aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤώρα που πέρασαν τα ζόρια, πατάει γκάζι

Τώρα που πέρασαν τα ζόρια, πατάει γκάζι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όταν διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου ακούς πως «ήταν ο πιο δύσκολος μήνας από τότε που ανέλαβε η διοίκηση Νίκου Κίρζη», αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντική ήταν η νίκη του Απόλλωνα επί της Ομόνοιας την περασμένη Κυριακή.

Οι δύο ήττες που προηγήθηκαν, από τη ΑΕΚ και την ΑΕΛ, έφεραν προβληματισμό και αυτοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα, ήταν μόνο οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία. Μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν και τόσο ικανοποιητική, όμως είχε σημασία το τρίποντο.

Κέρδισε την Ομόνοια ο Απόλλων, κέρδισε όμως και την ηρεμία που χρειαζόταν για να πετάξει πιο ψηλά. Πιθανόν αν έχανε ο Απόλλων και τρίτο ντέρμπι στη σειρά, οι φίλοι του να μην του το συγχωρούσαν. Ο Εμανουέλ υποχρεώθηκε να αλλάξει κάποια πράγματα, ανακάτεψε την τράπουλα και αν μη τι άλλο παρουσίασε μια ενδεκάδα που έβγαλε πάθος.

Βέβαια, τα περιθώρια για ανάκαμψη είναι περισσότερα, αφού οι κυανόλευκοι διαθέτουν μια πλειάδα ικανών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Η νίκη επί της Ομόνοιας έφερε την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα, ωστόσο υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι το τέρμα και ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να αξιοποιήσει όλο το έμψυχο δυναμικό. Με την Ομόνοια, έμειναν στον πάγκο οι Μαγκλίτσα και Πίεχ, γιατί δεν βοήθησε η εξέλιξη του αγώνα, αφού μετά το γκολ που δέχθηκε ο Απόλλων, έπρεπε να προσέξει την άμυνά του.

Υπάρχει όμως η αίσθηση, πως οι κυανόλευκοι μπορούν να ξεκινούν με καλύτερες προοπτικές και οι φίλοι των κυπελλούχων να δουν σε παιχνίδια μαζί τους Γκιέ Γκιέ  – Παπουλή στα άκρα και τον Μαγκλίτσα στην κορυφή. Είναι καιρός, ο Εμανουέλ να προχωρήσει σε καινοτομίες, να αξιοποιήσει το δυναμικό του και να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ