aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤι κάνει ο Θρύλος στις πρεμιέρες!

Τι κάνει ο Θρύλος στις πρεμιέρες!

Ο Απόλλωνας καλείται να αγωνιστεί εκτός έδρας σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια και η οπαδική ιστοσελίδα της Λεμεσιανής ομάδας, apollon365.com, κάνει ένα μίνι-αφιέρωμα:

“Ο Απόλλωνας καλείται να αγωνιστεί εκτός έδρας σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια! Το μοναδικό παιγνίδι εκτός έδρας που έχουμε αγωνιστεί την τελευταία εικοσαετία είναι κόντρα στην ΕΝΠ την περίοδο 2009/10 όπου κερδίσαμε με 3-0.

Στις πρεμιέρες του πρωταθλήματος, εντός ή εκτός, η ομάδα μας σπάνια χάνει και συγκεκριμένα την τελευταία δεκαετία, πέραν της τραυματικής εμπειρίας του 2-5 από την ΑΕΚ, μόνο ακόμη μια φορά έχει χάσει, στο τοπικό ντέρμπι από την ΑΕΛ, μένοντας στην ισοπαλία μια φορά και κερδίζοντας τις υπόλοιπες 7. Στις μισές μάλιστα πρεμιέρες εξ αυτών, ο Απόλλωνας δεν δέχτηκε το παραμικρό γκολ!

Η ομάδα μας αντιμετώπισε τη Νέα Σαλαμίνα εκτός έδρας ξανά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μόλις τρεις φορές. Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 1963/64 με τον αγώνα να λήγει στο άγονο 0-0 με το πρωτάθλημα να διακόπτεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα και να μην ολοκληρώνεται ποτέ λόγω των διακοινοτικών ταραχών. Η δεύτερη φορά ήταν την περίοδο 1983/84 με το παιγνίδι να τελειώνει στο ισόπαλο 4-4 παιγνίδι που έχουν επιτευχθεί τα περισσότερα γκολ σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων και η τελευταία φορά που ξαναβρεθήκαμε σε πρεμιέρα με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν την περίοδο 1990/91 όπου κερδίσαμε με 3-1.

Στα τρία αυτά παιγνίδια έχουν σημειωθεί συνολικά 12 γκολ δηλ. 4 γκολ ανά αγώνα ενώ ο Απόλλωνας έχει σκοράρει 7 γκολ (2,3 γκολ ανά αγώνα) και έχει δεχτεί 5 γκολ (1,6 γκολ ανά αγώνα) κρατώντας ανέπαφη την εστία του μόνο μια φορά.

Συνοψίζοντας να πούμε ότι η ομάδα μας δεν έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα εκτός έδρας από τη Νέα Σαλαμίνα ενώ η τελευταία φορά που διασταυρώσαμε τα ξίφη μας με τη Νέα Σαλαμίνα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος την περίοδο 1990/91 αποτελεί την μοναδική μας νίκη και φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στους απανταχού Απολλωνίστες αφού στο τέλος της περιόδου πανηγυρίσαμε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία μας!

Από την περίοδο 1975/76 και μετέπειτα και σε σύνολο 10 εκτός έδρας αγώνων σε πρεμιέρες πρωταθλήματος η ομάδα μας μετράει τέσσερεις νίκες, ποσοστό επιτυχίας 40%, πέντε ισοπαλίες και μόνο μια ήττα. Στα 10 αυτά παιγνίδια ο Απόλλωνας έχει σκοράρει 20 γκολ (2 γκολ ανά αγώνα) και έχει δεχτεί 11 γκολ (1,1 γκολ ανά αγώνα) ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του τρεις φορές”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ