aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΣτο ρεπερτόριo του Αυγουστή και ο… κυνισμός

Στο ρεπερτόριo του Αυγουστή και ο… κυνισμός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν μπορώ να ξέρω αν το συνολικό 7-0 από την Αϊντχόφεν τον περασμένο Αύγουστο, που είχε ως συνέπεια την (προσωρινή) απομάκρυνσή του από τον Απόλλωνα, αποτέλεσε πάθημα που έγινε μάθημα για τον Σωφρόνη Αυγουστή. Τότε που οι κυανόλευκοι έπαιξαν φουλ επίθεση απέναντι στους Ολλανδούς και εκλήφθηκε σαν… έγκλημα και τιμωρία εις διπλούν: πρώτα στο Στάδιο Φίπλιπς (3-0) και έπειτα στο ΓΣΠ (4-0).

Υπάρχει, όμως, ένα σοβαρό δείγμα που δικαιολογεί τουλάχιστον τη σκέψη και μένει να δούμε αν θα αποδειχτεί στη συνέχεια ως επιβεβαίωση. Πάμε στο ζουμί. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση, λένε. Αν είναι έτσι ή κάπως έτσι, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η επανάληψη του τρόπου που πήρε αποτελέσματα σε τρία δύσκολα ματς η ομάδα της Λεμεσού.

Χθες, προκρίθηκε στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (2-1) με όσο ποδοσφαιρικό κυνισμό χρειαζόταν. Είκοσι πέντε λεπτά στο μισό γήπεδο, άντεξε την πολιορκία και στο πρώτο σουτ σκόραρε! Το παιχνίδι των αντεπιθέσεων συνεχίστηκε και κάπως έτσι ήρθε και το νικητήριο τέρμα σε χρόνο καθυστέρησης. Παίρνουμε το μυαλό μας μία εβδομάδα προηγουμένως. Ο Απόλλων προηγήθηκε νωρίς (4’) και, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, άντεξε (και τότε) την επιθετικότητα του ΑΠΟΕΛ διατηρώντας το υπέρ του σκορ. Πιο πίσω, στο ματς πρωταθλήματος με την Ομόνοια (1-0) δεν ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά την ουσία.

Συμπερασματικά, έχουμε δείγμα του ότι στο «ρεπερτόριο» του Αυγουστή προστίθεται και ο απαραίτητος ποδοσφαιρικός ρεαλισμός. Γιατί καλό είναι να υπάρχει επιθετική φιλοσοφία, μα πάντοτε θα διαδραματίζει ρόλο για την εικόνα ή την τακτική του παιχνιδιού, τι κάνει και ποιος είναι ο εκάστοτε αντίπαλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ