε ανατροπή του Μαυρία από τον Φαμπιάνο. Καθαρή η παράβαση.

45+2′ Χαμένο πέναλτι για τον Απόλλωνα. Ο Φαμπιάνο αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Ψύχα!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Πρόβλημα τραυματισμού για τον Νταμπό. Μυϊκό το πρόβλημα για τον Γάλλο επιθετικό, στη θέση του ο Πίττας.

54′ Πολύ ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Μπρούνο να αρχίζει την επιθετική προσπάθεια των πρασίνων και να κάνει το τελείωμα σε σέντρα του Μάθιους, αλλά για εκατοστά να μην βρίσκει στόχο.

58′ Κόρνερ για τον Απόλλωνα, ο Παναγιώτης Αρτυματάς με το γόνατο έκανε την προσπάθεια αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε ετοιμότητα,

59′ Πανέμορφη ατομική προσπάθεια του Κακουλλή, απέφυγε τον Αρτυματά και έκανε το σουτ, αλλά για λίγο δεν βρήκε στόχο.

64′ Τρομερή ευκαιρία για την Ομόνοια! Δοκάρι για τους πράσινους με τον Μπεζούς να σημαδεύει το δοκάρι με ανάποδα ψαλίδι μετά από κεφαλιά πάσα του Γιούστε!

66′ Ο Φαμπιάνο έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το συρτό σουτ του Πίττα.

73′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 2-0 με τον Βα! Μπα και Πίττας συνεργάστηκαν ωραία, ο Κύπριος διεθνής πάσαρε στον Βα, ο οποίος υπό πίεση έκανε το σουτ και σκόραρε!

79′ Δοκάρι για την Ομόνοια, δεύτερο στο παιχνίδι με τον Γιούστε αυτή τη φορά, σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτσγιακς.

79′ Κόκκινη για τον Φιλιώτη, με δεύτερη κίτρινη σε φάουλ στον Μπεζούς.

86′ Εκτέλεση φάουλ του Λέτσγιακς από πλάγια θέση, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ