aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΞύπνησε μνήμες η επιστροφή του Πτακ

Ξύπνησε μνήμες η επιστροφή του Πτακ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το γκολ στον τελικό του κυπέλλου του 1992 με αντίπαλο την Ομόνοια, με το οποίο ο Απόλλων είχε κατακτήσει το κύπελλο, ήταν το τελευταίο του Ευγένιου Πτακ με την κυανόλευκη φανέλα. Ένας σπουδαίος κύκλος με τρία χρόνια παρουσίας στον Απόλλωνα είχε κλείσει. Ο Πτακ θυμήθηκε τις ωραίες στιγμές που πέρασε στη Λεμεσό, θυμήθηκε το γκολ του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας. Η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν στο στάδιο το βράδυ στις 23 Οκτωβρίου 1991.  Ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε με όλα τα αστέρια του και άνοιξε το σκορ με τον Πάντσεφ.

Στο 40’ ο Πτακ με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1. Η μπάλα πήγε σαν σφαίρα, πρώτα στο δεξί, μετά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα. «Γκολ, γκολ…» για τον Απόλλωνα, μέσα στην παγωνιά, με τον αρχηγό Γιαγκουδάκη να τρελαίνεται από τη συχνότητα του ΡΙΚ, καθώς σχολίαζε το παιχνίδι από μια γωνιά του γηπέδου με τον αείμνηστο Ντίνο Κωνσταντινίδη.

«Ναι, το θυμάμαι εκείνο το γκολ, αλλά στην επανάληψη, οι Σέρβοι μάς έβαλαν άλλα δύο γκολ. Ήταν ένα από τα σπουδαιότερα τέρματα που σημείωσα», μας ανέφερε ο 57χρονος σήμερα Πτακ.  Ο τότε πανίσχυρος Ερυθρός Αστέρας έφτυσε αίμα για να σκοράρει στο 71’ και στο 83’΄με τον Λούκιτς και να πάρει τη νίκη με 3-1. Πολύ σημαντικό γκολ για τον Πτακ ήταν και το γκολ με πέναλτι στον τελικό με την Ομόνοια το 1992.

«Σου το είχα πει και τότε. Δεν ήξερα αν έπρεπε να χαρώ ή να λυπηθώ με την κατάκτηση του κυπέλλου. Ήξερα πως ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στον Απόλλωνα. Είχα δεθεί με την ομάδα και δεν ήθελα να φύγω. Είχα όμως μάθει ότι στην κερκίδα ήταν ο Σπόλιαριτς που θα έπαιρνε τη θέση μου. Στα πανηγύρια που ακολούθησαν δεν ήμουνα πολύ καλά και δεν ήξερα αν έπρεπε να πάω στους εορτασμούς, ένιωθα άβολα. Με έπεισε όμως η γυναίκα μου ότι θα έπρεπε να ήμουνα παρών και πήγα», μας αναφέρει χαμογελώντας και δείχνοντας πως το κρατούσε πάντα μέσα του.  «Στενοχωρήθηκα, αλλά το ξεπέρασα…», συμπλήρωσε ο Πολωνός, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο την περίοδο 1989-90 με προπονητή τον Γέρζι Ένγκελ.

Όσον αφορά στη σημερινή ομάδα του Απόλλωνα, μας ανέφερε πως τη θαύμασε με τη Νέα Σαλαμίνα. «Πολύ καλή ομάδα, με φαντασία, ποιότητα και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θα ξανάρθω στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο. Ο Απόλλων είναι πάντα στην καρδιά μου», μας ανέφερε με χαμόγελο και αισιοδοξία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ