aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΘρύλος μαινόμενος και επιβλητικός! (224 pics & video)

Θρύλος μαινόμενος και επιβλητικός! (224 pics & video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Απόλλωνα στο νέο πρωτάθλημα, ο οποίος έπειτα από επιβλητική εμφάνιση και δύο πολύ γρήγορα γκολ, επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 3-0 (6’ Γκιέ Γκιέ, 7’ Πέδρο, 90’ + 2 Ντα Σίλβα) στο «DIMCO Αμμόχωστος – Επιστροφή». Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Το τρίποντο των κυανόλευκων θεωρείται πέρα για πέρα δίκαιο, λόγω του υψηλού ποσοστού ευστοχίας τους, αλλά και της υψηλής απόδοσής τους μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Η Σαλαμίνα αν και είχαν όρεξη οι ποδοσφαιριστές της και έδειξαν αντίδραση μετά το 2-0, δεν ευτύχισε να διεκδικήσει κάτι καλό, αφού όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, πιάστηκε εξ απροόπτου από τα δύο πολύ γρήγορα γκολ των φιλοξενουμένων.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Απόλλωνας άρχισε φουριόζος και ο σκοπός των παικτών του Πέδρο Εμάνουελ να επιβληθούν από την αρχή, να ξαφνιάσουν τους ερυθρόλευκους και να σκοράρουν νωρίς, επετεύχθη στον μέγιστο βαθμό και μάλιστα εις διπλούν.

Μετά από ένα δοκάρι του Μπεντόγια στο 2’, οι κυανόλευκοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ στο 6’. Πως; Ο Μπεμπέ προέβη σε αβίαστο λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Ντα Σίλβα έκλεψε και πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γκιέ Γκιέ και αυτός αφότου βρέθηκε φάτσα με τον Βεσελόφσκι πλάσαρε εύστοχα και μάλιστα με πλασέ εκτός περιοχής.

Όσον αφορά στο δεύτερο τέρμα του Απόλλωνα, επιτεύχθηκε ένα λεπτό αργότερα (7’) και προήλθε πάλι από λάθος – δώρο της Σαλαμίνας. Ο Γκράσι γύρισε στον Βεσελόφσκι, αυτός καθυστέρησε να απομακρύνει και όταν το επιχείρησε, η μπάλα κόντραρε στον Πέδρο που κυνήγησε τη φάση και κατέληξε στα δίχτυα.

Το ισχυρό προβάδισμα του Απόλλωνα, έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες να ρίξουν τις στροφές τους και παράλληλα ανέβασμα στην απόδοση των ποδοσφαιριστών της Σαλαμίνας. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου είχαν την κατοχή και κάποιες καλές φάσεις, όμως, δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας όχι μόνο διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του, αλλά το διεύρυνε με βολέ του Ντα Σίλβα στο 90’ + 2 εκτός περιοχής μετά από σπουδαία ατομική προσπάθεια. Παράλληλα, αν ο Παπουλής και κάποιοι άλλοι παίκτες ήταν εύστοχοι ή τυχεροί, η ομάδα της Λεμεσού μπορούσε να κερδίσει με 4-0 ή 5-0, αφού απώλεσε σπουδαίες ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Ελλαδίτη εξτρέμ στο 55’.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, πάλεψε σε σημαντικό βαθμό η Σαλαμίνα, ωστόσο τα γρήγορα γκολ που δέχθηκε στο πρώτο μέρος φάνηκε πως ήταν αρκετά για να την αποσυντονίσουν και να μην μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό από την αναμέτρηση. Η Σαλαμίνα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Φροξυλιά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 89’.

Νέα Σαλαμίνα (Εουτζέν Νεαγκόε): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσι, Τσινκουίνι, Τσίνα, Πεδρίτο (61’ Κολοκούδιας), Σκοπελίτης, Τσούριουριτς, Μάατσι (69’ Φροξυλιάς), Μπεμπέ (46’ Αβελάιρας), Μακρίεφ.

Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Λόπες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Πέδρο, Σατσέτι, Μπεντόγια (86’ Χ. Κυριάκου), Παπουλής (90’ + 3 Παραΐμπα), Ντα Σίλβα, Γκιέ Γκιέ (81’ Πίττας).

Γήπεδο: DIMCO Αμμόχωστος – Επιστροφή

Σκόρερ: 6’ Γκιέ Γκιέ, 7’ Πέδρο, 90’ + 2 Ντα Σίλβα.

Θεατές: 3.200

Κίτρινες: Μπεμπέ, Μάατσι, Γκράσι, Τσινκουίνι / Βινίσιους, Βασιλείου.

Αποβολές: 89’ Φροξυλιάς (απευθείας κόκκινη)

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου

4ος: Νεόφυτος Νεοφύτου

1ος Επιπρόσθετος: Χρίστος Νικολαΐδης

2ος Επιπρόσθετος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ