aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤσόρνιγκερ: «Ελπίζω ότι το ιατρικό τιμ θα κάνει μαγικά – Πάμε για μια μετεγγραφή»

Τσόρνιγκερ: «Ελπίζω ότι το ιατρικό τιμ θα κάνει μαγικά – Πάμε για μια μετεγγραφή»

Στο χαρακτήρα, τη νοοτροπία και την ανασταλτική λειτουργία του Απόλλωνα στάθηκε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά τη νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της ΑΕΛ, στον πρώτο αγώνα για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου. Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος πως με τις επιστροφές παικτών θα βελτιωθεί και η επιθετική λειτουργία των γαλάζιων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Νογιόκ, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την αποστολή του ως κεντρικός αμυντικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ πως δεν ήταν άδικη η νίκη μας ειδικά με την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, κάναμε πολλά λάθη και ήμασταν επιπόλαιοι. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ήταν πολύ καλός ο Νογιόκ και γενικώς η ανασταλτική λειτουργία. Μπορούμε καλύτερα στην επίθεση και θα γίνουμε καλύτεροι όταν επιστρέψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς Είχαμε δυο αναγκαστικές αλλαγές και θα δούμε σε τι κατάσταση είναι. Γενικά αυτό που λέω από την αρχή της χρονιάς είναι για το χαρακτήρα της ομάδας, πρέπει όμως να βελτιωθούμε στο δημιουργικό κομμάτι. Οι οπαδοί μας θα πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα, θα γίνουμε καλύτεροι και στο δημιουργικό κομμάτι. Τρία παιχνίδια χωρίς να δεχθούμε γκολ, σημαίνει ότι κάνουμε καλή δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία. Πρώτο γκολ για τον Ντιγκινί κι αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ. Ελπίζω ότι με αυτή την αμυντική λειτουργία και όταν γίνουμε καλύτεροι στην επίθεση θα συνεχίσουμε να νικάμε».

Για την παρουσία του Νογιόκ ως κεντρικός αμυντικός: «Προετοιμάζαμε τις τελευταίες μέρες τον Νογιόκ σε αυτή τη θέση. Δεν του είναι άγνωστη η θέση. Θα προτιμούσα ψηλούς παίκτες, αλλά όπως έδειξε μπορεί να βοηθήσει. Ο Χάμπος (σ.σ. Κυριάκου) σήμερα έπαιξε στη μεσαία γραμμή, κι ο Ντανίλο (σ.σ. Σπόλιαριτς) μπορούν να δώσουν λύσεις. Να σημειώσω φυσικά ότι ο Νογιόκ αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Ελπίζω ότι το ιατρικό τιμ θα κάνει μαγικά για να επιστρέψουν οι τραυματίες».

Εάν θα κινηθεί για άλλες μετεγγραφές: «Θα κινηθούμε για άλλη μία μετεγγραφή. Αν δεν γίνει εφικτό τότε θα μείνουμε ως έχουμε».

Για τον Ρομπέρζ: «Είχε ενόχληση στη γάμπα και προτιμήσαμε να τον προφυλάξουμε».

Όσο περνά ο χρόνος φαίνεται ότι οι παίκτες σας αποκτούν αυτοπεποίθηση: «Τα αποτελέσματα βοηθάνε πολύ στο ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές το πιστεύουν ότι μπορούμε να διατηρούμε το μηδέν και να σκοράρουμε επομένως δεν σταματάνε, όπως έγινε με Πάφο και σήμερα. Ήταν σχεδόν αδύνατον να παίξουμε χειρότερα από το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο έτσι ήταν εύκολο να βελτιωθούμε. Είναι θέμα νοοτροπίας, αν πέφτεις όταν δεν παίζεις καλά ή αν παλεύεις και τα παιδιά πάντα αυτό κάνουν, παλεύουν. Μπορεί να γίνεται συζήτηση για κάθε μεταγραφή, για κάθε παίκτη στην ομάδα αλλά νομίζω δεν γίνεται συζήτηση για τη γενική νοοτροπία των παικτών και τον τρόπο που παίζουμε. Προκαλούμε αρκετές ατομικές καταστάσεις, για παράδειγμα προτρέπουμε τον Αλμπάνη να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός. Μπορείς να το καταφέρεις ή όχι αλλά οι παίκτες με την ποιότητα που έχουν, είμαστε πεπεισμένοι ότι σε βάθος χρόνου θα μας βοηθήσουν. Για εμένα είναι σημείο κλειδί οι παίκτες να έχουν την νοοτροπία να μην σκέφτονται πολύ τα αρνητικά που γίνονται. Πάντα λέω ότι το γκολ που δέχθηκες δεν πρέπει να επηρεάσει στο επόμενο γκολ. Αυτό είναι λίγο θέμα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, είναι πολύ συναισθηματικά τα πράγματα. Γιατί δεχθήκαμε αυτό το γκολ; Ποιος έκανε το λάθος; Γιατί αύριο θα είναι γραμμένο στον Τύπο και σε εκείνο το γα@@@@@@ το facebook επίσης. Αλλά πιστεύω το χειριζόμαστε καλά και δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ