aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΥπόσχεση πάθους στο ντέρμπι

Υπόσχεση πάθους στο ντέρμπι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αλλάζει τακτική ο Πέδρο Εμανουέλ και όπως φαίνεται και από τις δοκιμές στο Κολόσσι θα παρατάξει την ενδεκάδα του την Κυριακή απέναντι στην Ομόνοια με δύο επιθετικούς, εφαρμόζοντας το 4-4-2. Ο Πορτογάλος τεχνικός, μετά τις ήττες που δέχθηκε η ομάδα του, όλα συνηγορούν στο ότι έχει αποφασίσει να ξεκινήσει με τους Γκιέ Γκιέ και Μαγκλίτσα, σε μια προσπάθεια να έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα ο Απόλλων.

Μ’ αυτό τον σχηματισμό θα μείνει εκτός ο Μπεντόγια, και στα άκρα θα ξεκινήσουν οι Πέδρο και Παπουλής. Ως κεντρικοί μέσοι θα διατηρηθούν οι Σατσέτι – Ντα Σίλβα. Βέβαια όλα θα ξεκαθαρίσουν στην πράξη και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Μοναδικό ζητούμενο πάντως, δεν είναι η αλλαγή στο σχήμα ή στην τακτική των κυανόλευκων. Πιο πολύ αυτό που ζημιώνει την ομάδα και όχι η τακτική που είχε μέχρι τώρα, είναι η έλλειψη πάθους.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα παιχνίδια δεν κερδίζονται μόνο με τη φανέλα, ούτε με το τι λέει ο ένας και ο άλλος. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο, με πάθος, αποφασιστικότητα και καλή απόδοση. Κι αυτό είναι το μήνυμα που στάληκε τόσο από τη διοίκηση αλλά και από την τεχνική ηγεσία.

Και αυτό απαίτησαν και οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα που μετέβησαν προψές στο Κολόσσι. Να δουν πάθος και μαχητική ενέργεια. Έστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν άλλες άψυχες εμφανίσεις. Τόσο ο Πέδρο Εμανουέλ όσο και ο Παπουλής, που μίλησαν με τους οπαδούς, τους υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν το παν για να κερδίσουν την Κυριακή την Ομόνοια για να κάνουν νέα αρχή. Στην προχθεσινή προπόνηση έδωσε το παρών του και ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, ο οποίος επίσης συνομίλησε με τους οπαδούς.

Οι ποδοσφαιριστές πάντως είναι προβληματισμένοι και ξέρουν και οι ίδιοι ότι οφείλουν απαντήσεις, ότι δεν παίρνει άλλο και ότι μια τρίτη ήττα θα τους βάλει σε μπελάδες. Αντίθετα, η επιστροφή στις νίκες θα φέρει ηρεμία και γαλήνη για να κοιτάξουν με σιγουριά τη συνέχεια. Είναι ίσως η πρώτη φορά, όσο διάστημα βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα ο Πέδρο Εμανουέλ, που επικρατεί τόση μουρμούρα.

Οι κυανόλευκοι είχαν και πέρσι απώλειες, αλλά στις ήττες που δέχονταν απαντούσαν με νίκη και η κατάσταση ηρεμούσε. Φέτος όμως ο Απόλλων στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε, από τους εννέα   βαθμούς που διεκδίκησε πήρε μόνο ένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ