aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤην κατασπάραξε στην «Αρένα» ο Απόλλων! (pics & video)

Την κατασπάραξε στην «Αρένα» ο Απόλλων! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Απόλλων με νίκη με 2-0 επί της Αμπερντίν, ανέτρεψε το σκορ του αγώνα στην Σκωτία (ήττα με 2-1), και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα προσπαθήσει να πάρει την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι γαλάζιοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια πήραν την πρόκριση, αν και η Αμπερντίν είχε τις δικές τις ευκαιρίες να σκοτώσει το παιχνίδι. Τα γκολ του Απόλλωνα σκόραραν οι Σκέμπρι (17’) και Ζελάγια (86’).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με προσοχή, προσπαθώντας να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Η πρώτη ουσιαστική φάση ήταν το γκολ του Απόλλωνα στο 17’ όταν μετά από σέντρα του Ζάντερ η μπάλα έφτασε στον Μάγκλιτσα που έδωσε ασίστ στον Σκέμπρι και άνοιξε το σκορ με σουτ εντός της περιοχής. Η Αμπερντίν είχε μία καλή φάση στο 20’ με τον Βάλε να διώχνει δύσκολα σε εκτελεση φάουλ του Μακλίν, ενώ στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε κάποια κλασσική ευκαιρία από τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη μπήκαν επιθετικά οι γαλάζιοι και στο 60’ είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με σουτ του Γιάκολις στην αγκαλιά του Λιούις. Η Αμπερντίν στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και είχε πολύ καλή φάση στο 69’ με τον Μακλίν να κάνει το πλασέ και τον Βάλε να απομακρύνει με τα πόδια. Στο 80’ υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα για πέναλτι σε αγκωνιά στον Σαρδινέρο, και ο διαιτητής θα μπορούσε να δείξει την παράβαση. Ο νεοεισελθόντας Ζελάγια στο 86’ έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ εντός της περιοχής, όταν η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από δοκάρι του Στυλιανού.

Στο 80’ υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα για πέναλτι σε αγκωνιά στον Σαρδινέρο, και ο διαιτητής θα μπορούσε να δείξει την παράβαση. Ο νεοεισελθόντας Ζελάγια στο 86’ έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ εντός της περιοχής, όταν η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από δοκάρι του Στυλιανού. Η Αμπερντίν είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αλλά το 2-0 ήταν το τελικό σκορ. Η κλήρωση της φάσης των πλέι οφ του Europa League είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (4/8, 14:00) στη Νιόν της Ελβετίας.


Απόλλων (Περικλής Παπάπαναγης): Βάλε, Ρομπέρζ, Γιούστε, Πέδρο, Ζάντερ, Χ. Κυριάκου, Ντα Σίλβα (84′ Ζελάγια), Άλεφ, Σκέμπρι (66′ Σαρδινέρο), Γιάκολις (73′ Στυλιανού), Μάγκλιτσα.

Αμπερντίν (Ντέρεκ Μακίνς): Λιούις, Οκόνορ, Ρέινολντς (78′ Ράιτ), Λόγκαν, Κόνσινταϊν, Σίνι, Κρίστι, Μακλίν, Στιούαρτ (64′ Τάνσι), Μακέι – Στίβεν, Στόκλι (54′ Μέιναρντ).

Σκόρερ: 17′ Σκέμπρι, 86′ Ζελάγια.

Κίτρινες: Πέδρο, Άλεφ, Στυλιανού, Βάλε / Στόκλι, Κρίστι, Οκόνορ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Στεφάν Κλόσνερ (Ελβετία).

Βοηθοί διατητές: Ρεμί Ζγκιράγκεν και Μάρκο Ζούερχερ.


Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ