aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΘρύλος είσαι Απόλλωνα και θαυμαστά τα έργα σου! (vid & pics)

Θρύλος είσαι Απόλλωνα και θαυμαστά τα έργα σου! (vid & pics)

Ο θεός Απόλλων έπαιξε τη λύρα του και μέσα στο Γκούντισον Πάρκ. Μετά από μια μάγκικη εμφάνιση και κινήσεις από τον Αυγουστή που έδειξε πόσο διαβασμένος πήγε στο παιχνίδι, η ομάδα της Λεμεσού, ο Κυπελλούχος Κύπρου, έφυγε αλώβητος από την έδρα της Έβερτον, αποσπώντας την ισοπαλία 2-2. Ο Απόλλων κοίταξε στα μάτια την αντίπαλό του, σε καμιά περίπτωση δεν κόμπλαρε, αντιθέτως έπαιξε έξυπνα και με αποφασιστικότητα και στο τέλος δικαιώθηκε.

Ο Γιούστε ήταν ο άνθρωπος που είπε την τελευταία λέξη στο 88’, όταν σκόραρε και «σκότωσε» τους Άγγλους που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσαν τη νίκη (Ρούνι 21’, Σίγκουρντσον 66’), ανατρέποντας το γκολ του Σαρδινέρο (12’) με το οποίο οι κυανόλευκοι πήραν προβάδισμα. Μάλιστα, σ’ εκείνο το σημείο ο Απόλλων αγωνιζόταν και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομπέρζ δυο λεπτά προηγουμένως (86’).

Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς την μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο στο 12’ το Γκούντισον Παρκ «πάγωσε» καθώς ο Απόλλωνας βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Ο Μάγκλιτσα από δεξιά βρήκε τον Σαρδινέρο ο οποίος έκανε την προβολή, ο Πίκφορντ απέκρουσε ασταθώς και ο Ισπανός το αξιοποίησε πλασάροντας την μπάλα στα δίκτυα.

Εκεί που οι κυανόλευκοι του Σωφρόνη Αυγουστή έδειξαν πως πήραν τα πάνω τους μετά το γκολ (16’ απείλησαν για δεύτερο γκολ με σουτ-βολίδα του Βασιλείου) όσον αφορά στον τομέα της ψυχολογίας, μία τρομερή γκέλα από τον Γιούστε, επίφερε την ισοφάριση για τα «ζαχαρωτά». Πως; Στο 21’, ο Ισπανός στόπερ χωρίς να βλέπει γύρισε την στον Βάλε, αλλά εκεί που πάσαρε δεν μπορούσε ο Πορτογάλος κίπερ να δεχθεί την μπάλα και ο Ρούνεϊ που αξιοποίησε την αδράνεια αυτή, μπήκε στη φάση και η ισοφάριση για τους Άγγλους έμοιασε πανεύκολη υπόθεση.

Ο Απόλλωνας επηρεάστηκε αρκετά από την ισοφάριση. Η Έβερτον έπαιξε με ανεβασμένο ηθικό και μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ σε 2-3 πολύ καλές φάσης που είχε. Ωστόσο, στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, η Λεμεσιανή ομάδα ισοζύγισε και στάθηκε καλά στο γήπεδο, απείλησε κι αυτή με τον Γιούστε στο 35’, αλλά το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε.

Με δύναμη θέλησε να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον και ήταν πιο απαιτητική, όμως ήταν ο Απολλων που έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία (Γιάκολις 54’). Η ομάδα του Κούμαν είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε αλλά ο Απόλλων ήταν καλά οργανωμένος και δεν της επέτρεψε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία. Όλα αυτά μέχρι το 66’, όταν ο Σίγκουρντσον έβαλε μπροστά στο σκορ την Έβερτον αφού δεν λειτούργησε το τεχνικό οφσάιντ για τους κυανόλευκους.

Η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας και κάποιες 2-3 καλές στιγμές και για άλλο γκολ. Εντούτοις, από μια στατική φάση δυο λεπτά μετά που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρομπέρζ και δυο λεπτά πριν το τέλος (88’), ισοφάρισε με τον Γιούστε που εξιλεώθηκε για το λάθος του στο 21ο λεπτό. Ο Βάλε στο 90’ κράτησε τον βαθμό με μια εξαιρετική απόκρουση και έστειλε τους φίλους του Απόλλωνα στα ουράνια.

Ο MVP Γιούστε: Ο Ισπανός έκανε σπουδαίο παιχνίδι και πέτυχε το δεύτερο «χρυσό» γκολ για τον Απόλλωνα, με το οποίο πήρε τον ένα βαθμό μέσα στην έδρα της Έβερτον. Ήταν η εξιλέωση για τον κεντρικό αμυντικό του Απόλλωνα για το λάθος που έκανε στο 21ο λεπτό.

Η φάση: Ο Απόλλωνας ισοφάρισε σε 2-2 στο 88’ και ακολούθως η Έβερτον βγήκε όλη μπροστά. Στο 90’ ο Βάλε έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ επαφής κεφαλιά του Κάλβερτ Λούιν. Κράτησε τον ένα βαθμό για την ομάδα του, αφού αν γινόταν το γκολ, φάνταζε απίθανο να αντιδράσει ο Απόλλων.

Η διαιτησία: Πολύ καλή η διαιτησία του Ούγγρου Τάμας Μπόγκναρ. Άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς τα αχρείαστα συχνά σφυρίγματα. Η αποβολή με απευθείας κόκκινη στον Ρομπέρζ ήταν ορθή αφού ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, έστω και απρόσεκτα, έπαιξε πολύ επικίνδυνα. Καλή η παρουσία και των βοηθών.

Έβερτον (Ρόναλντ Κούμαν): Πίκφορντ, Κένι, Χόλγκεϊτ, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκουεγιέ (46′ Βλάσιτς), Σνάιντερλιν, Ντέιβις (67′ Κλάασεν), Σίγκουρντσον, Ραμίρεθ (67′ Λουίν), Ρούνεϊ.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Βασιλείου (83′ Ζελάγια), Γιάκολις (61′ Σκέμπρι), Άλεφ, Σατσέτι (77′ Σαντάνα), Σαρδινέρο, Άλαν, Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: 21′ Ρούνεϊ, 66′ Βλάσιτς / 12′ Σαρδινέρο, 88′ Γιούστε.

Κίτρινες: Γιούστε.

Αποβολές: Ρομπέρζ (απευθείας κόκκινη).

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ.

Βοηθοί: Μπάλαζ Μπουζάς και Θεόδωρος Γεωργίου.

Επιπρόσθετοι: Άνταμ Φάρκας και Πέτερ Σολιμόσι.

Τέταρτος διαιτητής: Πέτερ Κόμπορ.

*Οι διαιτητές είναι Ούγγροι. Ο β’ βοηθός είναι κυπριακής καταγωγής!

Η ζωντανή περιγραφή της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ