aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το mea culpa του Κίρζη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όταν οι δρόμοι του Απόλλωνα με τον Σωφρόνη Αυγουστή χώριζαν, μετά τον αποκλεισμό από την Αϊντχόφεν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, είμαι σίγουρος πως, ούτε η μια αλλά ούτε και η άλλη πλευρά πίστευαν ότι θα έσμιγαν ξανά τόσο σύντομα. Κι όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Άλλωστε, ο χώρος του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στην Κύπρο, είναι απρόβλεπτος. Πόσο μάλλον όταν αφορά στους προπονητές.

Στον Απόλλωνα, λοιπόν, μόλις 35 μέρες άντεξαν χωρίς τον Σωφρόνη Αυγουστή. Με την απόφαση για επάνοδό του, στην ομάδα της Λεμεσού «φώναξαν» πως η απομάκρυνση του Κύπριου τεχνικού ήταν λανθασμένη αλλά και η επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο του Ιβάν Βουκομάνοβιτς. Διπλό το λάθος, το οποίο θέλησαν να επανορθώσουν με την επαναπρόσληψη του Αυγουστή. Εάν αυτή τη φορά έκαναν τη σωστή επιλογή, θα το δείξει ο χρόνος. Το σίγουρο είναι πως, με την απόφαση αυτή ικανοποιήθηκε το λαϊκό αίσθημα, που ζητούσε επίμονα την επιστροφή του Κύπριου τεχνικού ιδιαίτερα μετά την αρνητική εμφάνιση και την ήττα από την Ανόρθωση.

Διαβάστε επίσης: Είχαν έτοιμη αντίδραση, αλλά τούς πρόλαβε ο Σωφρόνης

Η πίεση ήταν μεγάλη προς τον Νίκο Κίρζη και τους συνεργάτες του, που φαίνεται να αντιλήφθηκαν ότι δεν τους έπαιρνε άλλο να στηρίξουν την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο του Βουκομάνοβιτς, παρόλο που το χρονικό διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας κρίνεται ως πολύ μικρό. Ο Κίρζης, αν κρίνω από την περίπτωση του Πέδρο Εμανουέλ, δεν είναι ο πρόεδρος που αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Γιατί και τότε, σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρξε έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο προς το πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού. Κι όμως, αυτή τη φορά δεν δίστασε να δείξει την πόρτα εξόδου στον Βουκομάνοβιτς, μόλις ένα μήνα μετά που έδωσαν τα χέρια.

Διαβάστε επίσης: «Φαγώθηκε» από μόνος του ο Σέρβος

Θεωρώ πως, η απόφαση για επάνοδο του Αυγουστή, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο, ήταν η σοφότερη. Άλλωστε, δεν είναι κακό να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Προπονητής που «έχτισε» το καλοκαίρι την ομάδα, γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές και τον γνωρίζουν. Ότι ο Αυγουστή αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης να επανέλθει στο πόστο που κατείχε προ μερικών εβδομάδων, δείχνει ότι δεν κράτησε κακία (κι ας ήταν κακό το χρονικό σημείο που του έδειξαν την έξοδο), διψά για δουλειά και πονά την ομάδα. Άλλωστε αποτελεί για χρόνια πιστό στρατιώτη του Απόλλωνα. Ενδεχομένως να μην έπραττε το ίδιο κάποιος άλλος προπονητής.

Υ.Γ.: Η Αϊντχόφεν, ομάδα που απέκλεισε τον Απόλλωνα στη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αποτέλεσε την αιτία απομάκρυνσης του Αυγουστή, μετρά δύο στα δύο στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Νίκησε την Σπόρτινγκ με 3-2 και τη Ρόζενμποργκ προχθές με 4-1 εκτός έδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ