aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤρελαίνει κόσμο ο Εθνικός, δεν άφησε τον Απόλλωνα να βγάλει… Άχνα (video)

Τρελαίνει κόσμο ο Εθνικός, δεν άφησε τον Απόλλωνα να βγάλει… Άχνα (video)

Τρελαίνει κόσμο στη φετινή σεζόν ο Εθνικός. Η ομάδα του Γιώτη Εγκωμίτη υποχρέωσε τον Απόλλωνα σε οδυνηρή ήττα μέσα στο Δασάκι (1-0), σε ένα παιχνίδι που όπως εξελισσόταν δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση τέτοιο αποτέλεσμα. Αυτό ήταν και το πρώτο στραβοπάτημα της λεμεσιανής ομάδας με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της.

Οι «κυανόλευκοι» ουσιαστικά πλήρωσαν την αδυναμία τους να σκοράρουν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και φεύγουν από το Δασάκι με σκυμμένα τα κεφάλια. Αντίθετα, οι «μπλε» της Άχνας έχουν να υπερηφανεύονται για μια μεγάλη νίκη, έστω και κόντρα στη ροή του αγώνα, που τους ανεβάζει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Ανόρθωση και την Ομόνοια που αναμετρώνται αύριο. To «χρυσό» γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Κονέ, λίγα λεπτά πριν το φινάλε του ματς (87′) και σε ένα χρονικό σημείο που δεν άφηνε και πολλά περιθώρεια αντίδρασης στον Απόλλωνα.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων είχε την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας σε μεγάλα διαστήματα, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Εθνικού και να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Εξ ου και το γεγονός ότι οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή επιχείρησαν χωρίς αποτέλεσμα αρκετά μακρινά σουτ, ενώ η καλύτερή τους στιγμή καταγράφηκε στο 19ο λεπτό, όταν ο Παπουλής από πλεονεκτική θέση με δυνατό πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπογκατίνοφ, ο οποίος έδιωξε δύσκολα με τα πόδια. Από πλευράς του ο Εθνικός δεν είχε τους τρόπους να δημιουργήσει κινδύνους προς την εστία του Μολ, ενώ προσπαθούσε συνήθως να βγει με αντεπιθέσεις. Στο τελευταίο 15λεπτο του ημίχρονου οι «μπλε» κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Παπαγεωργίου, δεν υπήρχε άλλη φάση στην εστία του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με έναν επιθετικό μονόλογο από πλευράς Απόλλωνα, ο οποίος ήταν ακόμη πιο επιθετικός αλλά και πάλι να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Εθνικός αμύνθηκε εξαιρετικά και στην μια και μοναδική ευκαιρία που το δόθηκε για να βγει στην κόντρα επίθεση κατάφερε να σκοράρει. Οι Κονέ και Μιγκελίτο βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, αντάλλαξαν την μπάλα, με τον πρώτο να πλασάρει ιδανικά τον Μολ (87’) και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Ευσταθίου, Μαρκόσκι, Γκλομπάρντ, Μιγκελίτο (90+4′ Δ. Χαραλάμπους), Ντεϊβίσον, Χουντόμπιακ, Ι. Κονέ, Παπαγεωργίου (57′ Λαμπάν), Κοστόφσκι.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Αγκίρε, Παπουλής (63′ Μάρκοβιτς), Κυριάκου, Σατσέτι (69′ Σαρδινέρο), Γιαννιώτας (78′ Πίττας), Ενσούε, Σελάγια.

Σκόρερ: 87′ Κονέ

Κίτρινες: Ντεϊβίσον, Μαρκόσκι, Λαμπάν / Σατσέτι, Γιούστε

Αποβολές:

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου

Α’ βοηθός: Τηλέμαχος Τηλεμάχου

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου

4ος: Νεόφυτος Νεοφύτου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ