aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤου Θρύλου οι μεγαλύτερες σ’ έκταση νίκες!

Του Θρύλου οι μεγαλύτερες σ’ έκταση νίκες!

Αφιέρωμα στις μεγαλύτερες νίκες του Απόλλωνα σε όλες τις διοργανώσεις πραγματοποίησε η οπαδική ιστοσελίδα apollon365.com.

Aναλυτικά:

“Είναι αλήθεια πως πλέον στο ποδόσφαιρο η τακτική έχει προσδώσει ένα διαφορετικό τόνο κι έχει επηρεάσει στο μέγιστο βαθμό το θέαμα εν συγκρίσει με παλιότερες εποχές. Η διαφορά δυναμικότητας δυο αντίπαλων ομάδων δύναται να μειωθεί, κάποιες φορές μάλιστα να εξουδετερωθεί παντελώς, ελέω συγκεκριμένης προσέγγισης. Ως εκ τούτου, στις μέρες μας σπανίζουν τα μεγάλα σκορ ή τουλάχιστον το φαινόμενο δεν είναι τόσο διάχυτο όσο τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα μας έχει πετύχει πολλές νίκες με πολυάριθμα τέρματα. Πιο κάτω παρατίθενται τα μεγαλύτερα αποτελέσματα σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Θεσμός Πρωταθλήματος

Στην προκειμένη περίπτωση ο Απόλλωνας την μεγαλύτερη σ’ έκταση νίκη πέτυχε τρεις φορές με 9-1. Στις 30 Οκτωβρίου του 1966 κατέβαλε την ομάδα του ΑΠΟΠ με σκόρερ τους: Βασιλειάδη (4) Γιολίτη (2) Άντρο Κωνσταντίνου (2) και Παναγίδη (1). Oι Παφίτες τερμάτισαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι άλλες δύο φορές ήταν μ’ αρνητικό πρωταγωνιστή την Ομόνοια Αραδίππου στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο. Στον πρώτο γύρο 31/12/88 οι σκόρερ: Ιωάννου (4), Πίττας (2) και Γιαγκουδάκης, Άνταμτσικ, Σιακόλας από ένα. Στον δεύτερο γύρο 9/4/89 σκόραραν: Ιωάννου με «καρέ» τερμάτων, Χριστοδούλου (3) και Πίττας (2).

Θεσμός Κυπέλλου

Στον δεύτερο τη τάξει θεσμό, ο Θρύλος πέτυχε νίκη με το ευρύτερο μέχρι και σήμερα αποτέλεσμα (9/7/16) με το εκπληκτικό 13-1. Στις 5 του Ιανουαρίου 1977 κατατροπώνει τον ανήμπορο να αντιδράσει ΑΣΟΒ Βατυλής περνώντας πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο. Στην καταιγιστική ορμή των «κυανόλευκων» είχαν ρόλο καθοριστικό οι: Σωτηρίου(4), Στυλιανού(3), Μοράρης (2) Βάλτερ(2) Αγιομαμίτης (1) και Ζαχαρίας(1). Στην συνέχεια απέκλεισε τον Άδωνη Ιδαλίου στο Δάλι με 4-1 και στα προημιτελικά τον Διγενή Μόρφου (2-1). Δυστυχώς η πορεία τερματίστηκε στην επόμενη φάση μ’ αντίπαλο τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (2-0).

Θεσμός Ευρωπαϊκός

Η μεγαλύτερη σ’ έκταση νίκη του Απόλλωνα μ’ άρωμα Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις 29 του Σεπτέμβρη το 1993. Μέσω της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα η ομάδα μας εξασφάλισε εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η κληρωτίδα έβγαλε την Ουγγρική Βατς, με τον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία (14/9/93), να λήγει 2-0 παρά τη σωρεία ευκαιριών που βρήκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Στην επανάληψη που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου του 1993, η «κυανόλευκη στρατιά» πέτυχε μία μεγαλειώδη νίκη-ανατροπή με το ευρύ 4-0. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ο Τσέποβιτς στο 40’ και στο 66’ έφερε το αποτέλεσμα στα ίσα. Στην παράταση ο Σπόλιαριτς πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου κι ο Κρισμάρεβιτς στο 118’ διαμόρφωσαν την ευρύτερη νίκη του Θρύλου μας στην Ευρώπη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ