aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤι αναφέρει ο κανονισμός στο πέναλτι που ζήτησε η Δόξα με τον Απόλλωνα

Τι αναφέρει ο κανονισμός στο πέναλτι που ζήτησε η Δόξα με τον Απόλλωνα

Διαιτητικές αποφάσεις που θα συζητηθούν αρκετά είχε ο αγώνας στο Μακάρειο ανάμεσα στη Δόξα και τον Απόλλωνα. Στο 64’ ο Νικόλας Νεοκλέους αρνήθηκε πέναλτι στον Απόλλωνα σε ανατροπή του Μέσκα στον Γκακπέ (διαβάστε εδώ), ενώ στο 87’ ήταν η σειρά της Δοξάς να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι καθώς μετά από σέντρα του Χριστοφή ο Ίταλο βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Αγκίρε.

Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κτύπησε στο χέρι του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, ο οποίος ήταν στο έδαφος και είχε το χέρι οριζόντια. Με βάση το νέο κανονισμό για το χέρι θα έπρεπε ο Νικόλας Νεουκλέους να καταλογίσει πέναλτι και σε αυτήν τη φάση.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η «ηθελημένη κίνηση του χεριού προς την μπάλα» προφανώς και εξακολουθεί να συνιστά παράβαση. (δεν ισχύει σε αυτή τη φάση)

Παράβαση επίσης έχουμε όταν «το χέρι κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο». Εδώ για πρώτη φορά δίνεται πιο σαφής ερμηνεία στο «η θέση των χεριών». (ισχύει σε αυτή τη φάση)

Σαφής οδηγία για παράβαση «όταν το χέρι σηκώνεται πάνω από το ύψος του ώμου», ακόμα και σε τάκλινγκ. (ισχύει για αυτή τη φάση)

Καταργείται η δικαιολογία της απόστασης. Το «χέρι που κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο» και το «χέρι πάνω από τον ώμο» θεωρούνται παράβαση, ΑΚΟΜΑ κι όταν η μπάλα έρχεται απευθείας από αντίπαλο. (δεν ισχύει για αυτή τη φάση)

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ

Όταν ένας παίκτης πέφτει και το χέρι του είναι ανάμεσα στο έδαφος και το σώμα για να το στηρίξει, αλλά δεν εκτείνεται κάθετα ή οριζόντια μακριά από το σώμα. (στη συγκεκριμένη φάση ο Αγκίρε είχε το χέρι οριζόντια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ