aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤους έχουν «τυλίξει» τα… πλοκάμια του ενθουσιασμού

Τους έχουν «τυλίξει» τα… πλοκάμια του ενθουσιασμού

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο ενθουσιασμός από την ημέρα που ο Απόλλων προκρίθηκε στον τελικό είναι τόσος μεγάλος, που έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές. Ο Πέδρο Εμανουέλ έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο ανέβασμα της ψυχολογίας των παικτών. Επιθυμεί όμως οι ποδοσφαιριστές του να πάνε στον τελικό προσγειωμένοι, καθώς είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν αν δεν είναι συγκεντρωμένοι.

Ο Πορτογάλος προπονητής ετοιμάζει το πλάνο του για τον τελικό απέναντι στην Ομόνοια. Ενδιάμεσος σταθμός για την ομάδα του, το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τους πράσινους στο ΓΣΠ. Είναι σίγουρο ότι ο Εμανουέλ θα προφυλάξει κάποιους ποδοσφαιριστές, προληπτικά για να αποφύγει το ενδεχόμενο τραυματισμών.

Γιατί ακόμη και μικρό να είναι το πρόβλημα, δεν θα υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία. Γι’ αυτό και το Σάββατο θα αγωνιστούν κυρίως «εφεδρικοί» ή για να το θέσουμε καλύτερα, θα προφυλαχθούν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές τους οποίους προορίζει για βασικούς στον τελικό.

Η αγωνία στις τάξεις του Απόλλων για την κατάσταση των Μαγκλίτσα, Στογιάνοβιτς, Ελίσιο και Σλάβτσεφ έχει κορυφωθεί με τους δύο πρώτους να συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής υπέρ τους τις πιθανότητες να προλάβουν, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, για τους δύο τελευταίους ισχύει το 50 – 50.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει στο μυαλό του την ενδεκάδα του τελικού και δουλεύει στο πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα του για να πάρει το παιχνίδι και να στεφθεί κυπελλούχος. Η εξάδα στην οποία στηρίζει πολλά είναι δοκιμασμένη: Ο Σατσέτι ως συνδετικός κρίκος της μεσαίας με την αμυντική γραμμή, ο Στογιάνοβιτς ως κόφτης και κρυφός κυνηγός, ο Ντα Σίλβα ως δημιουργός και εκτελεστής, ο Γκιέ Γκιέ στην κορυφή της επίθεσης και οι Πέδρο, Παπουλής οι οποίοι θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στα «φτερά» των κυανόλευκων.

Ο κόσμος του Απόλλωνα θα βρεθεί μαζικά στον τελικό και δεν χωρεί καμιά αμφιβολία πως την ερχόμενη Τετάρτη, η δυτική του Τσιρείου θα είναι κατάμεστη και θα ντυθεί στα κυανόλευκα. Χθες το πρωί που άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων που είχαν απομείνει (1.738), μετά τη λήξη της προθεσμίας προτεραιότητας για τους κατόχους διαρκείας, δημιουργήθηκε ουρά έξω από την μπουτίκ της ομάδας. Μέσα σε 50 λεπτά, τα εισιτήρια που αναλογούσαν για τους οπαδούς του Απόλλωνα εξαφανίστηκαν.

Αισθητή η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας

Η εικόνα της ανασταλτικής λειτουργίας του δεν ήταν τόσο ικανοποιητική για τον Απόλλωνα στα παιχνίδια του α’ ομίλου. Στους εφτά από τους εννέα αγώνες, η εστία του Βάλε παραβιάστηκε. Ο Πέδρο Εμανουέλ δούλεψε σε αυτό το κομμάτι και στα τρία τελευταία παιχνίδια με Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ δέχθηκε ένα γκολ. Αυτό δείχνει μια βελτίωση. Χωρίς αμφιβολία η αμυντική αντοχή θα παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του τελικού κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ