aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤο στολίδι της Λιόν αξίας €600.000.000

Το στολίδι της Λιόν αξίας €600.000.000

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ)

Η Λιόν είχε ως έδρα της το «Ζερλάν». Αυτό μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2016 όταν εγκαταστάθηκε στο νέο της σπίτι το «Parc Olympique Lyonnais». Το νεόδμητο «Γήπεδο των Φώτων» κόστισε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ συν 190 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών και είναι το μοναδικό ιδιόκτητο γήπεδο του γαλλικού πρωταθλήματος, που το κράτος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ προκειμένου να χτιστεί.

Εν αντιθέσει με το «Ζερλάν», που χτίστηκε το 1926 και χωρούσε 40.000 θεατές, το νέο γήπεδο είναι χωρητικότητας 59.286 θεατών και φιλοξένησε αγώνες του Euro 2016. Το 2017, το γήπεδο μετονομάστηκε σε Όμιλο Groupama μετά από τριετή συμφωνία για την ονομασία δικαιωμάτων με την ασφαλιστική εταιρεία Groupama. Το «Groupama Stadium» έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ 2018.

Εν τω μεταξύ, βάσει των όσων ακολούθησαν την ομάδα στη Λιόν με τη ναυλωμένη πτήση, σε συνδυασμό και αυτών που θα βρεθούν μεμονωμένα στη γαλλική πόλη αλλά και όσους θα ταξιδέψουν από άλλες πόλεις της Γαλλίας και γειτονικές χώρες, οι οπαδοί του Απόλλωνα θα φθάσουν περίπου τους 500. Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, θα μπορούν να το πράξουν την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού, από το εκδοτήριο στην είσοδο της ανατολικής κερκίδας του σταδίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ