aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤρία παιχνίδια χωρίς νίκη είναι πολλά

Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη είναι πολλά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καιρός τώρα για ανασύνταξη. Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη στο Τσίρειο είναι πολλά για τον Απόλλωνα και αν δεν συνέλθουν όλοι έγκαιρα, θα πουν νωρίς «αντίο» στον μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Ήδη, μετά τις δυο ήττες από την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, οι κυανόλευκοι βρίσκονται οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή. Και αν δεν επανέλθουν άμεσα στις νίκες, η απόσταση από την πρώτη θέση θα μεγαλώσει.

Η νοοτροπία που επικρατεί πως ο Απόλλων «πετά» βαθμούς σε πολλούς αγώνες τείνει να αποδειχθεί καταστροφική, παρόλο που οι κυανόλευκοι διαθέτουν πλήρες ρόστερ. Για να πάρουν αυτά που θέλουν, οι ποδοσφαιριστές σε κάθε παιχνίδι χρειάζεται να καταθέσουν πάθος, αποφασιστικότητα και θέληση.

Υπάρχει βέβαια και ένα θέμα με τον Πέδρο Εμανουέλ, ο οποίος ποντάρει στο 4-1-4-1 με μοναδικό κόφτη τον Σατσέτι και τους άλλους μεσοεπιθετικούς να περιμένουν να γίνει κάποιο λάθος για να βρουν δίχτυα. Πιθανόν ο τεχνικός του Απόλλωνα να επιβάλλεται να αναθεωρήσει κάποιες από τις σκέψεις του.

Ίσως είναι απαραίτητο να τοποθετήσει και δεύτερο ανασταλτικό, για να μην επιτίθενται με ευκολία οι αντίπαλοί του. Δίπλα από τον Σατσέτι, ίσως επιβάλλεται να επιστρατευτεί και ο Χάμπος Κυριάκου. Με έναν ακόμα κόφτη μπροστά από τους δύο στόπερ, ίσως καταστεί πιο αποδοτική η ενδεκάδα. Παράλληλα, δεν περνά απαρατήρητη η μέτρια απόδοση που βγάζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές.

Ένα φρεσκάρισμα δεν θα ήταν άστοχο, αντίθετα θα βοηθούσε και αυτούς που είναι κάτω να συνέλθουν. Οι Σαρδινέρο, Μπάρπαρος, Γκόμες, Κυριάκου, Λόπες αποκτήθηκαν γιατί έχουν δυνατότητες. Πολύ σύντομα η τεχνική ηγεσία θα έχει στη διάθεσή της τους Αγγελή – Μακρίδη. Δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην ομάδα τους, για να επανέλθει δριμύτερη.

Ο Απόλλων δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει άλλους βαθμούς να χαθούν, συνεπώς οι αλλαγές σε νοοτροπία, ψυχολογία και έμψυχο δυναμικό θα πρέπει να είναι άμεσες. Και στο παιχνίδι με την Ομόνοια την Κυριακή, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις με την εμφάνισή τους, για να μπορέσουν να παραμείνουν μέσα στους στόχους τους, όσο είναι ακόμα νωρίς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ