aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΖίλινα-Απόλλων 2-2: Πάλεψε στο Ποντ Ντουμπνόμ, τον… έκαψε η Αρένα (vid)

Ζίλινα-Απόλλων 2-2: Πάλεψε στο Ποντ Ντουμπνόμ, τον… έκαψε η Αρένα (vid)

Το πιο σύντομο ευρωπαϊκό ταξίδι του Απόλλωνα από το 2016 έλαβε τέλος απόψε μετά το 2-2 με τη Ζίλινα στο Στάδιο Ποντ Ντουμπνόμ, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ. Πρώτη φορά από τον αποκλεισμό του κόντρα στη Γκρασχόπερς για το Γιουρόπα Λιγκ δεν περνά από καμία φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού είχαν το δύσκολο έργο της ανατροπής του 0-2 στο ΑΕΚ Αρένα, αλλά πήγαν στη Σλοβακία με έχοντας στόχο να παλέψουν και ό,τι βγει. Προηγήθηκαν δύο φορές, ωστόσο το δεύτερο ζητούμενο που ήταν το μηδέν παθητικό δεν επετεύχθη και ισοφαρίστηκαν και τις δύο. Με απλά λόγια, η πρόκριση πρωτίστως χάθηκε στη Λάρνακα…

Αυτό που ήθελε πάντως το πέτυχε ο Απόλλων. Ένα γρήγορο γκολ για να πιστέψει ακόμη περισσότερο ότι μπορεί να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. Δράστης ο ένας εκ των δύο νεοεισερχόμενων, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τη σλοβακική ομάδα.

Ο Παναγιώτου έστρωσε την μπάλα, ο Κολ σούταρε και οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν και πλέον ήθελαν ένα γκολ για να ισοφαρίσουν τη διαφορά του πρώτου ματς.

Οι γηπεδούχοι, όμως, ξύπνησαν στη συνέχεια και προειδοποίησαν με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Τζιμπρίλ (18’, 19’). Τελικά ανέλαβε δράση ο ποδοσφαιριστής που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στο ΑΕΚ Αρένα. Ο Μπερνάντ με ασύλληπτο σουτ στο 27’, από πλάγια θέση εκτός περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στη συνέχεια οι Σλοβάκοι είχαν στον έλεγχό τους την κατοχή και ήταν πιο επιθετικοί, θέλοντας να τελειώσουν την πρόκριση. Από την πλευρά τους, οι κυανόλευκοι προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις για σκοράρουν ξανά. Είχαν μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Πίττα στο 29’, αλλά δεν ήταν καλό το τελείωμά του.

Με την έναρξη του παιχνιδιού, όμως, μπήκε πάλι δυνατά ο Απόλλων και στο 51’ ανέκτησε τις ελπίδες του, καθώς ο Ζράντι με δυνατό σουτ, ύστερα από ασίστ του Νταμπό, του έδωσε νέο προβάδισμα. Αφού ήταν ζωηροί οι κυανόλευκοι για περίπου ένα δεκάλεπτο, στη συνέχεια ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο η ομάδα του Πάβολ Στάνο.

Είχε τον έλεγχο, την κατοχή, έχασε ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Μινάρικ και τελικά, στο 79’ σκόραρε με τον Τζιμπρίλ. Το 2-2 έβαλε τέλος στις ελπίδες του για ανατροπή της κατάστασης, καθώς σε ένα δεκάλεπτο συν καθυστέρηση χρειαζόταν δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Μάλιστα, ο ίδιος είχε και δοκάρι στο 86, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει νέα νίκη στη Ζίλινα.

* Στο 64’ αποχώρησε χωλαίνοντας ο Κολ, με τον Ίλιεφ να παίρνει τη θέση του και να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ζίλινα (Πάβολ Στάνο): Πέτρας, Ρουσνάκ, Μινάρικ, Κίβιορ, Ανάνγκ, Γκόνο (87′ Μίσλοβιτς), Φάζλαγκιτς, Μπερνάτ (62′ Μπιτσαχτσιάν), Καπράλικ (88′ Σλεμποτνικ), Ντούρις (90’+1 Γκόλτζαν), Τζιμπρίλ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτου, Κατελλάρης (54′ Μαλεκκίδης), Ουέλινγκτον, Καμάς (64′ Μαυρίας), Χ. Κυριάκου, Μάρκοβιτς (78′ Ντένιτς), Κολ (64′ Ίλεφ), Ζράντι, Πίττας, Νταμπό (78′ Γιάγκα).

Σκόρερ: Μπερνάντ 27′ / Κολ 13′, Ζράντι 51′

Κίτρινες: – / Χ. Κυριάκου, Νταμπό

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Στάδιο Ποντ Ντουμπνόμ

Διαιτητής: Αλεξάντρ Μπουκό (Βελ.)

Βοηθοί διαιτητές: Φλοριάν Λεμέρ, Βίτο ντι Βινσέντσο

4ος διαιτητής: Μπερτ Πουτ

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

4′ Καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα με κοντινή κεφαλιά του Ουέλινγκτον.

9′ Όχι του Γιοβάνοβιτς σε πολύ καλό σουτ του Μπερνάντ, ο οποίος βρισκόταν λίγο έξω από την περιοχή.

13′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Νταμπό έδωσε στον Παναγιώτου και αυτός έστρωσε στον Κολ, ο οποίος σούταρε περίπου από το ύψος του πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στους κυανόλευκους. Το πρώτο βήμα για την ανατροπή του 0-2 στο ΑΕΚ Αρένα έγινε…

18′ Ο Νταμπό σέντραρε και ο Πίττας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πέτρας, καθώς δεν πρόλαβε να πλασάρει όπως θα ήθελε.

18′ Ο Τζιμπρίλ μπήκε στην περιοχή και έκανε διαγώνιο σουτ, η μπάλα μόλις άουτ.

19′ Νέο διαγώνιο σουτ του Τζιμπρίλ, πιο άστοχο από το προηγούμενο.

22′ Καλό σουτ του Ντούρις από το ύψος της περιοχής, δύσκολη απόκρουση του Ντούρις.

26′ Ο Πίττας σούταρε εντός περιοχής, απέκρουσε ο Πέτρας.

27′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Μπερνάντ με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα εκεί που ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να αντιδράσει.

29′ Τεράστια ευκαιρία με τον Πίττα, ο οποίος από αριστερά βρέθηκε μπροστά στον Πέτρας, αλλά σούταρε πάνω του.

35′ Ο Κίβιορ σούταρε από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.

37′ Ο Νταμπό χάνει την μπάλα σε αντεπίθεση λίγο έξω από την περιοχή και ο επερχόμενος Πίττας σούταρε για να αποκρούσει ο Πέτρας. Δευτερόλεπτα προηγουμένως υπήρχε χέρι του Μάρκοβιτς στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά για καλή τύχη του δεν το πρόσεξε ο Μπουκό.

Η Τομπόλ Καστανάι από το Καζακστάν νίκησε 4-1 τη Χάιντουκ Σπλιτ, ανέτρεψε το 0-2 με το οποίος ηττήθηκε και θα είναι η αντίπαλος του ζευγαριού Ζίλινα-Απόλλων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Σουτ του Ντούρις, η μπάλα άουτ.

51′ ΓΚΟΛ 1-2! Ο Νταμπό έστρωσε στον Ζράντι, ο οποίος σούταρε στα δίχτυα!

53′ Σέντρα του Παναγιώτου, δεν βρήκε την μπάλα ο Νταμπό και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα.

71′ Ο Καπράλικ πλάσαρε, ο Γιοβάνοβιτς έσωσε, ο Μινάρικ έκανε νέο σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, έσκασε κάτω και ο Ουέλινγκντον έδιωξε με κεφαλιά.

73′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπιτσαχτσιάν με συρτό σουτ, μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

77′ Τεράστια ευκαιρία με τον Παναγιώτου, η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ.

79′ ΓΚΟΛ 2-2! Ο Μπιτσαχτσιάν έκανε συρτή σέντρα από αριστερά και ο Τζιμπρίλ σούταρε στα δίχτυα.

86′ Νέο δοκάρι με κοντινό σουτ του Τζιμπρίλ.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ