aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤην «καθάρισαν» Ντα Σίλβα και Γκιέ Γκιέ! (pics)

Την «καθάρισαν» Ντα Σίλβα και Γκιέ Γκιέ! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ο Απόλλων, με γκολ των Γκιέ Γκιέ (21′) και Ντα Σίλβα (31′), πήρε το ντέρμπι (2-1) με την Ομόνοια και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες.

Οι κυανόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα όπου έβαλαν τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη τους. Αρχικά, ο Ντα Σίλβα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιβοριανό επιθετικό και αυτός με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος ευστόχησε από τα 11 βήματα σημείωσε το 2-0. Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Το πέναλτι κέρδισε ο Παπουλής από το μαρκάρισμα του Κατελάρη, όμως οι πολλές επαναληπτικές προβολές της φάσης έδειξαν πως παράβαση δεν υπήρχε και δεν θα έπρεπε να σφυριχθεί το πέναλτι.

Η Ομόνοια, που στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, αφού η επιλογή συστήματος από τον Κάρβερ δεν της βγήκε, ανέβηκε στην επανάληψη. Πίεσε, είχε την κατοχή και ήταν καλύτερη. Πάνω που αύξανε συνεχώς την πίεση της μερίδα φίλων της στην ανατολική… αποφάσισαν με το ρίξιμο κροτίδων να διακόψουν το παιχνίδι για 8 λεπτά.

Με την επανέναρξη, οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στη μείωση του σκορ με τον Κατελάρη στο 69′. Πλέον, το μομέντουμ ήταν υπέρ τους, όμως μέχρι το φινάλε και παρά τις αλλαγές των Χριστοφή και Αγκάγιεφ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, εκτός από μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κωνσταντινίδη στο 79′

Έτσι, το τελικό 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Απόλλωνα να ανεβαίνει στους 10 βαθμους και την Ομόνοια να έχει 11, ενώ οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για τον χρόνο των καθυστερήσεων και το πέναλτι.

Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Στυλιανού, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Γκόμες, Σακέτι, Κυριάκου (90′ Ρέινολντς), Ντα Σίλβα, Παπουλής (90’+10 Μπάρμπαρο), Σαρδινέρο (75′ Πέδρο), Γκιέ Γκιέ.

Ομόνοια (Γιώργος Σίμος): Παναγή, Κωνσταντινίδης (90’+6 Ρουσιάς), Βύντρα, Κατελάρης, Σοϊλέδης, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (83′ Αγκάγιεφ), Σέρινταν (83′ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: Γκιέ Γκιέ 21′, Ντα Σίλβα 31′ / Κατελάρης 69′

Κίτρινες: Σακέτι (4η), Στυλιανού / Βύντρα, Κατελάρης

Αποβολές: –

Γήπεδο: Τσίρειο

Θεατές: 4000

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

4ος: Λούκας Σωτηρίου

Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ