aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΘρύλε, κάντο όπως τον Αύγουστο του 2001

Θρύλε, κάντο όπως τον Αύγουστο του 2001

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις 9 Αυγούστου 2001 στο στάδιο «Κεμάλ Σταφά» στην Αλβανία, απέναντι στην ΦΚ Τιράνων και σε μια φανατισμένη ατμόσφαιρα, ο και τότε κυπελλούχος Απόλλων προηγήθηκε στο σκορ με τον Βίκτορ Ζουμπάρεφ (3’, 47’) με 2-0 ο οποίος από τον Οκτώβρη του 2004 δεν βρίσκεται στη ζωή.

Όλα οδηγούσαν σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα στο πλαίσιο προκριματικού γύρου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως οι Αλβανοί είχαν τον Φορτούζι σε μεγάλη βραδιά και γύρισαν το παιχνίδι κερδίζοντας με 3-2.  Ο Απόλλων μπορούσε να έπαιρνε την ισοπαλία, καθώς  είχε δοκάρι με τον Σπόλιαριτς στο 90’.

Στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ  (23/8/2001), ο Φορτούζι στο 26’ έδωσε το προβάδισμα στα Τίρανα. Εκεί που ο Απόλλων φαινόταν χαμένος, μεταμορφώθηκε στην επανάληψη  και με γκολ των Μισερντόφσκι (57’), Καβάζη (62’) και Σπόλιαριτς (80’) δάμασε τους Αλβανούς (3-1) και πέρασε στον επόμενο γύρο, όπου και αποκλείστηκε από τον Άγιαξ.

Το ίδιο θέλει να κάνει και με την Γκρασχόπερς, λοιπόν. Δηλαδή να ανατρέψει στο ΓΣΠ το σκορ του πρώτου αγώνα, τσεκάροντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

PH01

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ