aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥTέταρτο σερί treble για τον Απόλλωνα (pics)

Tέταρτο σερί treble για τον Απόλλωνα (pics)

Νταμπλούχος για δεύτερη σερί σεζόν αναδείχθηκε ο Sabbianco Απόλλων. Σε ένα Τελικό Κυπέλλου διαφήμιση του αθλήματος  από κάθε άποψη οι πρωταθλήτριες κέρδισαν την Παρασκευή στο «Θεμιστόκλειο» Αθλητικό Κέντρο την εκπληκτική Ανόρθωση με 1-3 σετ και κατέκτησαν το Κύπελλο.

Ο Τελικός που ήταν αφιερωμένος στα αυτιστικά παιδιά  έγινε στην παρουσία πέραν των 600 θεατών – οπαδών και των δυο ομάδων σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.  Οι νταμπλούχες κέρδισαν τον αγώνα λόγω της εμπειρίας τους, ενώ η Ανόρθωσις έπαιξε εξαιρετικό βόλεϊ προηγήθηκε με 1-0 και έχασε το τέταρτο σετ στους έξτρα πόντους.

Με την έναρξη του αγώνα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ 03-03, αλλά ο Sabbianco Απόλλων με τα καλά σερβίς της αρχηγού Σοφίας Μανίταρου και τα μπλοκ προηγήθηκε 04-09, κάτι που έδωσε ώθηση στις Λέμεσιανές που ξέφυγαν με 05-11. Η «Μεγάλη Κυρία» ανέβασε στροφές χάρις το ανέβασμα των Παπαγεωργίου, Μπρατούνχιμα και μείωσε σε 09-12 ενώ με σερί 07-04 έφερε τον αγώνα στο δεύτερο ταχνικό τάιμ –άουτ στο 12-16 για τον Sabbianco Απόλλων.

Η ομάδα της Αμμοχώστου με τα τελειώματα της Μαρίνας Κοκολοτρώνη  συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και οδήγησε το σετ στον πόντο 17-18, αφού οι Λεμεεσιανές εμφάνισαν πρόβλημα στην υποδοχή.

Ο τελικός άναψε για τα καλά αφού οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με την Ανόρθωση να ανατρέπει διαφορά δυο πόντων 19-21 με αιχμή την Μπρατούνχινα και να κερδίζει στους έξτρα πόντους με 27-25 σε 26 λεπτά κάνοντας το 1-0 σετ.

Εντυπωσιακές οι πρωταθλήτριες

Εντυπωσιακά μπήκαν στο δεύτερο σετ οι πρωταθλήτριες που με την διεθνή κεντρικό Άντρη Ιορδάνους στο σερβίς δυσκόλεψε αφάνταστα την υποδοχή της Ανορθώσεως πήραν συνεχείς πόντους και προηγήθηκαν με 01-08. Η ομάδα του Μπόσκοβιτς όμως επανήλθε και αφού βρήκε τα πατήματά της μείωσε σε 06-10 με την Ελένη Κακουρή να βρίσκει λύσεις στο σερβίς. Η κακή υποδοχή όμως των τυπικά γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στις Λεμεσιανές να διατηρήσου το προβάδισμα αυξάνοντας σε 06-14.

Η αρχηγός του Sabbianco Απόλλωνα από τον κεντρικό άξονα Σοφία Μανίταρου πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έδωσε στην ομάδα της αέρα δέκα πόντων 06-16.  Στη συνέχεια οι κοπέλες του Γιάννη Γιαπάνη πυροβολούσαν από παντού κερδίζοντας το σετ με 07-25 σε 17 λεπτά ισοφαρίζοντας τον Τελικό σε 1-1 σετ.

«Γαλάζια» υπεροχή

Μια σου – μια μου ήταν τα πρώτα στάδια του τρίτου σετ με τις δυο φιναλίστ να συναγωνίζονται στα λάθη ειδικά στα σερβίς. Η Ανόρθωση φάνηκε να παίρνει τα πάνω της με τη Σταυρινίδου, αλλά ο Sabbianco Απόλλων κατάφερε να ξεφύγει με 07-10. Η Ανόρθωσις όμως δεν τα έβαλε κάτω και μείωσε στον πόντο 11-12.. Ο Sabbianco Απόλλων με μοχλό την Βερόνικα Χουντίμα ανέβασε στροφές και αύξησε σε 12-16, αφού η Μαρίνα Κολοκοτρώνη από πλευράς Ανόρθωσης ήταν άστοχη.

Οι Λεμεσιανές βρήκαν και άλλες λύσεις (σ.σ. σερβίς Ανγκούλο) και παρά την προσπάθεια της Ανόρθωσης αύξησαν σε 15-19. Το σερί του Sabbianco Απόλλων συνεχίστηκε αφού ανέβηκε και η Μαρίνα Λαβρούκ και σε 23 λεπτά τέλειωσε το σετ με 16-25 φέρνοντας τούμπα τον Τελικό αφού προηγήθηκε με 1-2 σετ.

Φοβερή μάχη

Νέο δυνατό ξεκίνημα για τον Sabbianco Απόλλωνα που με τα σερβίς της Άντρης Ιορδάνους άρχισε ιδανικά το τέταρτο σετ προηγούμενος 01-04 αναγκάζοντας τον Σέρβο κόουτς της Ανορθώσεως Αλ. Μπόσκοβιτς να πάρει τάιμ – άουτ. Επιστρέφοντας στο τάραφλεξ είδε τις παίκτριές του να ανατρέπουν την κατάσταση και να προηγούνται 07-04. Οι παίκτριες της «Μεγάλης Κυρίας» έπαιξαν με απίστευτο πάθος και κατάφεραν να αυξήσουν σε 15-11 αφού  έβρισκαν πολλές λύσεις και εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα λάθη των Λεμεσισνών κυρίως στην άμυνα και την υποδοχή.

Οι πρωταθλήτριες αντέδρασαν και με δυο κολλητούς πόντους – δούλεψε και το μπλοκ με την Χουντίμα μείωσαν σε 17-16. Ο Τελικός απέκτησε άγρια ομορφιά με το σερί του Sabbianco Απόλλωνα να τον φέρνει μπροστά στο σκορ με 18-19, αλλά η Σταυρινίδου και Μπρατούνχινα είχαν  διαφορετική άποψη με συνέπεια η Ανόρθωση να προηγηθεί με 23-22. Τελικά, οι Λεμεσιανές γύρισαν το σετ και κέρδισαν στους έξτρα πόντους με 24-26 κερδίζοντας τον Τελικό με 1-3.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Παπαγεωργόυ, Βούκοβιτς, Κακουρή, Μ. Κολοκοτρώνη, Σταυρινίδου, Μπρατούνχινα,  – Λίμπερο: Δαυϊδ – Αλλαγές: Χριστοπούλου, Κωνσταντίνου, Ελ. Κολοκοτρώνη.

Sabbianco ΑΠΟΛΛΩΝ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Μανίταρου, Χουντίμα, Λαβρούκ, Ανγκούλο, Ιορδάνους, Σπύρου, Λεωνίδου.

Tον αγώνα διαιτήτευσαν οι Χρίστος  Μαιφόσιης – Ανδρέας  Δανιήλ με αναπληρωματικό τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη.  Πολυτιμότερη παίκτρια του Τελικού αναδείχθηκε η Κολομβιανή Τζέσικα Ανγκούλο του Sabbianco Απόλλων.

Οι απονομές έγιναν από τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ. Μιχάλη Κρασιά, τον ταμία της ΚΟΕ Δαμιανό Χατζηδαμιανού, τον επίτιμο πρόεδρο της ΚΟΠΕ Ανδρέα Σταύρου και το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Στέλιο Στυλιανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ