aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣτο μυαλό του Πέδρο Εμανουέλ

Στο μυαλό του Πέδρο Εμανουέλ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΖ. Γι΄ αυτό και ο προπονητής του Απόλλωνα, Πέδρο Εμανουέλ, κάνει σκέψεις να διαφοροποιήσει το πλάνο του προκειμένου να δώσει από την αρχή του ματς πιο έντονο επιθετικό ρυθμό στην ομάδα του. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι σε θέση ο Μαγκλίτσα να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Σε περίπτωση που δεν κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο ο Κροάτης, τότε ο Πίεχ θα αυξήσει αυτομάτως τις πιθανότητές του για να μπει στη μάχη. Βέβαια όλα αυτά αποτελούν σενάρια, γιατί πιο κοντά είναι οι κυανόλευκοι να παραταχθούν στο Παφιακό με τους έντεκα που άρχισαν τους αγώνες με τη Νέα Σαλαμίνα και τον Άρη.

Μπορεί ένας ακόμη καθαρόαιμος επιθετικός να προσθέσει δυναμική στη γραμμή κρούσης, όμως επιθετικογενείς είναι και οι Ντα Σίλβα, Μπεντόγια. Εκτός και αν μείνει εκτός ένας από τους Παπουλή, Πέδρο.

Στη σημερινή τελευταία προπόνηση θα ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ο Εμανουέλ το σχήμα που θα παρατάξει. Με όποιο τρόπο και αν παραταχθεί ο Απόλλων, εννοείται ότι έχει τις δυνατότητες και τους ποδοσφαιριστές για να φτάσει στους τρεις βαθμούς.

Σημασία έχει να υλοποιηθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την απόλυτη επιβολή των «κανόνων» της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η νίκη, καθώς ακολουθούν τρία ντέρμπι-« φωτιά» με ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ομόνοια.

Είναι μέσα από αυτά τα παιχνίδια που θα ανέβει η ψυχολογία και η διάθεση για τη συνέχεια. Και δεν θέλει να ακούει κανείς στην ομάδας πως πριν από τα σπουδαία αυτά ντέρμπι θα προκύψει δεύτερη κολλητή βαθμολογική απώλεια. Ούτε που περνάει από το μυαλό τους, αλλά και για να είμαστε δίκαιοι θα είναι μεγάλη η έκπληξη αν ο Απόλλων στραβοπατήσει.

Ο Εμανουέλ δεν έχει διάθεση να ρισκάρει τίποτε και να χάσει άλλους βαθμούς, γι’ αυτό και τόνισε προχθές στους ποδοσφαιριστές του ότι θα πρέπει να μπουν δυνατά και να μην αφήσουν τον αντίπαλό τους να πάρει… ανάσα. Ακόμη και αν δεν έλθει το γρήγορο γκολ, η υπομονή θα είναι ένα ισχυρό όπλο για να φτάσουν στη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Απόλλων διαθέτει την ποιότητα σε όλες τις γραμμές για να επιβληθεί αύριο χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα όμως κανένα παιχνίδι και κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Αυτός ο… κανόνας, ειδικά στην περίπτωση του Απόλλωνα, δεν επιτρέπεται να μην τηρείται, αν θέλει να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ