aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΘέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του

Θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά επί του Άρη, θα επιδιώξει αύριο ο Απόλλων κι όλοι στη λεμεσιανή ομάδα έχουν ιδιαίτερο λόγο να θέλουν το ζευγάρωμα στις επιτυχίες, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Νέας Σαλαμίνας με 3-0. Η τελευταία φορά, που άρχισαν το πρωτάθλημα με δύο κολλητές νίκες, ήταν τη σεζόν 2009-10, στη λήξη της οποίας τερμάτισαν στην 4η θέση.

Τότε, οι κυανόλευκοι επικράτησαν αρχικά της Ένωσης με 3-0 στο «Τάσος Μάρκου» και στη συνέχεια του Ερμή με 2-1 στο Τσίρειο. O Πέδρο Εμανουέλ έχει μια έτοιμη ομάδα, σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το πιο σημαντικό, την πιο καλά στελεχωμένη τα τελευταία χρόνια. Ο τεχνικός του Απόλλωνα γνωρίζει πως αύριο αρκεί μια μεστή, σοβαρή και παθιασμένη εμφάνιση για να φτάσει η ομάδα του στο δεύτερό της τρίποντο.

Βέβαια, το ματς με τον Άρη χαρακτηρίζεται ως τοπικό ντέρμπι με πολλές παγίδες, αλλά οι κυπελλούχοι δεν στοχεύουν σε τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη, που θα τους ανεβάσει και άλλο την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι για να ανεβάσουν την ψυχολογία της ομάδας του και παράλληλα με απόλυτη ηρεμία να εκμεταλλευτούν τη διακοπή του πρωταθλήματος που μεσολαβεί και να ετοιμαστούν καλύτερα για τη συνέχεια, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με την ΑΕΖ, την ΑΕΚ και την ΑΕΛ.

Οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να μην δώσουν σε κανένα υποδεέστερό τους αντίπαλο την ευκαιρία να τους κάνει τη ζημιά. Και για να το πετύχουν αυτό, έχει σημάνει συναγερμός στην ομάδα, με το τεχνικό τιμ να απαιτεί απόλυτη σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία σε όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα του εκτοπίσματος του αντιπάλου που θα έχουν απέναντί τους. Η περσινή σεζόν είχε κάποιες εκπλήξεις, ειδικότερα σε παιχνίδια που ο Απόλλων είχε το πάνω χέρι και είναι κάτι που δεν θέλουν να επαναληφθεί στη φετινή σεζόν.

Τα δεδομένα στον αγωνιστικό τομέα είναι τα ίδια, όπως και χθες και προχθές. Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Μάγκλιτσα, Πίεχ, Αγγελή και Μακρίδη. Οι δύο πρώτοι είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά μάλλον θα προφυλαχθούν.

Έτσι, λοιπόν, όλα δείχνουν πως η ενδεκάδα στο αυριανό παιχνίδι των κυανόλευκων θα είναι ίδια με αυτή που άρχισε στο «Αμμόχωστος» με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Το στήσιμο, η συνολική εμφάνιση, αλλά και ατομικά οι ποδοσφαιριστές έφτασαν σε ψηλά επίπεδα και ο Πέδρο Εμανουέλ δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τίποτε από αυτά που μας φανέρωσε το περασμένο Σάββατο στον αγώνα της πρεμιέρας.

Οι έντεκα, λοιπόν, που ξεκίνησαν στη Λάρνακα, έχουν το προβάδισμα στις προτιμήσεις του τεχνικού των κυανόλευκων, όχι άδικα, αφού όλοι τους λειτούργησαν άψογα και συνέθεσαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ