aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΒλέπει το ποτήρι μισογεμάτο…

Βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι δύο ευκαιρίες του Σελάγια στο πρώτο πεντάλεπτο του τελευταίου αγώνα με την ΑΕΚ (0-0) και η χαμένη ευκαιρία του Μάγκλιτσα στο 84’, ήταν οι φάσεις με τις οποίες ο Απόλλων θα μπορούσε να έφτανε στο γκολ, είτε στο ξεκίνημα του αγώνα είτε προς το τέλος. Η αστοχία των δύο επιθετικών στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να κέρδιζαν τον αγώνα, ειδικά με τον τρόπο που αγωνίστηκαν προς το τέλος, όταν και έδειξαν να έχουν πιο πολλές δυνάμεις, από την αντίπαλό τους. Όμως και ο ένας βαθμός δεν είναι αποτυχία, ούτε το λες καταστροφή, αν λάβει κανείς υπόψη του πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είχε απέναντί της μια διψασμένη για βαθμούς αντίπαλο.

Αν ο Απόλλων κέρδιζε θα πλησίαζε στο -2 από την κορυφή, τώρα είναι στο -3 από τη δεύτερη ΑΕΛ και στο -4 από τον πρώτο ΑΠΟΕΛ.  Υπάρχει όμως αρκετός δρόμος και πολλά μπορούν να ανατραπούν. Οι κυανόλευκοι ικανοποίησαν πάντως με το πάθος και τα τρεξίματά τους και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να έφταναν στο διπλό.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα παρέταξε την ενδεκάδα του με το 3-5-2, το οποίο απέδωσε με τον Μάγκλιτσα να αγωνίζεται και πάλι σε ρόλο επιτελικού. Ο Κροάτης βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και μαζί με τον Χάμπο Κυριάκου είναι με διαφορά οι κορυφαίοι της ομάδας τους το τελευταίο διάστημα. Ο Κύπριος διεθνής ήταν η ψυχή του Απόλλωνα στο ΑΕΚ Αρένα, αναχαιτίζοντας τις αντίπαλες επιθέσεις και οργανώνοντας το παιχνίδι της ομάδας του από την άμυνα.

Ακόμη, ήταν θετικό πως σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Απόλλων δεν δέχθηκε γκολ. Η άμυνα πήγε κακά και εκεί που χρειάστηκε, ο Βάλε έδειξε την κλάση του. Με τη διεξαγωγή του προχθεσινού αγώνα, έκλεισε και ο κύκλος των εκκρεμούντων παιχνιδιών, ενώ δεν υπάρχουν πια τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον κοιτάζει μπροστά, έχοντας τώρα να αντιμετωπίσει την Ομόνοια δύο φορές, πρώτα την Κυριακή για το πρωτάθλημα στο Τσίρειο, ενώ τρεις ημέρες μετά θα την αντιμετωπίσει ξανά στον επαναληπτικό του κυπέλλου στο ΓΣΠ.

Ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Ομόνοια, είναι σίγουρο πως ο Απόλλων θα παραταχθεί με αλλαγές. Θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο ο Μίλαν Κέρμπρ (δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ), ενώ θέση διεκδικεί και ο Σατσέτι. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν με την επιστροφή του Αργεντινού μέσου, ο Σωφρόνης Αυγουστή, θα εξακολουθήσει να παρατάσσει την ομάδα του με το 3-5-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ