aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥTι δηλώνουν οι Αντρέου και Συλβέστρου

Tι δηλώνουν οι Αντρέου και Συλβέστρου

Νέα νίκη πέτυχε η ομάδα U-21 του Απόλλωνα και βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας. Το συγκρότημα του Σοφρώνη Αυγουστή πέρασε αλώβητο και από την Λευκωσία επικρατώντας δίκαια της Ομόνοιας με 0-1!

Οι Μάριος Ανδρέου και Εύδωρας Συλβέστρου μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου γι’ αυτή την εκτός έδρας νίκη και όχι μόνο. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στη καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ουγγαρία.

Μάριος Ανδρέου – (αμυντικό χαφ)

Για πρώτη φορά ακολούθησες την πρώτη ομάδα για προετοιμασία στην Ουγγαρία. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου και τι αποκόμισες από την εμπειρία αυτή;

Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία που με βοήθησε πάρα πολύ στο να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς. Από τον τρόπο που αγωνίζομαι μέχρι τον τρόπο που προσεγγίζω τις προπονήσεις.

Περίμενες την κλήση για την προετοιμασία;

Ναι το περίμενα ότι θα πήγαινα στην Ουγγαρία και όταν με ενημέρωσαν γι’ αυτή την εξέλιξη ήμουν ενθουσιασμένος που θα μου δινόταν αυτή η ευκαιρία. Ένιωσα περήφανος αλλά ήμουν και αποφασισμένος να αποδείξω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτή την πρόκληση.

Τι κέρδισες από αυτή την εμπειρία;

Πρώτα απ’ όλα έχω βελτιωθεί πάρα πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η εμπειρία να προπονείσαι με τη πρώτη ομάδα είναι απίθανη καθώς βλέπεις όλα αυτά τα αστέρια δίπλα σου που προπονούνται μαζί σου. Αυτή η αίσθηση σημαίνει πολλά.

Στα αγωνιστικά τώρα. Κερδίσατε την Ομόνοια με 0-1 και διπλασιάσατε τις νίκες σας.

Αγωνιστήκαμε στο βοηθητικό γήπεδο του Μακαρείου στη Λευκωσία και ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκαμε πολύ καλά στην αρχή, είχαμε μέτρια απόδοση αλλά αυτό οφείλεται και στον δυνατό αντίπαλο. Η Ομόνοια μας περίμενε περισσότερο και έπαιζε παιχνίδι αντεπιθέσεων αφού μας είχαν «διαβάσει» πολύ καλά. Συνεχίσαμε να πιέζουμε και να προσπαθούμε μέχρι που ήρθε το γκολ με το οποίο πήραμε και τη νίκη.

Ήσασταν αρκετά καλύτεροι ή το σκορ αδικεί τους αντιπάλους;

Είχαν και οι αντίπαλοι τις δικές τους ευκαιρίες (είχαν δοκάρι) αλλά εμείς είχαμε την υπεροχή και πιστεύω πως δίκαια κερδίσαμε.

Και τώρα Καρμιώτισσα εδώ, στην Ερήμη. Τι περιμένετε;

Οι αγώνες με ομάδες από την ίδια πόλη έχουν μία ιδιαιτερότητα και ανυπομονούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια. Όσο αφορά τον στόχο θα αγωνιστούμε όπως πάντα. Μόνο για τη νίκη.

Εύδωρας Συλβέστρου Αριστερό (ακραίος επιθετικός)

Συμμετείχες και εσύ στη καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας για πρώτη φορά. Ποιες οι εντυπώσεις σου και τι αποκόμισες;

Ήταν μία πολύ δύσκολη προετοιμασία και πολύ μεγάλη εμπειρία για μας. Μας βοήθησε να γίνουμε πιο έμπειροι και στο ηλικιακό πρωτάθλημα που συμμετέχουμε, αν δείτε παιχνίδια μας θα καταλάβετε τις διαφορές. Δεν το λέω αλλά όταν επιστρέψαμε στην Κύπρο και δώσαμε τα πρώτα φιλικά με τους U-18 διαπίστωσα αυτή την διαφορά στο επίπεδο μας.

Τι σκέφτεσαι όταν συνειδητοποιείς ότι έκανες προετοιμασία με αυτούς τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως τους Άλεξ Ντα Σίλβα και Φώτη Παπουλή; Λέω αυτούς επειδή αγωνίζονται στην ίδια θέση με σένα.

Είναι σπουδαίο να είσαι στις προπονήσεις με αυτούς τους επαγγελματίες. Βλέπεις και την καριέρα που έκαναν και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους «βγάλεις το καπέλο». Έχουν πετύχει πολλά πράγματα στην καριέρα τους. Αυτό που μου έμεινε ήταν η ένταση της προπόνησης και το επίπεδο των ποδοσφαιριστών αυτών.

Στα του πρωταθλήματος τώρα. Κερδίσατε την Ομόνοια χωρίς να κάνετε την πολύ καλή εμφάνιση, πως κρίνεις την δική σου απόδοση;

Δεν ξεχώρισα η αλήθεια, η απόδοση μου ήταν όπως όλης της ομάδας. Δεν ήταν και το καλύτερο μας παιχνίδι αλλά το θετικό είναι πως σ’ ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό με την Ομόνοια καταφέραμε και πήραμε το τρίποντο με μία μέτρια εμφάνιση. Είναι το πιο σημαντικό το οποίο μας κρατά και στην κορυφή.

Η Καρμιώτισσα είναι ο επόμενος σας αντίπαλος. Μια ομάδα που πρώτη φορά θα αντιμετωπίσετε.

Ναι είναι μία νέα ομάδα, που τώρα ανέβηκε στη πρώτη κατηγορία αλλά ξέρουμε ότι είναι ένας καλός αντίπαλος. Το βλέπουμε σαν τα άλλα παιχνίδια και στοχεύουμε μόνο στο τρίποντο.

Σας αγχώνει όταν υπάρχει αρκετός κόσμος στο γήπεδο;

Γιατί να μας αγχώνει; Εμείς θέλουμε να έρχεται ο κόσμος και δεν νιώθουμε καμία πίεση η αλήθεια. Μακάρι να έρχεται όσος περισσότερος κόσμος μπορεί στο γήπεδο. Τους χρειαζόμαστε και μας δίνουν επιπλέον κίνητρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ