aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤους εμπιστεύεται και για τρίτη φορά

Τους εμπιστεύεται και για τρίτη φορά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Πέδρο Εμανουέλ περιμένει σήμερα τους διεθνείς Κίσσα, Κυριάκου και Στυλιανού για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι του Απόλλωνα με την ΑΕΖ. Ο Μαγκλίτσα μετά από δύο ημέρες σε ατομικό πρόγραμμα, αναμένεται από αύριο να μπει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης.

Χθες, για πρώτη φορά, ο Μακρίδης προπονήθηκε κανονικά, όμως θέλει και άλλο χρόνο για να διεκδικήσει θέση βασικού. Παροπλισμένος παραμένει ο Αγγελή, ο οποίος υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Όσοι αγωνίστηκαν ως βασικοί στους πρώτους δύο αγώνες του πρωταθλήματος με Νέα Σαλαμίνα και Άρη, και ήταν οι ίδιοι έντεκα, αυτοί πιθανότατα θα αποτελέσουν και το αρχικό σχήμα των κυανόλευκων για την 3η αγωνιστική. Οι Βάλε, Λόπες, Βασιλείου, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σατσέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Παπουλής και Γκιέ Γκιέ θεωρούνται οι επικρατέστεροι (τουλάχιστον για την περίοδο αυτή) για να αποτελέσουν το αρχικό σχήμα με το οποίο ο Απόλλων θα κυνηγήσει τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά επί της ΑΕΖ.

Για τον Πορτογάλο τεχνικό, αυτό που είχε σημασία τις τελευταίες ημέρες ήταν να περάσει στους παίκτες του το μήνυμα πως σε όσους αγώνες ο αντίπαλός τους κλείνεται στην άμυνα, θα συναντούν δυσκολίες που θα κληθούν να ξεπεράσουν για να φτάσουν στο σκοράρισμα. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε με την τακτική και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΖ.

Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, το πιο ιδανικό για τους κυανόλευκους της Λεμεσού είναι να σκοράρουν νωρίς για να απογοητεύσουν τους αντιπάλους τους. Και αυτή τη μέθοδο θα επιδιώξουν να ακολουθήσουν και την Κυριακή, δηλαδή να πετύχουν νωρίς ένα τέρμα για να κάνουν πιο εύκολη την αποστολή τους.

Ήταν κάτι που έκανε πράξη ο Απόλλων στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Νέα Σαλαμίνα. Μόλις στο 7ο λεπτό οι κυανόλευκοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Τα γρήγορα γκολ βοήθησαν ψυχολογικά την ομάδα της Λεμεσού, ενώ χάλασαν τα σχέδια των αντιπάλων τους.

Το γρήγορο σκοράρισμα είναι ένας τρόπος για να ξεπερνούν τα εμπόδια που συναντούν. Ακόμη όμως κι αν δεν έρχονται νωρίς τα γκολ σε βάρος των αντιπάλων του Απόλλωνα, ο Πέδρο Εμανουέλ έχει τονίσει στους παίκτες του πως θα πρέπει να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να πιστεύουν πως μπορούν να τους κάνουν ζημιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ