aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΘύμησες από το κύπελλο του 2010 στη Λάρνακα με απόσπασμα από τον Φιλελεύθερο

Θύμησες από το κύπελλο του 2010 στη Λάρνακα με απόσπασμα από τον Φιλελεύθερο

Την κατάκτηση του Κυπέλου Κύπρου της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 πανηγύριζε ο Απόλλωνας σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια. Στον τελικό της 15ης Μαΐου του 2010 η ομάδα της Λεμεσού τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη του ΑΠΟΕΛ στο κατάμεστο ΓΣΖ κερδίζοντας με 2-1.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους κυανόλευκους, αφού προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, πήρε το προβάδισμα με την αξέχαστη κούρσα του Αντόνιο Νούνιεθ και το κοντινό πλασέ του Μουσταφά Μπαγκούρα.

Αυτό το τέρμα σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής ήταν το γρηγορότερο το οποίο επιτεύχθηκε σε τελικό κυπέλλου στην Κύπρο. Οι αντίπαλοι έφεραν τον αγώνα στα ίσα στο 23′ με κεφαλιά του Ζεβλάκοφ. Με τον ίδιο τρόπο ο Γιώργος Μερκής έδωσε το προβάδισμα στη Λεμεσιανή ομάδα στο 72′ και το κύπελλο έπαιρνε τον δρόμο για τη Λεμεσό.

Η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των φίλων του Απόλλωνα και με το τελικό σφύριγμα στήθηκε τρελό πανηγύρι. Οι στιγμές μαγικές, αυτές που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής να ζήσει στην καριέρα του. Όλοι είχαν γίνει ένα και τραγουδούσαν, η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, οι σημαίες και τα λάβαρα κυμάτιζαν παντού και οι μεγάλες στιγμές έμειναν αποτυπωμένες στη μνήμη όλων.

Στιγμές, γεμάτες παλμό και ενθουσιασμό. Ο γύρος του θριάμβου έγινε όπως είχε προγραμματισθεί με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια, με τον κόσμο να συμμετέχει χορεύοντας έξαλλα και τραγουδώντας, στήνοντας έτσι το δικό του πανηγύρι για την κατάκτηση του έκτου κυπέλλου.

«Ο Απόλλωνας επέστρεψε στο θρόνο του ύστερα από εννέα χρόνια, κατακτώντας τον επίζηλο τίτλο μετά από αγώνα που τα είχε όλα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ», σημείωσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την επόμενη μέρα.

Η πορεία του Απόλλωνα για να φτάσει στον μεγάλο τελικό ήταν δύσβατη και δύσκολη. Πριν αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε να αποκλείσει τη Νέα Σαλαμίνα, την Ανόρθωση και την ΑΕΛ στον ημιτελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ