aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣυνέντευξη Τύπου τελικού κυπέλλου με λίγο απ’ όλα (και ξένοι διαιτητές και τραγούδι της Αμμοχώστου...

Συνέντευξη Τύπου τελικού κυπέλλου με λίγο απ’ όλα (και ξένοι διαιτητές και τραγούδι της Αμμοχώστου και θέμα Γιανέφσκι…)

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola πλησιάζει στο τέλος της. Το Σάββατο, Ανόρθωση και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το κύπελλο και μαζί, μια θέση στις διοργανώσεις της UEFA για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Οι προπονητές των δύο ομάδων, οι αρχηγοί και οι πρόεδροι θα μιλήσουν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου στις 12:00 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ.

Εκ μέρους της ΚΟΠ, στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσει ο πρόεδρος Γιώργος Κούμας, στην παρουσία εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας Coca – Cola.

Μείνετε συντονισμένοι με το Goal.com.cy, που θα παρουσιάσει απευθείας όσα θα λεχθούν στη συνέντευξη Τύπου…

Γιώργος Κούμας (πρόεδρος ΚΟΠ)
«Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή τους στον 78ο τελικό κυπέλλου. Δύο ιστορικές ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας παρουσιάσουν ένα τελικό αντάξιο του ονόματός του.

Ο τελικός κυπέλλου σηματοδοτεί την επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Αποτελεί ορόσημο και δείχνει τον δρόμο. Όσοι βρεθούν στις κερκίδες πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τότε που η κόκα κόλα ηταν χορηγός στο πρώτο τελικό το 1962 με αντίπαλους την Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό. Η σχέση έχει ξεπεράσει την απλή χορηγική σχέση. Καλή επιτυχία στην Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό».

Ευγένιος Χαμπουλάς, πρόεδρος Ανόρθωσης
«Να σας καλωσορίσω και εγώ όλους, ιδιαίτερα τους προπονητές και τους αθλητές στη συνέντευξη  Τύπου μιας μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου. Έναν τελικό που ήδη αισθανόμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε, με αντίπαλο μια αξιόλογη και μαχητική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι που γίνεται στην παρουσία φιλάθλων. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι ποδόσφαιρο. Εύχομαι όλοι να ζήσουμε παλιές καλές στιγμές και ιδιαίτερα όσοι αγωνίζονται. Θέλω να πιστεύω πως η Ανόρθωση θα αγωνιστεί όπως πρέπει, με απόλυτο σεβασμό στον Ολυμπιακό. Να γίνει ένας καλός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες, να δείξουν ότι τιμούν την ιστορία τους, να υπάρξει ευγενής άμιλλα και να χειροκροτήσουμε τον καλύτερο, που εύχομαι να είναι η ομάδα μου».

Χριστόφορος Τορναρίτης, γενικός αρχηγός Ολυμπιακού
«Είμαι περήφανος που μου δίνεται η ευκαιρία μετά από 30 χρόνια να εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου. Είμαι ενθουσιασμένος που φτάσαμε ως εδώ.

Σήμερα διάβασα διαδικτυακά, έγραψε μια κοπέλα, γιατί ακούγεται ο ύμνος της Αμμοχώστου πριν από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Πρώτον κατάγομαι από την Αμμόχωστο, Θέλω πολύ να κερδίσω. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι πρέπει να όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό. Αντίπαλοι στα γήπεδα, αλλά αδέλφια στη ζωή. Θα ήταν καλύτερα να μείνουν έξω από τα γήπεδα τα κόμματα και η διαφθορά και όλα αυτά που φωνάζουμε να δώσουμε όρκο ότι τα παιχνίδια θα κερδίζονται στο γήπεδο.

Ελπίζω να κερδίσουμε το κύπελλο, χτίσαμε μια ομάδα από το μηδέν με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό».

Κατόπιν ερώτησης για τους διαιτητές του τελικού, ο Γιώργος Κούτμας διευκρίνησε πως: «Ο τελικός του κυπέλλου θα είναι με ξένους διαιτητές. Οι διαιτητές θα είναι κατηγορίας elite και είναι στο Euro».

Τιμούρ Κετσπάγια, προπονητής Ανόρθωσης
«Χαίρομαι ότι είμαστε στον τελικό και ότι θα έχουμε φιλάθλους. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσει ο κόσμος. Ελπίζω να κερδίσουμε το κύπελλο».

Τσεντομίρ Γιανέφσκι, προπονητής Ολυμπιακού
«Είμαι χαρούμενος που είμαι και πάλι στην Κύπρο. Έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε έναν τίτλο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για το μέλλον του Γιανέφσκι με αφορμή το δημοσίευμα που τον θέλει να συνεχίζει ως βοηθός προπονητής στην Εθνική Νοτίου Αφρικής, απάντησε:
«Είναι φυσιολογικό ότι όλοι που τελειώνουν το συμβόλαιό τους, παίκτες – προπονητές, θέλουμε να έχουμε προτάσεις και ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή προτιμώ να μιλήσουμε για τον τελικό, αλλά ήδη το είδαμε το θέμα αυτό με τους παίκτες και το Δ.Σ. Στους ημιτελικούς με την ΑΕΛ πέθανε η πεθερά μου και τους υποσχέθηκα ότι θα μείνω εδώ. Παλέψαμε και τα καταφέραμε. Μετά τον τελικό θα σκεφτώ και μετά θα αποφασίσω. Η προσοχή μου όλη αυτήν τη στιγμή είναι στον τελικό».

Κωστάκης Αρτυματάς, αρχηγός Ανόρθωσης
«Η Ανόρθωση είναι μία ιστορική ομάδα. Το ερχόμενο Σάββατο έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε ακόμα ένα τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας. Εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε για να κατακτήσουμε αυτό το κύπελλο».

Κωνσταντίνος Σωτηρίου, αρχηγός Ολυμπιακού
«Αισθάνομαι περήφανος που είμαστε στον τελικό. Ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ελπίζω ο καλύτερος να κερδίσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ