Βουκομάνοβιτς: «Με τέτοια ευκαιρία δεν αμφιβάλλεις, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Απόλλωνα έκανε ο νέος τεχνικός της ομάδας Ιβάν Βουκομάνοβιτς. Παρουσιάστηκε μετρημένος και ταυτόχρονα αισιόδοξος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα, είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Απόλλων. Οι δικοί μου στόχοι δεν ορίζονται από εμένα αλλά από την ομάδα την ίδια και τους στόχους της. Είμαι εδώ όπως και οι άλλοι του προπονητικού επιτελείου, θα προσαρμοστούμε το συντομότερο στα δεδομένα της ομάδας και να φέρουμε θετικά αποτελέσματα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας αγωνιζόμουν σε μεγάλους συλλόγους που είχαν την ανάγκη να κατακτήσουν πρωταθλήματα και κύπελλα, αγωνιζόμασταν σε μεγάλα παιχνίδια. Και ως προπονητής δούλεψα υπό αυτές τις συνθήκες με πάθος και ενέργεια για πρωταγωνιστικούς στόχους. Στο ποδόσφαιρο πάντα μου άρεσε να έχω ψηλούς στόχους και ευελπιστώ ότι οι εμπειρίες μου ως προπονητής στις προηγούμενες ομάδες θα μας δείξουν τον δρόμο. Επαναλαμβάνω είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σε τέτοιο μεγάλο σύλλογο. Όταν έχεις την ευκαιρία να συνομιλήσεις και να διαπραγματευτής με τέτοιο σύλλογο όπως ο Απόλλων δεν αμφιβάλλεις, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν τον Απόλλωνα, είναι ένα πολύ γνωστό όνομα τα τελευταία χρόνια και για μένα ήταν τιμή να έρθω εδώ».

Για την απόφασή του να έρθει στην Κύπρο για να εργαστεί στον Απόλλων, αλλά και για τον τρόπο που θέλει την ομάδα του να αγωνίζεται, είπε: «Ήταν επιθυμία μου να έρθω στην Κύπρο να δω τον σύλλογο και να γνωρίσω τα άτομα που τον απαρτίζουν για να συνεργαστώ μαζί τους. Όλοι οι προπονητές έχουν προτιμώμενο στυλ παιχνιδιού, ωστόσο πάντα θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να προσαρμοστείς στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Ο Απόλλων πιστεύω διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ισορροπημένο ομάδα, με δυνατότητες να παίζουν διαφορετικούς σχηματισμούς. Εμείς αρχικά θα προσαρμοστούμε στην ομάδα, θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα τι συμβαίνει, να παρατηρούμε τι βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές και πως εξελίσσονται και στο τέλος να βρούμε τη σωστή συνταγή, τον σωστό τρόπο πώς να οργανωνόμαστε, πώς να κερδίζουμε παιχνίδια και πώς να φέρνουμε καλά αποτελέσματα».

Ο Βουκομάνοβιτς επεσήμανε ότι αυτός και το τεχνικό του επιτελείο θα προσπαθήσει αρχικά να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας και σιγά-σιγά να περάσει τη δική του φιλοσοφία: «Για να είμαστε ειλικρινείς η ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, η οποία βασίστηκε στη φυσική κατάσταση και την τακτική από το προηγούμενο τεχνικό επιτελείο, άρα σε αυτό το χρονικό σημείο είναι άστοχο να προβούμε σε αλλαγές. Εμείς οι προπονητές θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις παρούσες συνθήκες, να εξελιχθούμε με την ομάδα, να βελτιώσουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και να δούμε πως θα βελτιώνεται η ομάδα μέρα με τη μέρα.Όπως είπα πριν, να ψάξουμε τον τρόπο να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα και τους απαιτούμενους βαθμούς, επειδή αυτοί είναι οι στόχοι της ομάδας».

Ερωτηθείς για τις ελληνοσερβικές σχέσεις και για την προσαρμογή του ιδίου στα κυπριακά δεδομένα, απάντησε: «Νομίζω για πολλά χρόνια, αν δούμε και παλαιότερα, πάντοτε μιλούσαμε για τη σερβική και ελληνική «αδελφοσύνη» και για ορθόδοξα αδέλφια. Για μας πάντοτε ήταν μεγάλη εμπειρία να επισκεπτόμαστε αυτά τα μέρη της Ευρώπης, επειδή πάντα υπάρχει μια συγκεκριμένη ενέργεια, έχουμε πολλές ομοιότητες, παρόμοια νοοτροπία, ομοιότητες στις ανθρώπινες σχέσεις, στον σεβασμό ανάμεσα στους ανθρώπους. Για αυτούς τους λόγους, όλα αυτά τα χρόνια Σέρβοι και Έλληνες, ιδιαίτερα εδώ στην Κύπρο, βρίσκουμε πολλούς τρόπους για να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Γνωρίζοντας τον εαυτό μου και τον τρόπο που δουλεύουμε και προσεγγίζουμε καταστάσεις, πιστεύω θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Και πάλι, είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ