aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤο στοίχημα της «κόμπρας»

Το στοίχημα της «κόμπρας»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέρυσι είχε μείνει στα οκτώ γκολ (έξι στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο), αν και είχε γεμάτες συμμετοχές (29 στο πρωτάθλημα, 5 στο κύπελλο), όμως ήταν εμφανή τα προβλήματα με τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε το καλοκαίρι του 2015, που του στέρησαν και το δικαίωμα να βοηθήσει τον Απόλλωνα στην Ευρώπη.

Φέτος, για τον Άμπραχαμ Γκιέ Γκιέ ο λόγος, ξεκίνησε φουριόζος και έδειξε, ακόμη και στα -ανεπιτυχή- παιχνίδια με την Γκρασχόπερς, πως θα είναι η σεζόν του.

Πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα στο 6’ στη νίκη με 3-0 στο «Αμμόχωστος» και έδειξε πως είναι σε μεγάλα κέφια. Ο Ιβοριανός θα είναι «παρών» και την Κυριακή στο Παφιακό, με αντίπαλο την ΑΕΖ και όσο νιώθει καλά, θα αποτελεί τον βασικό επιθετικό της ομάδας του.

Μπορεί από τον περασμένο Ιανουάριο, ο Απόλλων να διαθέτει και τον Μάγκλιτσα, να αποκτήθηκε το καλοκαίρι και ο Πίεχ, όμως ο Γκιέ Γκιέ καλύπτει όλα τα γούστα των φίλων του. Εκρηκτικός, γρήγορος, κεφάλι βολίδα, σουτ, δύναμη και ντρίμπλα είναι τα χαρακτηριστικά του.

Μπορεί να κινηθεί ως φορ κορυφής, αλλά και να τον χάσουν οι αντίπαλοί του, όταν κινείται στα πλάγια. Με τον Γκιέ Γκιέ, η επίθεση είναι πανίσχυρη και ο Πέδρο Εμανουέλ μπορεί να κτίσει το καλύτερο δυνατό σχήμα για να επιβληθεί του αντιπάλου του.

Το στοίχημα του Ιβοριανού είναι απλό: Να ξεδιπλώσει τις αρετές του και να σημειώσει πολλά γκολ βοηθώντας τον Απόλλωνα να κατακτήσει τον τίτλο. Σε ανύποπτο χρόνο σε δηλώσεις του στο επίσημο περιοδικό της ομάδας του, είχε τονίσει πως δεν θα πρέπει να χάνονται βαθμοί από τις μικρές ομάδες, αν ο Απόλλων θέλει να κατακτήσει τον τίτλο.

«Θεωρώ κλειδί πως δεν θα πρέπει να έχουμε απώλειες κόντρα στις μικρότερες θεωρητικά ομάδες, για να έχουμε ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να κερδίζουμε το κάθε παιγνίδι. Αυτό πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα», είχε δηλώσει ο Γκιέ Γκιέ.

Στους κυπελλούχους έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013, λίγο μετά που ο Απόλλων, είχε αποκλείσει τη Νις και είχε προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από τότε αποτελεί τον βασικό πυλώνα της επιθετικής γραμμής της ομάδας της Λεμεσού. Βέβαια όλοι και όλα κρίνονται στο τερέν και εκεί θα δοθούν οι μάχες διάκρισης του Γκιέ Γκιέ και του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ