aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤακτική, πειθαρχία και εξυπνάδα!

Τακτική, πειθαρχία και εξυπνάδα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διπλός είναι ο αποψινός στόχος του Απόλλωνα. Δηλαδή, να κάνει καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με αυτό στην Ελβετία και να σκοράρει εις βάρος της Γκρασχόπερς, διατηρώντας παραλλήλως το μηδέν παθητικό. Αν τα πετύχουν αυτά οι παίκτες, εννοείται πως θα οδηγήσουν την ομάδα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τον σύλλογο να έχει το ανάλογο οικονομικό όφελος.

Οι κυπελλούχοι, αν και καλύτεροι στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθηκε στο Σεντ Γκάλεν, γνώρισαν την ήττα με 1-2. Σκορ, το οποίο με καλή τακτική, αγωνιστική πειθαρχία και εξυπνάδα, μπορεί να ανατραπεί απόψε.

Ο Πέδρο Εμανουέλ γνωρίζει τα τρωτά σημεία των αντιπάλων του και αναλόγως θα παρατάξει την ομάδα του. Είναι χιλιοειπωμένο πως δεν θα πρέπει να δεχθεί γκολ ο Απόλλωνας αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση. Θα έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση του ανέπαφου της εστίας, όπως και η συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Σε μια τέτοιας υφής αναμέτρηση χρειάζεται πάθος, αλλά και καθαρό μυαλό.

Μπροστά από τον Βάλε θα είναι οι Βινίσους, Αγγελή και στα άκρα της άμυνας οι Στυλιανού, Βασιλείου. Στην καρδιά του κέντρου έχοντας όμως διαφορετικούς ρόλους θα είναι ο Κυριάκου (ανασταλτικός) και ο Ντα Σίλβα («ενορχηστρωτής»). Από τις εμπνεύσεις τους περιμένει πολλά ο Εμανουέλ.

Ο νεαρός διεθνής καλείται να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, αλλά και να βοηθήσει πολύ την άμυνα της ομάδας του. Από την άλλη, ο Βραζιλιάνος, θα είναι ο ιθύνων νους των κυπελλούχων. Καλείται να κρατήσει μπάλα, να μοιράσει παιχνίδι και όταν βρει την ευκαιρία να σκοράρει.

Από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί εξαρτώνται πολλά, όμως σε ένα τέτοιο παιχνίδι, χρειάζεται και πονηριά. Οι Ελβετοί θα κλειστούν πιθανό στο καβούκι τους για να μη δεχθούν γκολ και χρειάζεται οι ακραίοι επιθετικοί (Πέδρο, Μπεντόγια) να είναι δραστήριοι, να πλαγιοκοπήσουν την αντίπαλη άμυνα, αλλά και να έχουν γρήγορες επιστροφές. Ο Μαγκλίτσα αναμένεται πως θα βρεθεί δίπλα από τον Γκιέ Γκιέ στη γραμμή κρούσης.

Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στις δοκιμές του Εμανουέλ. Η Γκρασχόπερς δεν έχει ισχυρό αμυντικό μηχανισμό, οπότε ο Γκιέ Γκιέ και η παρέα του θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Αν λοιπόν, οι κυανόλευκοι καταφέρουν να πετύχουν έστω και ένα γκολ, χωρίς να δεχθούν τέρμα, η πρόκριση θα είναι δική τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ