aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΘέλουν 7.000 και πρωτάθλημα

Θέλουν 7.000 και πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι πανηγυρισμοί των οπαδών του Απόλλωνα για την κατάκτηση του κυπέλλου θα συνεχιστούν για πολλές μέρες ακόμα. Οι ποδοσφαιριστές, πλην των διεθνών, θα αρχίσουν τις διακοπές τους, ενώ η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

Το μήνυμα από τον Πέδρο Εμανουέλ και τον Νίκο Κίρζη, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, είναι ότι του χρόνου η ομάδα τους θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Προπονητής και πρόεδρος το ανέφεραν μετά τη απονομή του τροπαίου, το δήλωσαν και προχθές στη φιέστα που έγινε μπροστά από το κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης στη Λεμεσό.

Ο Νίκος Κίρζης, εκτός των άλλων δηλώσεών του, ανέφερε ότι ο Απόλλων θα κυνηγήσει του χρόνου το πρωτάθλημα, αλλά απαίτησε και την παρουσία όλων των φιλάθλων της ομάδας του στη δυτική. «Θέλουμε 7.000 οπαδούς σε κάθε παιχνίδι μας στο Τσίρειο, όπως στον τελικό. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να πάμε πιο ψηλά και να κυνηγήσουμε στη νέα σεζόν το πρωτάθλημα», είπε ο πρόεδρος των κυπελλούχων.

Από εκεί και πέρα, άνοιξε η πόρτα εξόδου για κάποιους ποδοσφαιριστές. Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Απόλλων γνωστοποίησε ότι άφησε ελεύθερους τους Μέζγκα, Χίντι, Κολοκούδια, και ότι έληξε ο δανεισμός των Κονσεϊσάο, Σιμόες, Σλάβτσεφ. Χθες επίσης ανακοινώθηκε και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Νούνο Λόπες για 1 συν 1 χρόνο.

Στον Απόλλωνα της χρονιάς που έληξε ξεχώριζε η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού. Μπορεί να χάθηκαν καθοριστικοί βαθμοί στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν αλλάζει την ουσία, ότι με λίγες ποιοτικές προσθήκες οι κυανόλευκοι θα παρουσιαστούν πιο δυνατοί στη νέα περίοδο.

Το επιπλέον θετικό με την κατάκτηση του κυπέλλου είναι ότι σε αντίθεση με πέρσι, ο Απόλλων θα ξεκινήσει αργότερα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 20 Ιουνίου και το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο στις 28 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι ο Πέδρο Εμανουέλ θα έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του για να κάνει το μεγάλο άλμα, που είναι η συμμετοχή στους ομίλους.

Ένας λόγος που δεν τα κατάφερε να τα πάει ακόμα καλύτερα ο Απόλλων στη σεζόν που έληξε, ήταν και το γεγονός ότι μπήκε νωρίς στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος. Τα δεδομένα όμως είναι διαφορετικά και η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει την προετοιμασία, αφού πάρουν ικανοποιητικό χρόνο ξεκούρασης οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κουβαλούν έντεκα μήνες αγωνιστικής καταπόνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ