aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤο θέλουν κι δύο, ο ένας θα το πάρει

Το θέλουν κι δύο, ο ένας θα το πάρει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από τη μια είναι ο Απόλλων, ο περσινός κάτοχος του τροπαίου και από την άλλη η Ομόνοια, η φιναλίστ του περσινού τελικού. Παίζουν στο στάδιο που κρίθηκε ο τίτλος του κυπελλούχου πέρσι, όμως αυτή τη φορά θα κονταροχτυπηθούν για το εισιτήριο που θα οδηγήσει μια εκ των δύο ομάδων στην ημιτελική φάση. Το θέλουν πολύ και οι δύο, ο ένας θα το πάρει. Ποιος; Η απάντηση θα δοθεί με το τέλος του 90λέπτου ίσως και στα 120 λεπτά ή ακόμη και στα πέναλτι.

Το 2-2 είναι ένα αποτέλεσμα που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στον Απόλλωνα, κι αυτό καθώς παίζοντας στην έδρα του βολεύεται και με ισοπαλία, είτε 0-0 είτε 1-1. Η Ομόνοια θέλει τη νίκη, εκτός κι αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ισόπαλο από 3-3 και πάνω. Είναι ομάδες που σκοράρουν.

Και στα τρία φετινά μεταξύ τους παιχνίδια επιτεύχθηκαν γκολ και από τις δύο πλευρές, αν αυτό λέει κάτι. Ο Απόλλων θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα και για να το κάνει αυτό επιβάλλεται να περάσει στην επόμενη φάση και η Ομόνοια θέλει να πάρει «εκδίκηση» για τον περσινό χαμένο τελικό, ώστε να ελπίζει σε κατάκτησή του φέτος.

Τέτοια ματς κρίνονται συνήθως στις λεπτομέρειες, σε ένα λάθος ή στο πάθος που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας πως το θέλουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους. Δεν παίζει ρόλο η κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες και τι προηγήθηκε.

Το δεδομένο είναι πως ο Απόλλων πάει πιο ήρεμος, ενώ η Ομόνοια έχει την πίεση μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ και την έντονη αντίδραση του κόσμου της. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές μπαίνοντας στο γήπεδο, αυτό που σκέφτονται είναι πώς θα επιτευχθεί ο στόχος τους και όχι τι προηγήθηκε.

Αν θα δούμε θέαμα ή όχι, είναι παρακινδυνευμένο να γίνει πρόβλεψη. Πρόκειται για ένα ματς που θα κρίνει την πρόκριση και σε τέτοιες περιπτώσεις οι ομάδες σκέφτονται περισσότερο πώς θα επιτύχουν τον στόχο τους και όχι αν θα εντυπωσιάσουν. Σίγουρα θα υπάρξει η σκοπιμότητα και λογικά η υπομονή στο παιχνίδι τους, όμως όλα είναι ρευστά ιδιαίτερα εάν έλθει νωρίς ένα γκολ, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Το σίγουρο είναι ότι, σήμερα οι δρόμοι Απόλλωνα και Ομόνοιας χωρίζουν, ο ένας θα πάει στους «4» και θα περιμένει να μάθει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοί του και ο άλλος θα τεθεί εκτός θεσμού και θα ρίξει το βάρος αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ