aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα...

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ο Απόλλων με την Ομόνοια και έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί, αλλά προχθές έβγαλε μόνος του τα μάτια του.

Προηγήθηκε 2-0 της ΑΕΚ, όμως, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και με το 2-2 έμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κάτσε τώρα να κάνεις ανάλυση τι έφταιξε και χάθηκε άδοξα το ματς, το οποίο φαινόταν κλειδωμένο μέχρι το 81’ όταν η ΑΕΚ μείωσε στο σκορ.

Ότι έφταιγε πριν από το παιχνίδι αυτό έφταιξε και προχθές. Κακή νοοτροπία, κυρίως από την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Γιατί, δεν μπορεί κάθε φορά για ό,τι συμβαίνει να τα ρίχνουμε στο Πέδρο Εμανουέλ. Έχει και αυτός ευθύνες, αλλά οι ποδοσφαιριστές πολύ περισσότερες.

Είναι αδιανόητο να μην μπορούν οι παίκτες να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους όταν είναι μπροστά με δύο γκολ διαφορά. Μάλιστα, το σκορ στο 78’ θα μπορούσε να πήγαινε στο 3-0, αν ο Κονσεϊσάο δεν ενεργούσε επιπόλαια στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Τρία λεπτά μετά έγιναν λάθη από όλους για να ξαναμπεί στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Έγιναν λάθη και ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, όταν οι ποδοσφαιριστές ξεχάστηκαν παντελώς. Δεν φταίει μόνο ο Λόπες για την κακιά στιγμή και το αυτογκόλ που πέτυχε. Αυτά συμβαίνουν και τα έχουμε δει πολλές φορές.

Ό,τι έγινε δεν αλλάζει. Ο Απόλλων μπορεί να αλλάξει την τύχη του μόνο με έναν τρόπο και το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι. Μεθαύριο, έχουν μοναδική ευκαιρία στον επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ να πάρουν το αποτέλεσμα και να προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου.

Μέσα από την απογοήτευση του αποτελέσματος του αγώνα με την ΑΕΚ, καλούνται να συμμαζευτούν και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που έχουν κερδίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό της 18ης του Μάη. Δυο μέρες μετά το 2-2 με την ΑΕΚ και μόλις δύο 24ωρα πριν από ένα άλλο και ίσως πιο σημαντικό παιχνίδι ο Πέδρο Εμανουέλ καλείται να ετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι της χρονιάς.

Εδώ που έχει φτάσει ο Απόλλων και με ορατό τον κίνδυνο να μην τερματίσει στην 3η προνομιούχα θέση, η ευκαιρία να κατακτήσει το κύπελλο και να κλείσει πληγές είναι μοναδική. Γιατί, με τέσσερα ακόμη παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, όλα τα ενδεχόμενα είναι ορατά.

Να μην μπορέσουν, δηλαδή, οι κυανόλευκοι να τερματίσουν εκεί που θέλουν. Συνεπώς, το ματς με την ΑΕΚ, μπαίνει στο χρονοντούλαπο της σειράς των παιχνιδιών που έφεραν την υποχώρηση του Απόλλωνα στην τρέχουσα περίοδο.

Το ματς της Τετάρτης, όμως, είναι όλα τα λεφτά. Και εκεί θα πέσουν κορμιά, θα γίνει μάχη για να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Πέδρο Εμανουέλ το 1-1 του πρώτου αγώνα. Θα είναι κρίμα να πετάξουν και αυτή την ευκαιρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ