aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣτο κόλπο (ξανά) ο Απόλλων! (videos/pics)

Στο κόλπο (ξανά) ο Απόλλων! (videos/pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε ο Απόλλων στο σημερινό ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια, με τους κυανόλευκους να επικρατούν 2-0 επί των πρασίνων με γκολ των Σαρδινέρο και Πίεχ, αφού μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΑΕΚ Αρένα (2-1 η ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ), η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται στο -4 από την κορυφή, ενώ έπιασε την δεύτερη θέση (+2 από τους Λαρνακείς). Από την άλλη, οι πρωτευουσιάνοι δεν κατάφεραν να πάρουν το βαθμολογικό όφελος στην προσπάθεια που γίνεται για έξοδο στην Ευρώπη.

Δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν στον… δύσβατο αγωνιστικό χώρο (λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε) να κρατήσουν μπάλα και να βρουν ρυθμό. Ωστόσο στο πρώτο 45λεπτο, οι πράσινοι και οι κυανόλευκοι κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, με τον Παπουλή να βρίσκει απέναντι του τον Παναγή σε τρεις περιπτώσεις (9’, 29’ και 33’), ενώ ο Χριστοφή σημάδεψε το δοκάρι στο 26ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, το πρώτο 15λεπτο δεν είχε ψηλό ρυθμό, ενώ στο 64’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από λάθος του Παναγή, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κέρδισαν την μπάλα, ο Πέδρο μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Σαρδινέρο ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1.

Οι κυανόλευκοι θέλοντας να… καθαρίσουν το παιχνίδι συνέχισαν να κρατούν μπάλα, ενώ στο 83ο λεπτό ο Πίεχ με κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Την επόμενη αγωνιστική η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει τον τυπικά γηπεδούχο ΑΠΟΕΛ (16:00, 9/4), ενώ ο Απόλλων θα ταξιδέψει μέχρι το «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση (19:00, 8/4).

Ομόνοια (Γιέσπερ Φρέντμπερκ): Παναγή, Σοϊλέδης, Άρνασον, Βύντρα, Δημητρίου, Μπρέβελντ (80′ Ρουσιάς), Κατελάρης, Κλέιτον (72′ Τουρέ), Χριστοφή, Αζίζ (46′ Κύπρου), Ντάρμπισαϊαρ.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Σέρτζιο, Βινίσιους, Χάμπος, Βασιλείου, Μπεντόγια, Σατσέτι, Ντα Σίλβα (61′ Πέδρο), Σαρδινέρο, Παπουλής (85′ Ρέινολντς), Μάγκλιτσα (78′ Πίεχ).

Σκόρερ: 64′ Σαρδινέρο, 83′ Πίεχ

Κίτρινες: Βύντρα, Δημητρίου / Σατσέτι (2)

Αποβολές:

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Νικολάου Γιώργος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Σκαπούλλης Χρίστος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ